چهارمین همایش ملی پدافند شیمیایی با تاکید بر دستاوردهای کشور در مدیریت درمان مصدومان شیمیایی در سالن همایشهای باغ موزه دفاع مقدس آغاز شد.
دکتر ابوالقاسمی در ابتدای این نشست با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر و شهدای حمله شیمیایی به سردشت آمادگی در برابر حملات شیمیایی را از ضرورتهای هر مجموعه دفاعی برشمرد.
وی با بیان اینکه کنوانسیونهای منع گسترش سلاحهای هستهای با هدف مقابله با این سلاحها تهیه، تدوین و اجرایی شده است، گفت: در این معاهدات کوشیده شده است به نوعی کشورها نسبت به عدم استفاده از سلاحها تعهد داشته باشند.
دکتر ابوالقاسمی افزود: با این حال متاسفانه امروز جریان به گونهای است که قربانیان سلاحهای شیمیایی کمتر صدایشان به جایی میرسد و این معاهدات نیز بیش از آنکه به نفع مظلومان و قربانیان باشد در خدمت ظالمان و وسیلهای برای ابراز قدرت آنهاست.
وی با تاکید بر اینکه باید همواره برای تحولات آینده آماده باشیم و نسبت به راههای مقابله با این سلاحها دانش افزایی داشته باشیم، گفت: امروزه سلاحهای شیمیایی علاوه بر اثار مخرب خودش بر مصدومان اثار غیرقابل جبرانی نیز بر محیط زیست و طبیعیت دارد که نشان دهنده وضعیت خطرناک این سلاح هاست.
رئیس دانشگاه بقیه الله با تاکید بر اینکه امروزه کشورهایی در بحث مقابله با اینگونه تهدیدات موفق ترند که بتوانند مدیریت بهتری از خود نشان دهند، افزود: همه دیدیم در بحث بیماری کرونا کشورهای شرقی به مراتب موفقتر از غربیها عمل کردند به گونهای که در غرب تا زمان در دسترس قرار نگرفتن واکسن مشکلات عدیدهای پیش آمد، ولی کشورهای شرقی توانستند در این موضوع مدیریت خود را به رخ غربیها بکشند.
در این همایش یک روزه قرار است با برگزاری کارگاههای تخصصی و در سخنرانیهای علمی آخرین دستاوردهای این حوزه نیز بررسی شود.