پخش زنده
امروز: -
کارشناسان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اجرای مدیریت تلفیقی آفات را از اولویتهای این بخش در استان اعلام کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: مدیریت تلفیقی آفات (IPM) شامل سیستمی از کنترل آفت است که در آن تلفیقی از روشهای مختلف کنترل آفات از جمله مبارزه زراعی، مکانیکی، بیولوژیک، شیمیایی و... استفاده میشود تا ضمن کسب سود اقتصادی حداکثر، حداقل آسیب به محیط زیست وارد و سلامت انسان، دام و گیاهان حفظ شود.
مهدی یوسفی افزود: استفاده گسترده از آفتکشهای شیمیایی، تبعاتی نظیر ایجاد مقاومت در آفات، نابودی دشمنان طبیعی و طغیان مجدد آفات و ورود باقیمانده سموم شیمیایی به چرخه حیات و محصولات کشاورزی را دارد.
وی گفت: با اجرای این روش کاربرد منطقی و اصولی آفت کشها و استفاده بیشتر از روشهای غیر شیمیایی در پیش گرفته می شود تا از این طریق، گام موثر و ارزشمندی در تولید محصول سالم و ارتقاء سلامت جامعه برداشته شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: از ابتدای سال جاری تا کنون سطحی معادل سه هزار و ۴۴۲ هکتار مبارزه با آفات با استفاده از تجهیزات کنترل غیر شیمیایی در محصولات باغی، زراعی و گلخانه استان انجام گرفته است.
به گفته وی در رابطه ۵۵ هزار و ۵۴۸ عدد کارت زرد، چهار هزار و ۹۰۰ عدد کارت آبی و هزار و ۸۱۹ عدد فرمون ردیابی آفات استفاده شده است.
یوسفی از کشاورزان خواست: تا با رعایت بهداشت باغی و زراعی جمعیت بعضی از آفات را در سال آینده کاهش و هزینههای مبارزه را به حداقل برسانند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هرس و حذف شاخههای خشکیده و انهدام آنها در کاهش جمعیت آفات چوبخوار، را بسیار موثر دانست و گفت: بهترین و موثرترین روش کنترل آفت کرم گلوگاه انار، جمعآوری و انهدام انارهای آلوده در طول فصل و بعد از برداشت آن است، که البته این عمل باید همگانی و در سطح وسیع انجام شود.
یوسفی افزود: بنابراین فصل پاییز و زمستان فرصت مناسبی برای اجرای عملیات کنترل غیرشمیایی آفات در باغات و مزارع است که باید مورد توجه ویژه کشاورزان قرار گیرد.