رونق در ترخیص روزانه کالا از بنادر جنوبی
در شرایط سخت تحریمهای ظالمانه و همه گیری ویروس کرونا خبرهای خوش صادرات و واردات از بنادر مهم تجاری جنوبی کشور به گوش میرسد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان گفت : ۱۲۳ فروند کشتی حامل کالاهای نفتی و غیرنفتی در ۳ ماه نخست امسال وارد بندر امام خمینی شده است.
عادل دریس با اشاره به تخلیه و بارگیری ۱۰ میلیون و ۸۳۱ هزار تن انواع کالای نفتی و غیرنفتی از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان خرداد و افزایش ۱۵ درصدی در این زمینه گفت: این میزان کالا به وسیله ۱۲۳ فروند کشتی به کشور وارد شده اند.
وی با بیان اینکه ۶ میلیون و ۶۸۱ هزار تن را کالای غیرنفتی و بیش از ۴ میلیون تن را کالای نفتی تشکیل میدهند، خاطر نشان کرد: امکانات مساعد و تجهیزات توانمند در پایانههای نفتی در این مجتمع بزرگ بندری و صنایع نفتی همجوار فراهم است.
دریس با اشاره اینکه با تخلیه و بارگیری بیش از ۴ میلیون انواع فرآوردههای نفتی، شاهد رشد ۷۰ درصدی در این زمینه هستیم، بیان کرد: با ترانزیت بیش از ۱۱۹ هزار تن انواع کالا در ۳ ماه نخست سال، رشد ۴۶ درصدی آن نسبت به مدت مشابه سال گذشته را نشان میدهد.
منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی با برخورداری از تجهیزات پیشرفته و پرقدرت و با ظرفیت سالانه ۵۰ میلیون تن نقشی مهمی در زنجیره تأمین کالا و امنیت غذایی کشور ایفا میکند.
بندر امام خمینی یکی از بندرهای استان خوزستان ایران در خور موسئ در خلیج فارس است. این بندر با داشتن ۳۸ اسکله فعال به طول ۷ کیلومتر، بزرگترین بندر فعال ایران است.
در همین حال ناظر گمرکات خوزستان گفت : روزانه حدود ۵۰ هزار تن انواع کالای اساسی در بندر امام خمینی(ره) ترخیص و تخلیه میشود در حالی که حجم خروجی کالا از این بندر ۳۰ تا ۴۰هزار تن است.
غلامرضا بلوطی میرزا با اشاره به بازدید یک ماه اخیر هیاتهایی از طرف رییس جمهوری منتخب ، سازمان بازرسی کشور ، معاون وزیر کشور ، استانداری خوزستان ، سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای و اعضای کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی به بندر امام خمینی (ره) برای بررسی راهکارهایی به منظور بررسی موضوع و سرعت بخشیدن به روند حمل کالای اساسی از این بندر افزود: خوشبختانه در یک ماه اخیر روند حمل کالاهای اساسی بهتر شده است.
وی همچنین با اشاره به انتشار شایعاتی در فضای رسانهای و مجازی مبنی بر فاسد شدن بخشی از کالای اساسی که در محوطه روباز بندر امام خمینی(ره) تخلیه شده گفت : تاکنون موردی از فاسد شدن کالای اساسی در این بندر توسط استاندارد و بهداشت به گمرک گزارش نشده است و مطلب فاسد شدن کالای اساسی مبنای درستی ندارد.
ترخیص کالاهای رها شده در بندر شهید باهنر بندرعباس
رئیس کل دادگستری هرمزگان هم امروز برای ترخیص سریع ۳ هزار کانتینر کالای رها شده در بندر شهید باهنر بندرعباس دستور قضایی صادر کرد.
رئیس کل دادگستری هرمزگان در بازدید از بخشهای مختلف گمرک و بندر شهید باهنر بندرعباس گفت: این کالاها که از اقلام استراتژیک و مورد نیاز صنایع تولیدی و مایحتاج عمومی مردم است و باید تا پایان شهریورماه ترخیص شوند، در غیر این صورت عملیات فروش آنها برای تأمین نیاز مردم انجام خواهد شد.
علی صالحی افزود: این حجم از کالاهای مورد نیاز کشور که واردات آنها مربوط به سال ۱۳۹۷ و پیش از آن است در انبارهای سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی واقع در بندر شهید باهنر بندرعباس نگهداری میشوند و متأسفانه به دلیل کمبود امکانات نگهداری در معرض تضییع قرار گرفته اند.
بیشتر بخوانید: افزایش ۲۲ درصدی عملیات تخلیه و بارگیری در بندرشهید باهنر
وی با اشاره به ضرورت ساماندهی هرچه سریعتر انبارهای موجود گفت: با توجه به اهمیت ترخیص به موقع کالاهای مورد نیاز کشور، دستگاه قضایی استان برای احقاق حقوق عامه و برای رفع موانع، اقدامات لازم را انجام خواهد داد تا هرچه سریعتر این حجم زیاد از کالاهای وارداتی در اختیار مردم قرار گیرند.
رئیس کل دادگستری هرمزگان افزود: در بازید از این انبارها، وضعیت خودروهای دپو شده در این بندر نیز مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد در اسرع وقت؛ نسبت به تعیین تکلیف حجم زیاد خودروها و ماشین آلات راهسازی و سوخترسانی موجود در انبارها برای تأمین نیاز کشور اقدام شود.
صالحی با بیان اینکه مسئولان مشکل اصلی در روند تعیین تکلیف این کانتینرها را کمبود نیرو و امکانات میدانند گفت: تعیین تکلیف این حجم وسیع از کالاهای دپو شده و رفع انباشت کالاهای موجود، نیازمند برنامه ریزی و تلاش مضاعف همه دستگاههای مسئول است.
همچنین از بندر شهید رجایی که به دلیل بهره مندی از پیشرفتهترین پایانههای کانتینری و بهرهمندی از تجهیزات روز دنیا، بزرگترین و پیشرفتهترین بندر کانتینری ایران محسوب میشود از ابتدای امسال تاکنون ۴ میلیون تن کالای غیر کانتینری در این بندر تخلیه و بارگیری شده است .
معاون امور بندری و اقتصادی بندر شهیدرجایی بندرعباس با بیان این خبر گفت : صادارت کالا در همین مدت از این بندر ۶۳ درصد بیشتر از مدت مشابه پارسال بوده است.
منصور خرمشکوه ظرفیت کانتینری این بندر را بیش ازشش میلیون TEU کانتینر در سال اعلام کرد و گفت: از ابتدای سال تاکنون نیز دویست هزار TEU کانتینر از بندر شهید رجایی صادر شده که نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۶ درصد افزایش دارد.
در شرایط سخت تحریمهای ظالمانه و همه گیری ویروس کرونا نوای خوش کار و فعالیت از دومین بندر مهم تجاری کشور در بوشهر هم به گوش میرسد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: در سه ماه ابتدایی امسال صادرات غیرنفتی استان بدون احتساب میعانات گازی از لحاظ ارزشی و وزنی به ترتیب رشد ۷۵ درصدی و ۱۳ درصدی را تجربه کرده است.
سید حسین حسینی در این مدت صادرات غیرنفتی استان بدون احتساب میعانات گازی ۶ میلیون و ۴۳۱ هزار تن به ارزش ۲ میلیارد و ۷۸ میلیون دلار گزارش شده است.
وی افزود : در این مدت صاردات غیرنفتی استان بوشهر با احتساب میعانات گازی ۶ میلیون و ۴۷۰ هزار تن به ارزش ۲ میلیارد و ۹۲ میلیون دلار گزارش شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۱۳ و از نظر ارزشی ۷۷ درصد رشد داشته است.
حسینی همچنین گفت: مهمترین صادرات استان در سه ماهه نخست امسال به ترتیب محصولات پتروشیمی، معدنی، کشاورزی، صنعتی و صنایع دستی بوده است.
وی اظهارداشت: مقصد کالاهای صادراتی استان چین، امارات ، پاکستان، هند، ترکیه، برزیل، آفریقای جنوبی، تایوان، قطر و افغانستان بوده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: از بندر دیر نیز به عنوان یکی از بنادر مهم صادراتی استان بوشهر در سه ماهه ۵۳ هزار تن کالا به ارزش ۱۵ میلیون دلار به کشور قطر کالا صادر شده است که عمده آن محصولات کشاورزی بوده است.
وی افزود: عملکرد گمرک بندر گناوه نیز رشد خوبی داشته است به نحوی که صادرات مصالح ساختمانی از این بندر از ۵۰ تن به چهارهزار تن افزایش پیدا کرده که عمده آن نیز صادرات شیشه به کشور کویت است .
زیاد میبره هم وقت تلف میشه ، خط اهن را
به بنادر وصل کنید ، البته مدیران مریخی
نمیگذارند .