شاید تاکنون خبرهای ضد و نقیضی درمورد مضرات و فواید خوردن مغز هسته زردآلو شنیده باشید. اما آیا خوردن مغز هسته زردآلو برای ما ضرر دارد یا مفید است؟
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، کارشناسن تغذیه میگویند: هستهی زردآلو حاوی، آمیگدالین است، که برای ساخت داروی درمان سرطان به نام لتریل از آن استفاده میشود این دارو اجازه مصرف در آمریکا را ندارد، ولی آمیگدالین موجود در هستهی زردآلو، به عنوان داروی مکمل فروخته میشود. در حالی که تحقیقات آزمایشگاهی پیشنهاد داده است که آمیگدالین خاصیت ضد سرطانی دارد، کلینیک آزمایشیِ موسسه ملی سرطان این ماده را موثر نمیداند.
مرضیه رکنی میگوید: مصرف آمیگدالین، گلیکوزید سیانوژن، ممکن است باعث مسمومیت سیانیدی شود زمانی که شما غذاهایی که حاوی گلیکوزید سیانوژن هستند، میخورید، با آنزیمهای بدن شما واکنش نشان میدهند و هیدروژن سیانید رها میشود.
وی در ادامه گفت: در مجموع مغز هسته زردآلو به دلیل داشتن آمیگدالین به شدت برای بدن مضر است و مصرف آن توصیه نمیشود چرا که خوردن مغز هستهی زردآلو مضر است. همچنین هسته این میوه حاوی آمیگدالین است که در بدن به تولید مادهای تحت عنوان سیانید میانجامد که مانند سیانور عمل کرده و ممکن است در افراد اختلال تنفسی، فلج و حتی مرگ را منجر شود و عوارض جانبی دارد .
یکی دیگر از کارشناسان معتفد است: زمانی که هستهی زردآلو میخورید، اثرات ملایم مسمومیت سیانیدی که شما تجربه میکنید، سردرد، حالت تهوع، استفراغ و احساس گیجی است.
نظر متخصصین بر این است که، علائم نگران کنندهی بیشتر که به مسمومیت سیانیدی مربوط است، شامل سطح هوشیاری پایین، سیانوز (کبود شدن پوست، ناخن و لبها به دلیل کمبود اکسیژن)، افتادگی پلک چشم، و فشار خون پایین است.
بر طبق نظریه پزشکان مسمومیت شدید سیانیدی، میتواند منجر به کما و مرگ نیز شود، مصرف هستهی زردآلو و ویتامین C، به طور همزمان مقدار سیانید آزاد شده در بدن شما را افزایش میدهد، که بنا بر گفتهی جامعهی سرطان آمریکا، اثرات سمی آن را چند برابر میکند.
کارشناسان پیشنهاد میدهند که زنان باردار یا مادران شیرده، از خوردن هستهی زردآلو یا سایر موادی که منبع آمیگدالین هستند، به دلیل ایجاد مسمومیت سیانیدی، خودداری کنند.
زردآلوهایی که رنگ نارنجی تیره دارند، حاوی بتاکاروتن بیشتری هستند، این ماده در جلوگیری از ابتلا به سرطان، کاهش خطر بروز بیماریهای قلبی، سکته، آب مروارید بسیار مؤثر است، از شب کوری در سالمندان نیز تا حد بالایی میکاهد پس حتما میوهی مورد نظر خود را از بین زردآلوهای رسیده انتخاب کنید. پتاسیم موجود در میوه زردآلو به بهبود وضعیت سلامت سالمندان و همچنین به بهبود افسردگی در آنها کمک میکند.
زردآلود را ترجیحاً به صورت روزانه خریداری شده و ظرف دو روز میل کنید.
زردآلوهای نرم، گوشتی و تازه برای مصرف انتخاب کرده و به هیچ عنوان زردآلود با رنگ زرد روشن را خریداری نکنید، چراکه دارای ترکیبات گوگردی است.
بیشتر بخوانید :از خواص شلیل چه میدانید؟
میوه زردآلو حتماً داخل یخچال و در کیسه پلاستیکی قرار داده شده نگهداری شود و کودکان فقط انواع رسیده آن را مصرف کنند.
اینا همه میگن خوردیم خوب بود هیچیمون نشد ولی من پریروز صبح بعد صحبونه دو تا دونه زردآلو خوردم بعد حدوده پانزده تا دونه مغز هسته زردآلو رو مادرم شکست داد بهم با نمک خوردم از همون موقع بیرون رویم شروع شد بدن درد سر درد سر گیجه کمر درد بی اشتها و بی حالی و دیگه نگم براتون حالم بده بده اگر کسی راه حلی میدونه خواهشن راهنماییم کنه
من همیشه میخورم هیچ مشکلی هم ندارم همش دروغه
همشه هم زردالوهایی رو خشک میکنیم ،هسته هاشو خشک میکنیم در طول سال مصرف میکنیم،شاید سالی دو کیسه برنجی
خوردم ولي هچی احساس نکردم
اما این سری این علائم رو داشتم
و رفتم اورژانس
مگه میشه میوه ی ای که خدا خلق کرده کشنده باشه چه قدر بد که دروغ میگید
از قدیم و ما هم از بچگی هميشه هسته زردآلو رو می خوریم.
از قدیم همه از خواص و مفید بودن اون میگفتن.... ولا این روزه ها همچی برعکس شده.... خوردن ریحون با کباب ... خورون ماست و گوشت !!!!!! قدیما مرض ها کمتر و مردم مهربون تر بودن
الان همه چی ضرر داره ....