خوردنیهای تشدیدکننده بیشفعالی کودکان را بشناسید.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، محققان آمریکایی میگویند که مصرف برخی مواد غذایی میتواند بیشفعالی در کودکان را تشدید کند.
اختلال کمتوجهی ـ بیشفعالی (ADHD) یک اختلال رفتاری رشدی است. در این اختلال، فرد توانایی دقت و تمرکز بر روی یک موضوع را ندارد و در نتیجه، یادگیری او کند است. بهطور معمول، این افراد از فعالیت بدنی بسیار بالا برخوردار هستند.
سالها است پزشکان بر اساس تحقیقاتی که انجام شده است، معتقدند مصرف برخی مواد غذایی میتواند موجب تشدید اختلال بیشفعالی شود. از اینرو، یک برنامه غذایی سالم برای این افراد، ضروری است. این مواد غذایی، دلیل اختلال کمتوجهی ـ بیشفعالی در فرد نیستند، بلکه مصرف آنها باعث تشدید علائم این اختلال میشود.
مواد غذایی که این افراد باید از مصرف آنها خودداری کنند، شامل موارد زیر میشود:
۱- آبنبات
در حقیقت، آبنباتها سرشار از شکر و رنگ مصنوعی هستند. این موضوع، بدترین ترکیب برای کودکان مبتلا به بیشفعالی است. تحقیقات نشان دادهاند که هر دوی این مواد میتوانند موجب تشدید علائم اختلال بیشفعالی در کودکان شوند.
۲- نوشابه، کافئین، شربتهای دارای سطح بالای فروکتوز
بیتردید، کسانیکه به اختلال کمتوجهی ـ بیشفعالی مبتلا هستند، باید نوشابه را بهطور کامل از برنامه غذایی خود حذف کنند. نوشیدنیهای حاوی کافئین، فروکتوز و نیز شکر بالا باعث تشدید علائم اختلال بیشفعالی میشوند. همچنین، نوشیدنیهای انرژیزا نیز در همین دسته قرار میگیرند.
۳- میوههای یخزده
گرچه میوهها و سبزیجات، یک انتخاب سالم برای افراد مبتلا به اختلال بیشفعالی هستند، اما نوع یخزده آنها حاوی رنگهای مصنوعی است و میتواند نشانههای این اختلال را تشدید کند.
۴- غذاهای دریایی
بیتردید، غذاهای دریایی مانند ماهی، دارای خواص زیاد هستند، اما تحقیقات نشان دادهاند ماهیها دارای سطحی از جیوه هستند که در بلندمدت، این موضوع میتواند موجب بیشتر شدن اختلال بیشفعالی در کودکان شود. بدترین ماهیها در این گروه، ماهیهایی مانند شاه ماهی، شمشیر ماهی و کاشی ماهی هستند.
در حقیقت، جیوه مانند سلولز، بسیار سخت در دستگاه گوارش هضم میشود و میتواند در بلندمدت، در مغز تجمع کند. این موضوع میتواند باعث بیشفعالی شود. از اینرو، توصیه میشود افراد مبتلا به بیشفعالی، درباره ماهی مناسب، با یک متخصص تغذیه مشورت کنند.
متخصصان، تأکید دارند بهطور کلی، هر ماده غذایی که باعث ایجاد حساسیت در افراد مبتلا به اختلال کمتوجهی ـ بیشفعالی میشود، میتواند علائم بیماری آنها را تشدید کند. برخی از رایجترین این مواد غذایی، شامل شیر، شکلات، سویا، گندم، تخم مرغ، حبوبات، ذرت، گوجه فرنگی، انگور و مرکبات، هستند.