فعالیت دوباره سد دشت پلنگ دشتی
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای بوشهر گفت: با فعال شدن فاینانس طرح ساخت سد دشت پلنگ در شهرستان دشتی، عملیات اجرایی سامانه انحراف آب این سد با سرعت بسیار بالایی از سر گرفته شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، علی محمدی بیان کرد: سد دشت پلنگ در شهرستان دشتی، یکی از طرحهای بزرگ عمرانی استان بوشهر است که علاوه بر کاهش خسارتهای سیلاب حوزه مند، منجر به تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت در مناطق پیرامونی خود خواهد شد.
وی این طرح را به عنوان یکی از طرحهای عظیم سدسازی استان برشمرد که بزرگترین منبع تامین آب آشامیدنی درون استانی خواهد بود و نقش مهمی در کاهش اتکا به منابع خارج از استان ایفا خواهد کرد.
علی محمدی اصلیترین هدف این طرح را تامین آب آشامیدنی مورد نیاز مناطق دارای انشعاب از خط محرم در جنوب استان و تامین آب مورد نیاز صنعت (به ویژه مناطق پارس جنوبی و شمالی) عنوان کرد.
کارشناس طرحهای توسعه منابع آب شرکت سهامی آب منطقهای بوشهر نیز با بیان اینکه رودخانه دشت پلنگ از شاخههای اصلی رودخانه مُند است، افزود: مطالعات ساخت سد دشت پلنگ در سال ۸۰ آغاز شد و در سال ۱۳۸۹ به پایان رسید و طبق برنامهریزی، اصلیترین اهداف این طرح تامین بخشی از آب آشامیدنی شهرستان دشتی و شهرستانهای جنوبی استان و آب مورد نیاز صنعت به شمار میرود.
رضا ارمی عنوان کرد: با ساخت این سد افزون بر جلوگیری از وقوع سیلابهای ویرانگر، از تخلیه سالانه بیش از ۷۰ میلیون مترمکعب آب به خلیج فارس جلوگیری میشود و این حجم از آب به صورت برنامه ریزی شده در اختیار بخشهای مختلف قرار خواهد گرفت.
وی بیان کرد: ساخت این سد از سال ۱۳۹۷ آغاز شده و با تکمیل زیرساختها و فعال شدن فاینانس این طرح در اوایل شهریور، عملیات اجرایی سامانه انحراف آب سد با تمرکز و سرعت بسیار بالایی از سر گرفته شده است.
نماینده مجری طرح سد دشت پلنگ، این سد را از نوع خاکی و بتنی FSHD معرفی کرد و افزود: ارتفاع سد دشت پلنگ ۵۶ متر، طول تاج آن هزار و ۳۰ متر و حجم مخزن آن نیز ۱۵۰ میلیون مترمکعب است.
وی گفت: آب تنظیمی این سد ۷/۴۶ میلیون مترمکعب در سال است که از این حجم، میزان ۸/۱۷ میلیون مترمکعب به منظور تامین آب آشامیدنی برنامه ریزی شده است.
ارمی پیشرفت سد دشت پلنگ را در زمان حاضر ۱۱.۵ درصد عنوان کرد و افزود: این سد با تامین مالی بههنگام، در مدت ۴ سال به بهره برداری خواهد رسید.