پخش زنده
امروز: -
دادستان کل کشور گفت: امنیت در همه عرصههای زندگی بسیار مهم است و حرف اول را میزند و نباید اجازه دهیم عدهای ناامنی ایجاد کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین محمد جعفر منتظری در دهمین گردهمایی موسسات حفاظتی و مراقبتی مرکز انتظام پلیس پیشگیری ناجا افزود: امنیت برای جامعه و مردم یک موضوع غیرقابل تردیدی است و در همه عرصههای زندگی امنیت حرف اول را میزند، اگر امنیت نباشد اقتصاد و علم؛ توسعه پیدا نمیکند و حتی خواب و خوراک مردم نیز درست نخواهد بود.
وی ادامه داد: در همسایگی خودمان دیدید که این کشور ستمدیده افغانستان سالهای سال چگونه دچار ناامنی شده است و ۲۰ سال آمریکا آمد تا به زعم خودش امنیت ایجاد کند، اما بجز نابودی زیرساختها کاری نکرد و در نهایت نیز گذاشت و رفت و دیروز دیدید و شنیدید که با یک انفجار در مسجد شیعیان چه تعداد کشته شدند.
دادستان کل کشور با بیان اینکه مردم باید قدر امنیت را بدانند، گفت: اگر پیشرفت اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و علمی میخواهیم یا نیاز به توسعه داریم، همه آنها در سایه امنیت محقق میشود.
وی با بیان اینکه امنیت به چند دسته فردی، اجتماعی و ملی تقسیم میشود، افزود: جامعه امنیت میخواهد، اما نباید امنیتی شود و بین جامعه امن با جامعه امنیتی تفاوت وجود دارد که اولی مطلوب و دومی نامطلوب است.
منتظری گفت: باید شاخصهای جامعه امنیتی را تقویت کرد و آنچه را که امنیت جامعه را مخدوش میکند از بین برد.
وی افزود: یکی از مسائلی که به صراحت در قانون جزو تکالیف قوه قضائیه تعریف شده، اما قطعا فراقوهای است بحث پیشگیری است که البته نقش قوه قضائیه در این خصوص بسیار مهم است که در واقع پیشگیری از جرم، تخلفات و ناامنی برای قوه قضائیه تعریف شده است که نیروی انتظامی و اطلاعاتی نیز ضابط آن هستند.
دادستان کل کشور ادامه داد: در بحث پیشگیری یا کار نکردیم یا کار مطلوبی صورت نگرفته که اکنون تعداد جرائم ما افزایش یافته و پروندهها در این حوزه زیاد است.
وی گفت: تعداد پروندهها و تلاشهای مضاعفی که در نیروی انتظامی انجام میشود نشان دهنده این است که باید فکر اساسی در این خصوص کرد و تدابیری اندیشید تا جامعه دچار ناامنی نشود.
منتظری افزود: وقتی در جامعه شاهد سرقت هستیم همین سرقت یک نوع ناامنی در جامعه بوجود میآورد و فرقی هم نمیکند که کیف قاپی یا سرقت از داخل خودرو و نوع دیگر سرقت باشد.
وی گفت: متاسفانه سرقتهای خرد و کلان کم نیست و همین موضوع ناامنی ایجاد کرده و ما در جاهایی که میرویم از این موضوع گلهمند هستند و این وظیفه نیروی انتظامی است که در این خصوص تدابیری بیندیشد تا مردم از تعرض به مالشان در امان بمانند.
دادستان کل کشور افزود: به عنوان مدعی العموم در بسیاری از جاهایی که حضور پیدا میکنم آمارهایی را میبینم که مقوله سرقت جزء اولین یا دومین است.
وی گفت: شماها که ۶۰ هزار پلیس یار دارید باید از آنها در این خصوص کمک بگیرید ضمن اینکه باید آسیب شناسی کنیم و ببینیم اشکال کار در کجاست و چرا آن قدر شاهد سرقت هستیم؟
حجت الاسلام والمسلمین منتظری افزود: زیبنده نظام جمهوری اسلامی و این مردم با شرف و با عزت، نیست که عدهای بخواهند ناامنی ایجاد کنند.
وی گفت: مسلما جمعیت سارقان نسبت به جمعیت شهرها و روستاها عددی نیست، اما همین مقدار کمی که ما میبینیم ناامنی ایجاد میکند و اگر در یک شهر ۱۰ یا ۲۰ نفر هم سارق باشند مسلما ناامنی ایجاد میکنند که البته نیروی انتظامی نیز در این خصوص اعلام میکند که ما سارقان را میگیریم، اما به خانه نرسیده آزاد میشوند که این یک آسیب است و باید آسیب شناسی کنیم که چرا اینگونه است.
دادستان کل کشور افزود: از طرفی نیز ما (دستگاه قضایی) چقدر باید سارق را در زندان نگه داریم و چه تعداد را باید نگه داریم که مسلما همه اینها نیاز به آسیب شناسی و بررسی پیش زمینهها دارد، بیکاری یکی از پیش زمینههای افزایش سرقت است و مسلما کسی که دارای شغل شرافتمندی است دنبال سرقت نمیرود.
وی گفت: البته من در جریان مشکلات نیروی انتظامی قرار دارم، از نظر تعداد و امکانات و تجهیزات از مشکلاتتان بی اطلاع نیستم و از تلاش هایتان نیز خبر دارم، از کنار مرزها تا جادهها و روستاها و شهرها؛ نیروی انتظامی در حفظ امنیت، خدمات بسیاری ارائه میکند، اما این کافی نیست و باید تقویت شود.
مقوله امنیت در کشور قابل قبول است
دادستان کل کشور با بیان اینکه مقوله امنیت از مسایل بسیار مهم و اساسی برای کشور است، گفت: باید بتوانیم امنیت را مردم محور کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین محمد جعفر منتظری در حاشیه دهمین گردهمایی موسسات حفاظتی و مراقبتی مرکز انتظام پلیس پیشگیری ناجا در جمع خبرنگاران افزود: بحمدالله مجموعه امنیت مان در کشور قابل قبول است و با تلاشی که بخشهای مختلف امنیتی، انتظامی و قضایی در کشور انجام داده اند ما به امنیت قابل قبول رسیده ایم.
وی ادامه داد: البته یک سری اشکالاتی را نیز شاهد هستیم که مردم مشاهده میکنند و آن بحث سرقت، کیف قاپی و بحث اراذل و اوباش است و انتظار ما این است که ان شاء الله نیروی انتظامی با همکاری بهتر و بیشتر قوه قضاییه وارد شود و در این مقوله نیز گامهای موثرتری بردارد.
وی گفت: باید امنیت را مردم محور کنیم به طوری که مردم خودشان به نیروی انتظامی و دستگاه امنیتی و اطلاعاتی در این حوزه کمک کنند.
امنیت باید مردم محور باشد
دادستان کل کشور گفت: برای تقویت پلیس یار لازم است که امنیت مردم محور داشته باشیم و برای تحقق امنیت مردم محور باید برنامه حساب شده علمی داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در دهمین گردهمایی موسسات حفاظتی و مراقبتی مرکز انتظام پلیس پیشگیری ناجا به بحث پلیس یارها اشاره کرد و افزود: شما اکنون ۶۰ هزار پلیس یار دارید که میخواهید تعداد آن را به ۱۰۰ هزار برسانید که در این خصوص اگر نیاز به قانون دارید آن را دنبال کنید و اگر مباحث و مشکلات دیگری دارید آن را پیگیری کنید، ما نیز از هیچگونه کمکی دریغ نمیکنیم.
وی گفت: خود ما در دادستانی کل یکی از دغدغههای جدی مان داشتن کارت ضابط است که این موضوع صراحت قانون دارد و گفته ما نیست.
حجت الاسلام منتظری افزود: در پلیس یارها (به عنوان ضابط) ابتدا باید مبنای قانونی قضیه را بررسی کنیم که چه راهکار قانونی دارد، چون ضابطیت اکنون صراحت و مبنای قانونی دارد و این موضوع باید بررسی شود که آیا پلیس یاران میتوانند رابط قضایی باشند.
وی در ادامه به بحث امنیت اشاره کرد و گفت: امنیتی که امروز در جامعه با آن سر و کار داریم در حوزههای مختلف است و همه اینها باید با همدیگر به صورت یکپارچه و هماهنگ حرکت کنند و به پیش بروند، در واقع باید در همه حوزهها اعم از اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی باید امنیت داشته باشیم و همانند یک ماشینی است که دارای چند چرخ است که این چرخها باید باهم حرکت کنند تا به حرکت دربیایند و اگر در یک حوزه حرکت نشود موفق نخواهیم شد.
دادستان کل کشور افزود: امنیت در حوزه فضای مجازی نیز مطرح است که چند پرونده اکنون در این حوزه داریم که کلاهبرداریها صورت گرفته یا برای خانوادهها یا جوانها مشکلاتی ایجاد شده است بنابراین فضای مجازی باید امن باشد.
حجت الاسلام منتظری گفت: متاسفانه تعدادی از مسئولان سابق در بحث امنیت فضای مجازی به گونهای عمل میکردند که تا دادستانی وارد عمل میشد در بوق و کرنا میکردند که میخواهند جلوی فضای مجازی را بگیرند.
وی افزود: در بحث پیشگیری و مدیریت شبکههای مجازی اگر اقدامی نشود خانوادهها از بین میروند و جوانان سقوط میکنند و این آسیب نه تنها در جامعه ما بلکه در دنیا مطرح است.
حجت الاسلام منتظری گفت: پلیس فتا در این زمینه زحمات بسیاری کشیده است و میکشد، اما تاکید ما این است که استفاده از فضای مجازی و فناوریهای روز برای قوه قضاییه و نیروی انتظامی از مسایل بسیار مهمی است، اما این فضا باید آسیب شناسی شود.
وی در ادامه به بحث هم پوشانیهای این حوزه اشاره کرد و افزود: هنوز هم پوشانی در این حوزه کامل نیست که البته زمینه آن در قوه قضاییه کاملا فراهم است.
دادستان کل کشور اضافه کرد: برای تحقق امنیت مردم محور یک کارگروهی را با حضور نیروی انتظامی و دادستانی و نهادهای دیگر تشکیل دهیم.