چگونگی گذران اوقات فراغت، بازتابي از شرايط اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي هر جامعه است.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: اوقات فراغت، اوقات " آسایش از مشغله و دغدغـه کـار و تکـالیف شـغلی، خـانوادگی و اجتماعی روزمره " است. اوقات فراغت، فعالیتی است که اعضای جامعه فارغ از اجبارهای محیط کار و الزامات زندگی، از طریق آن استعدادهای خود را گسترش می دهند.
گذران اوقات فراغت می تواند با هدف " اسـتراحت، تفـریح و توسـعه دانـش، رشد شخصیت، ظهور استعداد و خلاقیت و مشـارکت آزادانـه در اجتمـاع باشد. "
چگونگی گذران اوقات فراغت، بازتابی از شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی هر جامعه است که استفاده ی مطلوب از این اوقات می تواند تأثیر درخور توجهی در بهبود کیفیت زندگی اجتماعی و اقتصادی افراد جامعه داشته باشد. فراغت می تواند تاثیر مثبتی بر زندگی افراد بگذارد تا از زندگی خود لذت برند. این تأثیر به فرد منتهی نمی شود؛ بلکه، چون افراد، جامعه را تشکیل می دهند، فراغت مناسب به برنامه ی کلان هر جامعه نیز کمک خواهد کرد. در منشور فراغت که در ماه جولای سال ۲۰۰۰ به تصویب هیئت مدیره ی جهانی فراغت رسید، آمده است: «تأمین فراغت برای کیفیت زندگی همان قدر اهمیت دارد که تأمین سلامت و آموزش»
* آیا اوقات فراغت، زمانی بیهوده و بدون حس مسئولیت در زندگی افراد است؟
به اعتقاد کارشناسان نه تنها اوقات فراغت کاملا بیهوده و بدون حس مسئولیت در زندگی افراد نیست، بلکه درست بر عکس، در این زمان از انسان ها انتظار بیشتری می رود که احساس مسئولیت کنند. حتی در زمانی که انسان به خودش واگذار شده، تصمیم گیری به عهدة خودش است و می تواند آزادانه عمل کند، مسئولیت پذیری نسبت به خود، اطرافیان و جامعه دارای اهمیت زیادی است. فعالیت هایی که در اوقات فراغت انجام می شوند، باید کاملا حساب شده و برای شخص و جامعه مفید باشند. بنابراین هر شخصی نسبت به عملکرد خود در اوقات فراغت دارای مسئولیت است.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دسترس است
پژوهشگر: مهدی ناجی