سفیر ایران در ژنو تاکید کرد، اقدامات قهرآمیز یکجانبه و تحریمها به علت آثار سوئی که بر جمعیت هدف باقی میگذارند، باید به عنوان نسل کشی مدرن قلمداد شوند.
اسماعیل بقایی هامانه در چهل و هفتمین نشست شورای حقوق بشر با موضوع گفتگوی تعاملی با گزارشگر ویژه موضوع نسل کشی افزود: اقدامات قهرآمیز یکجانبه و تحریمها به علت آثار سوء فوری و مداومی که بر جمعیت هدف باقی میگذارند، باید به عنوان نسل کشی مدرن قلمداد شوند.
وی افزود: فجیعترین مصداق نسل کشی، امروز در فلسطین اشغالی در حال رخ دادن است که در آن، یک ملت توسط یک سیستم آپارتاید نظامی به آوارگی کشیده شده و تحت رفتار غیرانسانی و سبعانه واقع شده اند. بقایی با اشاره به اینکه همه کشورها مسئولیت جمعی و مشترک در پایان دادن به اشغال به عنوان تنها ضمانت جلوگیری از این نسل کشی دارند؛ افزود: نسل کشی تدریجی، اما بیرحمانه در فلسطین اشغالی به وضوح یادآور این حقیقت است که اشغال نظامی، به ویژه زمانی که طولانی، ریشه دار و ایدئولوژیک باشد، میتواند دستورالعمل ارتکاب جنایات قساوت بار را به دست دهد.
بقایی با اشاره به گزارشهای اخیر درباره کشف گورهای دسته جمعی متعلق به کودکان بومی کانادا که در مدارس شبانه روزی در قالب پروژه همسان سازی اجباری اتفاق افتاد، چنین جنایاتی را نمایانگر یک نسل کشی سیستماتیک و بی رحمانه دانست که طی قرنها سکوت اتفاق افتاده است. وی پروژه همسان سازی اجباری را مصداق بارز یک تفکر برتری طلب و نژادپرست ارزیابی کرد و تغییر رفتارها و سیاستها را فراتر از عذرخواهی کلامی حائز اهمیت دانست.
سفیر ایران در ژنو با اشاره به این که توصیف کمیسیون حقیقت و سازش کانادا (TRC) در سال ۲۰۱۵ از این جنایات به منزله "نسل کشی فرهنگی"، تنها تلاشی برای دست کم گرفتن موضوع و قلب واقعیت بوده است، چنین جنایاتی را به معنای واقعی و حقوقی کلمه مصداق بارز "نسل کشی" بی قید و شرط دانست.