مدیر محیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت سهامی آب منطقهای بوشهر: برداشت بی رویه و تهاجم آبهای شور به سفرههای زیر زمینی باعث کاهش کیفیت آب چاه ها در استان شده است.
وی تاکید کرد: اگر به همین صورت پیش برویم در ۱۰ سال آینده شاید همه آبهای زیرزمینی استان بوشهر به دلیل کاهش کیفیت قابلیت استفاده نداشته باشند.
مدیرمحیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت سهامی آب منطقهای بوشهر با اشاره به وضعیت خشکسالی حاکم بر این استان افزود: در زمان حاضر همه ۱۶ دشت قابل بهرهبرداری این استان ممنوعه و ممنوعه بحرانی و با افت بیش ازچند متر، برخی از آبخوانها ۵۰ تا ۶۰درصد و بسیاری از چاهها نیز به شدت کم آب و برخی دیگرخشک شدند.
مظفری زاده با اشاره به آبخوان شهرستان جم گفت: در زمان حاضر آبخوان شهرستان جم به دلیل خشکسالی و بهرهبرداری بیش از حد و از طرفی رعایت نکردن ملاحظههای زیست محیطی از سوی صنایع و ارگانها باعث شده کیفیت آب به صورتی درآید که قابلیت شرب خود را از دست بدهد.
وی بیان کرد: باید توجه داشته باشیم منابع آبی که امروز کیفیت آشامیدن خود را از دست میدهند فردا حتی قابلیت و کیفیت استفاده در بخش کشاورزی را نیز نخواهند داشت.
مطفری زاده گفت: باید بپذیریم در کشور خشک و نیمه خشکی قرار داریم که کمتر از یک سوم بارشهای جهانی را دارد و اقلیم ایران با توجه به منابع آبی محدود از هزاران سال پیش تاکنون به این صورت بوده است و برای حفظ این منابع باید به سمت سازگاری با شرایط حرکت کرد.
وی افزایش بهره وری، استفاده از آبهای نامتعارف و تغییر شیوه آبیاری را از راهکارهای حرکت به سمت سازگاری با کم آبی عنوان کرد و گفت: در استانی مانند بوشهر با توجه به قابلیتهای مختلف در بخش تجارت، صنایع نفت و گاز و گردشگری، به جای فشار آوردن روی اشتغال در بخش کشاورزی که به آب نیاز دارد میتوان از این مزیتها بهره برد و از خشک شدن قریب الوقوع این منابع استراتژیک پیشگیری کرد.