۱. نوشابه میتواند منجر به کاهش عملکرد کلیه شود
۲. نوشابه ریسک ابتلا به دیابت را بالا میبرد؛ میزان بالای شکر در نوشابه باعث فشار پانکراس میشود و به طور بالقوه آن را ترک میکند و نمیتواند نیاز بدن به انسولین را حفظ کند. نوشیدن یک یا دو نوشیدنی قندی روزانه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۲۵ درصد افزایش میدهد.
۳. قوطیهای نوشابه با «بی پی ای» پوشیده میشود؛ قوطی نوشابه حاوی «بی پی ای» است که از بیماریهای قلبی گرفته تا چاقی و مشکلات تولید مثل ارتباط دارد.
۴. نوشابه باعث خشکی بدن میشود؛ کافئین ادرار آور است و تولید ادرار را بیشتر میکند و باعث میشود بیشتر ادرار کنید. وقتی سلولهای بدن خشک میشوند، به سختی مواد مغذی را جذب میکنند و همچنین برای بدن دشوار میشود تا مواد زائد را از بین ببرند.
۵. نوشابه سرطان زاست
رنگ کاراملی نوشابه با سرطانها مرتبط است؛ رنگ قهوهای مصنوعی در نوشابه فرآیندی شیمیایی است که از شکر سوخته درست نشده است. به وسیله واکنش قند با آمونیاک و سولفیت زیر فشار بالا و دما درست شده است؛ در نتیجه مصرف نوشابه موجب سرطان میشود؛ ضمن اینکه رنگ کاراملی در نوشابه به مسائل عروقی مرتبط است
۶. نوشابه کالری زیادی دارد؛ یک بطری ۲۰ اونس نوشابه حاوی ۱۷ قاشق چای خوری شکر و ۲۴۰ کالری و عاری از هر ارزش غذایی است. متوسط حدود یک ساعت پیاده روی برای سوزاندن ۲۴۰ کالری در نوشابه ۲۰ اونسی لازم است.
۷. نوشابه خطر ابتلا به چاقی را افزایش میدهد:
هر نوشابه یا نوشیدنیهای قندی که روزانه مصرف میشود احتمال چاقی را بیش از ۶۰ درصد را افزایش میدهد. نوشیدنیهای دیگر به مشکلات سلامتی کودکان نیز مرتبط هستند؛ در نتیجه مصرف نوشابه باعث چاقی و افزایش وزن میشود.
۸. نوشابه خطر بیماریهای قلبی در مردان را افزایش میدهد؛ هر نوشابه که روزانه مصرف میشود، خطر بیماری قلبی را تا ۲۰ درصد در مردان افزایش میدهد.
۹. اسید در نوشابه مینای دندان را از بین میبرد
۱۰. نوشابه حاوی مقدار زیادی شکر است؛ میانگین ۲۰ اونس نوشابه معادل با ۱۷ قاشق چای خوری شکر است؛ در نتیجه نوشابه شکر بسیار زیادی دارد و برای دندان و سلامت کلی بدن خوب نیست.
۱۱. نوشابه حاوی قندهای مصنوعی است؛ در حالی که بسیاری از مردم شکر مصنوعی را برای مصرف کالری پایین انتخاب میکنند. قند مصنوعی به بیماریهای متعدد از جمله سرطان مرتبط است.
۱۲. نوشابه سطح کلسیم را کاهش میدهد؛ نوشابهها حاوی فسفریک اسید هستند و مقادیر زیادی از کلسیم استخوان را کاهش میدهد.
۱۳. نوشیدن نوشابه متابولیسم را تغییر میدهد و مانع از کاهش وزن میشود.
عوارض جبران ناپذیر مصرف نوشابه
۱۴. نوشیدن بیشتر از یک نوشابه روزانه خطر بیماری قلب، سندروم متابولیک را افزایش میدهد.
۱۵. نوشابه رژیم کاهش وزن شما را مختل میکند.
۱۶. خطر ابتلا به کبد چرب را افزایش میدهد؛ نوشابهها و هر نوشیدنی شیرین دیگر به بیماری کبد چرب مرتبط است.
۱۷. نوشابهها حاوی مهار کنندههای قارچی هستند؛ آنها بنزوات سدیم یا بنزوات پتاسیم دارند و در تمام نوشابهها مورد استفاده قرار میگیرد.
۱۸. نوشابهها باعث آسم میشوند؛ نتیجه تحقیقات ثابت کرده است مصرف نوشابه باعث آسیب به ریه و افزایش ریسک ابتلا به آسم میشود.
۱۹. نوشابه با سردرد ارتباط دارد؛ سردرد هم یکی دیگر از عوارض نوشیدن نوشابه است.
۲۰. فشار خون بالا از عوارض جدی دیگر نوشابه است؛ از آنجا که یکی از عوارض جانبی رژیم غذایی، افزایش وزن است، فشار خون بالا میتواند از عواقب آن باشد؛ همچنین شامل مقدار زیادی سدیم است که میتواند سطح فشار خون را افزایش دهد. تنها در یک قوطی نوشابه، ۵۷ میلی گرم سدیم وجود دارد.