اقدامات مقابله ای در هزار و ۲۴۹ هکتار سطح آلوده به آفت زنگ جارویی زرشک در خراسان جنوبی اجرا شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان گفت: از این سطح آلوده هزار
یوسفی با اشاره به شروع مبارزه تلفیقی با زنگ جارویی زرشک در استان گفت: در راه مبارزه با آفات از کشاورزان میخواهیم به هرکسی اعتماد نکرده و روشهای مختلف را روی درختچههای زرشک امتحان نکنند.
وی افزود: با توجه به اطلاعاتی که شبکههای مراقبت و پیش آگاهی ارائه دادهاند، این بیماری برای اولین بار در سال ۸۵ در شهرستانهای درمیان و زیرکوه و در روستاهای نوقند و خوان مشاهده شد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه این بیماری در این سالها به مرور افزایش پیدا کرده و اکنون حدود دو هزار و ۳۶۳ هکتار از باغ های استان آلوده به این بیماری هستند، گفت: هم اکنون شهرستانهای درمیان ، زیرکوه ، بیرجند ، سربیشه و قاین به ترتیب اولویت آلوده به این آفت هستند.
به گفته وی علائم این بیماری جوشهای نارنجی رنگ روی سطح و حاشیه برگها و حالت جارویی گرفتن شاخههای درختان آلوده است.
یوسفی با بیان اینکه در راه مبارزه تلفیقی از امکانات دولتی کمک گرفتیم چراکه این آفت را بحران میدانیم ، افزود: در این راستا، طرحی را تهیه کردیم و در طی بازدیدهایی که مدیران کشوری به استان داشتند اعتباراتی تخصیص پیدا کرده چراکه مبارزه همگانی حدود ۴۰ میلیارد ریال هزینه دارد.
یوسفی با بیان اینکه اکنون نزدیک به ۱۷ کلینیک گیاه پزشکی در استان فعال هستند که همگی آموزش دیدهاند، ادامه داد: پایش و ردیابی با بازدیدهای مستمر و کنترل زراعی و مکانیکی در حال انجام است و به کشاورزان توصیه میکنیم تهویه مناسب و عدم استفاده بیش از حد از کودهای ازته را در نظر داشته باشند.
وی با بیان اینکه در راه مبارزه با آفات از کشاورزان میخواهیم به هرکسی اعتماد نکرده و روشهای مختلف را روی درختچههای زرشک امتحان نکنند ، افزود: در این مورد تنها به توصیههای کارشناسان کشاورزی و کلینیکهای گیاهپزشکی توجه کنند.
زرشک خراسان جنوبی با سطح کشت ۱۸ هزار و ۶۰۰ هکتار بالاترین سطح زرشک در کشور را داراست که حدود ۹۸ درصد زرشک تولیدی کشور در خراسان جنوبی تولید میشود و در دنیا نیز رتبه اول تولید زرشک را داریم.