رئیس پلیس پیشگیری ناجا با تاکید به ضرورت بهرهگیری مردم از ظرفیت قانونی پلیس یاران، گفت: پلیس یاران نیروهای آموزشدیده و رابط بین پلیس و مردم در پیشگیری از جرم هستند.
وی با اشاره به نقش و اهمیت پیشگیری همگانی از وقوع جرم اظهار داشت: پیشگیری از جرم یک وظیفه عمومی و همگانی است و چنانچه در این امر مهم مردم نیروی انتظامی و دستگاههای مسئول را همراهی نکنند نتیجه مطلوب در خصوص تامین نظم و امنیت به دست نمیآید.
این مقام ارشد انتظامی با اشاره به فرآیند مشارکت آگاهانه مردم برای پیشگیری از وقوع جرم افزود: از گذشتههای دور مردم به شیوههای سنتی و غیر رسمی، اما آگاهانه با بکارگیری شبگرد، میرآب و دشتبان ثابت کرده اند که هم دانش و هم فرهنگ مشارکت در مسائل مرتبط با نظم و امنیت عمومی را دارند تا فرصت اعمال مجرمانه را از افراد سودجو سلب نمایند.
سردار معصوم بیگی ادامه داد: با توسعه شهرها و افزایش جمعیت و به تبع آن افزایش جرایم، موضوع مدیریت عمومی جرم به شکل منسجم و با بهرهگیری از ظرفیت مردم مطرح شد که این موضوع با مسئولیت پلیس پیشگیری در نیروی انتظامی مستند به ماده ۱۲۲ آیین نامه اجرایی برنامه چهارم توسعه با راه اندازی مرکزی تحت عنوان "مرکز انتظام" به منظور ساماندهی موسسات خدمات حفاظتی و مراقبتی و پلیس یاران به مرحله اجرا گذارده شد.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا با بیان اینکه پلیس یاران افراد برخوردار از آموزشهای مرتبط و صلاحیتداری هستند که وظیفه حفاظت و پیشگیری از جرم در منطقه به کارگیری شده را عهده دار هستند، تصریح کرد: پلیس یاران به عنوان رابط بین پلیس و مردم در پیشگیری از جرم حائز نقش ارزنده هستند.
ارشدترین مقام پلیس پیشگیری کشور در خصوص فرآیند گزینش، آموزش و به کارگیری پلیس یاران گفت: موسسات خدمات حفاظتی و مراقبتی که تحت نظارت و مدیریت مرکز انتظام پلیس پیشگیری ناجا راهاندازی و در سراسر کشور فعال هستند با گزینش جوانان صلاحیت دار و برخوردار از سطح دانش، ارائه آموزشهای مرتبط با پیشگیری از وقوع جرم و تجهیز آنها به البسه مصوب و تجهیزات دفاع شخصی، حسب مطالبه و نیاز مردم و سازمانها در مراکز و مناطق مختلف همچون بوستانها، پارکها، مجتمعهای مسکونی و تجاری، محلات و اماکن عمومی به کارگیری میشوند.
وی با بیان اینکه پلیس یاران به نوعی رابط بین مردم و پلیس خصوصا کلانتریها در کمک به تامین نظم و امنیت هستند افزود: آمارها بیانگر این است که حضور پلیس یاران در مناطق به کارگیری شده موجب کاهش چشمگیر وقوع جرایم شده است.
انتظام بخشی با فعالیت ۷۵۰ موسسه و ۶۰ هزار پلیس یار
رئیس پلیس پیشگیری ناجا با بیان اینکه در حال حاضر ۶۰ هزار پلیس یار در سطح کشور تحت استخدام ۷۵۰ موسسه خدمات حفاظتی و مراقبتی مشغول به کار هستند بیان کرد: مرکز انتظام پلیس پیشگیری ناجا و ادارات تابعه آن در سراسر کشور نظارت مستمر بر نحوه فعالیت موسسات و پلیس یاران دارند تا ضمن به روز رسانی امور آموزشی آنها توانمندی پلیس یاران در پیشگیری از وقوع جرایم را ارتقاء دهند.
این مقام ارشد انتظامی به مطالعه تطبیقی انجام شده در خصوص برون سپاری برخی ماموریتهای مردم محور پلیس سایر کشورها گفت: در اغلب کشورها نیروهای مردمی به کارگیری شده در امور انتظام بخشی دو تا سه برابر کارکنان رسمی پلیس آن کشور است و نتایج حاصل از این برون سپاری نیز قابل تامل است که امیدواریم با همکاری و همراهی مسئولان و مردم این مهم در کشور ما نیز محقق شود چرا که مردم ذینفعان اصلی آن هستند.
سردار معصوم بیگی با تاکید بر اینکه هدف از به کارگیری پلیس یاران با بهره گیری از ظرفیت مردمی کاهش فرصت ارتکاب جرم از مجرمان و تامین بیش از پیش امنیت عمومی است خاطرنشان کرد: به مردم عزیز و سازمانها و نهادهای دولتی و غیر دولتی توصیه میکنیم با مراجعه به موسسات خدمات حفاظتی و مراقبتی تحت نظارت مرکز انتظام پلیس پیشگیری از ظرفیت قانونی پلیس یاران در امر پیشگیری از وقوع جرم استفاده کنند.