به گزارش سازمان جهانی بهداشت تا بعد از ظهر شنبه بیش از ۱۸۰ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری کرونا مبتلا شده و دست کم سه میلیون و ۹۱۱ هزار و ۵۶۱ نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
- مرگ بیش از سه میلیون و ۹۰۰ هزار نفر در جهان
بر اساس آخرین آمار رسمی، از اواخر دسامبر ۲۰۱۹ که دفتر سازمان جهانی بهداشت در چین از ظهور بیماری «کووید-۱۹» در این کشور خبر داد تا بعد از ظهر شنبه بیش از ۱۸۰ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا شده و دست کم سه میلیون و ۹۱۱ هزار و ۵۶۱ نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
آمریکا به لحاظ موارد ابتلا و موارد مرگ و میر ناشی از کرونا، همچنان بالاترین آمار را در جهان به خود اختصاص داده است. در آمریکا دست کم ۶۰۳ هزار و ۵۲۲ نفر جان خود را از دست داده اند. پس از آمریکا، برزیل (با ۵۱۱ هزار و ۱۴۲ مورد مرگ)، هند (با ۳۹۴ هزار و ۴۹۳ مورد مرگ)، مکزیک (با ۲۳۲ هزار و ۳۴۶ مورد فوتی) و پرو (با ۱۹۱ هزار و ۴۴۷ مورد مرگ) بیشترین قربانیان کرونا را ثبت کرده اند. پرو بالاترین آمار مرگ و میر ناشی از کرونا نسبت به جمعیت را در جهان به خود اختصاص داده است.
این آمار که مبتنی بر آمارهای روزانهای است که از سوی مقامات رسمی کشورها اعلام میشود، معمولا کمتر از رقم واقعی است. سازمان جهانی بهداشت میگوید با توجه به موارد مرگ و میر مستقیم و غیرمستقیم مربوط به ابتلا به کووید-۱۹ آمار واقعی قربانیان همه گیری دو تا سه برابر بالاتر از ارقام رسمی اعلام شده است.
شیوع کرونای دلتا پلاس در ۱۱ کشور جهان
شیوع نوع جدیدی از ویروس کرونا موسم به دلتا پلاس، نگرانیهایی را در بحبوحه مبارزه جهانی علیه این همه گیری بوجود آورده است.
به گزارش سی ان ان، کرونا دلتا پلاس، گونه تغییر یافته ویروس دلتای کروناست که تاکنون ۲۰۰ مورد در ۱۱ کشور جهان شناسایی شده است.
گزارشگر سی ان ان: شور و حیات مجددا به بازار دهلی نو بازگشته است. هند از بدترین شیوع کووید ۱۹ در جهان جان سالم بدر برد و اکنون شیوع این ویروس در هند تحت کنترل درآمده است. اکنون کارشناسان بهداشتی میگویند تهدید ناشی از همه گیری کرونا هنوز پایان نیافته است.
وزارت بهداشت هند نیز نسبت به شیوع نوع جدید کرونا موسوم به دلتا پلاس ابراز نگرانی کرده است. کرونای دلتا پلاس، قابلیت سرایت بیشتر، ارتباط قویتر با دریافت کنندههای سلولهای ریه دارد و پتانسیل کاهش واکنش آنتی بادی را در فرد به همراه دارد. برخی از کارشناسان سلامت در هند نسبت به شیوع گونه جدید این ویروس ابراز نگرانی کرده اند.
ویروس کرونای دلتا پلاس در سه ایالت هند شناسایی شده است، اما اکثریت این افراد از خارج از هند وارد این کشور شده اند. مقامات رسمی میگویند این ویروس در ژاپن، پرتغال، لهستان و سوئیس دیده شده است. بنابر گزارش ها، آمریکا و انگلیس بیشترین تعداد موارد ابتلا به کرونای دلتا پلاس را دارند.
دکتر راوی گوپتا متخصص ویروس شناسی از دانشگاه کمبریج میگوید تهدید ناشی از کرونای دلتا پلاس محدود است.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است کرونای دلتا در سطح جهان غالب میشود.
اتحادیه اروپا نیز پیش بینی کرده است ۹۰ درصد از مبتلایان جدید کرونا، به شاخه دلتای این ویروس مبتلا میشوند.
قرنطینه مجدد سیدنی
در پی تشدید شیوع گونه جهش یافته ویروس کرونا موسوم به دلتا در سیدنی، مقامات استرالیا روز شنبه کل شهر سیدنی و مناطق حومه آن را برای مدت دو هفته قرنطینه کردند. این گونه ویروس کرونا که سرعت انتقال آن بسیار بالا است، برای نخستین بار در هند شناسایی شد.
استرالیا که تا امروز به خوبی توانسته است شیوع ویروس کرونا را مهار کند، طی هفته گذشته بیش از ۸۰ مورد جدید ابتلا ثبت کرد که همگی با رانندهای که خدمه شرکتهای هواپیمایی فرودگاه سیدنی را به هتلهای قرنطینه میبرد، در ارتباط بودند.
از سوی دیگر، نیوزیلند روز شنبه حباب سفر را که امکان پروازهای بدون قرنطینه با استرالیا را فراهم میکرد، برای مدت سه روز به حال تعلیق درآورد.
قرنطینه در بنگلادش
دولت بنگلادش اعلام کرد در پی افزایش خطرناک و هشدار دهنده موارد ابتلا به گونه دلتای ویروس کرونا در این کشور، از روز دوشنبه بار دیگر محدودیتهای قرنطینهای سختگیرانه وضع خواهد شد.
ادارات دولتی و شرکتهای خصوصی از دوشنبه به مدت یک هفته تعطیل خواهند بود. تنها ترددها برای رفتن به مراکز پزشکی مجاز است.
وزارت بهداشت بنگلادش اعلام کرد روز جمعه حدود شش هزار مورد جدید ابتلا و ۱۰۸ مورد جدید مرگ ناشی از کرونا در این کشور ثبت شد که دومین آمار بالا از آغاز همه گیری محسوب میشود.
رکورد موارد مرگ در سن پترزبورگ
سن پترزبورگ، دومین شهر بزرگ روسیه که میزبان بازیهای یورو ۲۰۲۰ است، روز شنبه بالاترین آمار روزانه موارد مرگ ناشی از کرونا از آغاز همه گیری در این کشور را ثبت کرد. براساس دادههای رسمی، روز شنبه ۱۰۷ مورد مرگ ناشی از کرونا در این شهر ثبت شد.
استعفای یک وزیر بهداشت
مت هنکاک، وزیر بهداشت انگلیس که در قلب اقدام دولت برای مقابله با همه گیری بود، روز شنبه به علت نقض محدودیتهای کرونایی در جریان یک ارتباط غیراخلاقی با یک مشاور زن که در همه رسانههای این کشور منتشر شد، استعفا کرد.
نشریه «سان» روز جمعه در یکی از تیترهای اول خود تصویری از مت هنکاک –متاهل و پدر سه فرزند – را منتشر کرد که از دوربینهای مدار بسته برداشته شده بود. وی در این تصویر در تاریخ ۶ مه در دفتر کارش در زمانی که در آغوش گرفتن ممنوع بود، جینا کالادنجلو یک دوست قدیمی خود را که استخدام وی به عنوان مشاور نیز جنجال برانگیز بود، در آغوش گرفت.
در پی تعویق لغو آخرین مرحله محدودیتهای کرونایی به ماه ژوئیه به علت افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور، هزاران نفر روز شنبه در مرکز شهر لندن در اعتراض به محدودیتهای کرونایی تظاهرات کردند.
گونه دلتا
مقامات بهداشت و درمان فرانسه اعلام کردند دو بیمار مبتلا به گونه دلتای کووید-۱۹ در استان ژرس در جنوب غربی این کشور که دو مورد نخست ابتلا به این گونه در این استان بودند، جان خود را از دست دادند. مقامات فرانسوی از یک طرح اقدام فوری برای پیشگیری از تشدید دوباره همه گیری در این کشور خبر دادند.
این دو فرد ۴۲ و ۶۰ ساله واکسن نزده بودند و فاکتورهای خطر را داشتند.
اداره کل بهداشت پرتغال اعلام کرد این گونه جهش یافته ویروس کرونا که طی چند هفته اخیر موجب افزایش موارد ابتلا شده است، در این کشور غالب شده است.
پرتغال برای مقابله با شیوع گونه دلتا تصمیم گرفته است محدودیتهای کرونایی را در شهرهای با بالاترین میزان ابتلا مانند لیسبون، پایتخت این کشور تشدید کند و مجددا ساعت کار و ظرفیت پذیرش رستورانها و کافهها و مراکز تجاری را کاهش داده است.
دانشمندان روز شنبه اعلام کردند گونه دلتا عامل افزایش قابل توجه در آفریقای جنوبی است و این در حالی است که دولت در پی اعمال محدودیتهای جدید است. آفریقای جنوبی که بالاترین آمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا را در قاره آفریقا به خود اختصاص داده است، روز شنبه ۱۸ هزار و ۷۶۲ مورد جدید ابتلا ثبت کرد که یک رکورد در سال ۲۰۲۱ محسوب میشود.
واکسنهای تقلبی
پس از آنکه دولت هائیتی مجوز واردات واکسنهای کووید-۱۹ را به بخش خصوصی داد و در حالی که این کشور هنوز کمپین واکسیناسیون سراسری را آغاز نکرده است، انجمن داروسازان هائیتی روز شنبه در مورد خطر ورود واکسنهای تقلبی به این کشور هشدار داد.