یک مشاور کسب و کار میگوید: اصل اینکه انسان یک آگاهی و دانشی را یاد بگیرد و یک مهارتی را کسب کند عالی است؛ اما سوال این است که کدام مهارت؛ مخصوصا الان که تابستان است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محسن مهاجر میگوید: خیلی از پدر و مادرها دنبال این هستند که ما نوجوان و جوان مان را دنبال کدام مهارت بفرستیم؟ چه چیزی یاد بگیرد؟ کدام کلاس؟ کدام فن؟ خیلی از بزرگترها هم برای خودشان که یک فراغتی پیش میآید دغدغه این را دارند که خوب حالا چه چیز یاد بگیریم؟ کدام کلاس، کدام مهارت را برویم فرا بگیریم؟
این دکترای مدیریت کسب و کار اضافه میکند: متاسفانه خیلی هایمان در چنین مواقعی جوگیر و هیجان زده عمل میکنیم؛ یعنی تحت تاثیر جمع قرار میگیریم و دقت میکنیم همه دارند کدام کلاس را میروند، همه دارند کدام مهارت را یاد میگیرند، الان چه مهارتی روی بورس است؛ پس ما هم همان را یاد بگیریم.
دکتر مهاجر توصیه میکند: دنبال مهارتهایی باشیم که به درد بخور است؛ یعنی یا ارزشی را ایجاد میکند یا یک تغییر مثبتی را در زندگی مان به وجود میآورد؛ و یا تولید یک ثروتی میکند. خیلی از این مهارتها اینطور نیستند؛ مثلا خیلیها فقط با هدف اینکه دانشجو باشند یک رشته تحصیلی را انتخاب میکنند، و ۴ یا ۶ سال وقت و عمرشان را میگذارند تا کارشناسی و ارشد یک رشته را بگیرند؛ ولی بعد که به خودشان میآیند میبینند آنچه یاد گرفته اند اصلاً به دردشان نمیخورد؛ اصلا نیاز بازار و جامعه نیست؛ و اصلاً بازار کاری ندارد؛ حتی اگر داشته باشد از داخل آن چیزی در نمیآید.
این مشاور کسب و کار ادامه میدهد: بعضی هم در رشتهای هنرمند میشوند که نه ارزشی را به زندگیشان میدهد، نه تولید ثروت میکند، و نه نفع قابل ملاحظهای برایشان دارد. این درحالی است که اگر من بروم مهارت همدلی را یاد بگیرم و باور داشته باشم که همدلی یک مهارت است، این قطعا در زندگی من به درد بخور است؛ و در ارتباطات اجتماعی خیلی به کارم میآید و روابط من را قشنگ تر، عمیقتر و جذاب ترمی کند.
دکتر مهاجر در پایان پیشنهاد میکند: اگر شما بروید یک فن و مهارتی را یاد بگیرید که نیاز جامعه و بازار و مشتری باشد؛ این مهارت خیلی زود تبدیل به ثروت میشود. اگر بروید یک آگاهی را کسب کنید که دیدتان را عوض و حالتان را خوب کند، اینها مهارتهای به درد بخور است. نفس اینکه دنبال کسب مهارت باشیم بسیار عالی است,، ولی جوزده و هیجان زده نشویم و کورکورانه از دیگران تقلید نکنیم که هزینه و وقت و زمان و پولمان به هدر برود. به دنبال مهارتها و آگاهیهایی باشیم که نفع جدی و واقعی به زندگی مان وارد میکند.