کارشناس مسئول اداره استاندارد گفت: قطع برق در روزهای اخیر منجر به افزایش حوادث مرتبط با آسانسور شده است، از این رو شهروندان برای مواجهه صحیح با این حوادث باید آموزش ببینند.
وی افزود: بعضی از ساختمانها به خصوص ساختمانهای صنعتی مجهز به برق اضطراری هستند که در صورت قطع برق سریعا جریان برق در مدار قرار میگیرد؛ اما معمولا ساختمانهای مسکونی چنین امکانی را ندارند که این مسئله توجه به ایمنی آسانسور را بالا میبرد.
کارشناس مسئول اداره استاندارد به شهروندان پیشنهاد کرد که درصورت اطلاع نداشتن از زمان دقیق قطع برق در محدوده محل سکونت خود، سعی کنند در ساعات احتمال بروز خاموشی، ترجیحا از آسانسور کمتر استفاده کنند.
هاشمی افزود: در صورتی که فرد تلفن همراه هم در دسترس نداشته باشد تا به کسی این مسئله را اعلام کند کار سختتر میشود، بنابراین توصیه میشود که در جایی که تردد کمتر است، ترجیحا از آسانسور استفاده نشود و حتی المقدور در صورت استفاده تلفن همراه در دست فرد باشد تا بتواند در صورت بروز اتفاق آن را اعلام کند.
کارشناس مسئول اداره استاندارد گفت: هرگز در کابین آسانسور را با دست باز نکنید و اجازه دهید در بصورت سیستمی و اتوماتیک باز شده یا قفل آن آزاد شود. صدای آزاد شدن قفل در را خواهید شنید ضمن اینکه پیش از توقف کامل کابین، از پیاده شدن یا سوار شدن خودداری کنید.
هاشمی افزود: به هیچوجه سعی نکنید از داخل درها را به زور باز کنید زیرا این کار باعث می شود تیم نجات با مشکل روبهرو شود و خودتان را از دریچه فوقانی آسانسور بیرون نکشید زیرا ممکن است دچار برقگرفتگی شوید و حتی جانتان را از دست بدهید.