مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران: فوت شدگان بر اثر مسمومیت با منوکسیدکربن در سال گذشته در مقایسه با سال ۹۸ حدود ۳۹ درصد افزایش و فوت شدگان ناشی از غرق شدگی ۲۰ درصد کاهش داشته است.
وی گفت: معاینههای بالینی این اداره کل در بهار امسال در مقایسه با بهار سال گذشته افزایش ۹ و چهاردهم درصدی داشته است.
مدیر کل پزشکی قانونی تهران با اشاره به این که سال گذشته ۳۰ هزار و ۸۱۹ پرونده ناشی از مصدومان تصادفات داشتیم، گفت: این آمار در مقایسه با سال ۹۸ حدود ۱۸ درصد کاهش داشته است.
آقای فروزش در خصوص معاینههای نزاع هم گفت: سال گذشته ۹۵ هزار و ۴۷ پرونده تشکیل شد که در مقایسه با سال ۹۸ حدود شش درصد کاهش داشته، اما مقایسه معاینه نزاع در بهار امسال و سال گذشته حاکی از افزایش پنج و نیم درصدی پرونده در بهار امسال است.
وی درباره آمارهای تشریح جسد هم گفت: ۱۲ هزار و ۳۰۹ پرونده سال گذشته در این اداره کل رسیدگی شد که با توجه به تعداد اجساد ارجاعی در سال گذشته شاهد کاهش حدود چهار درصدی تعداد اجساد ارجاعی بوده ایم.
مدیر کل پزشکی قانونی تهران درباره آمار فوت مسمومیت با گاز منوکسیدکربن گفت: در کل استان تهران سال گذشته ۱۸۹ نفر به این علت فوت کردند که در سال ۹۸ این تعداد ۱۳۶ نفر بود.
آقای فروزش گفت: در زمینه غرق شدگی هم سال گذشته با ۵۵ مورد و سال ۹۸ با ۶۹ مورد فوتی مواجه بودیم که حدود ۲۰ درصد در سال ۹۹ کاهش داشتیم.
وی گفت: در خصوص متوفیان سقوط از بلندی هم در سال گذشته با ۴۴۵ فوتی و دو ونیم درصد افزایش و در بحث متوفیان ناشی از سوختگیها در سال گذشته و ۲۱۱ فوتی با حدود ۲۸ درصد کاهش روبرو شدیم و در زمینه برق گرفتگی هم سال گذشته با ۱۱۱ فوتی حدود شش درصد افزایش و در زمینه فوت به علت مسمومیت دارویی نیز سال گذشته ۱۳۵ فوتی با حدود ۹ درصد افزایش نسبت به سال ۹۸ مواجه بوده ایم.
بیشترین محکومیت متعلق به دندانپزشکان است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران با اشاره به اینکه ۴۹ درصد پروندههای قصور پزشکی منجر به محکومیت پزشکان شده است، گفت: به ترتیب بیشترین میزان محکومیت مربوط به دندانپزشکان، جراحان عمومی، زنان و زایمان، پوست و مو و جراحان پلاستیک است.
آقای دکتر مهدی فروزش در نشست خبری افزود: پروندههای مربوط به کمیسیونهای پزشکی قانونی که در سال گذشته به نتیجه رسید ۸ هزار و ۱۴ مورد بوده که ۵ هزار و ۱۶۵ پرونده مربوط به پروندههای قصور پزشکی، هزار و ۹۲۴ پرونده مربوط به کمیسیونهای پزشکی قانونی اعم از معاینات و علت فوت و ۹۲۵ پرونده مربوط به پروندههای روانپزشکی بوده است.
وی درباره پروندههای قصور پزشکی گفت: در سال گذشته ۴۹ درصد این پروندهها منجر به محکومیت و ۵۱ درصد منجر به تبرئه کادر پزشکی شد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضع پرونده قتل بابک خرمدین و والدین او گفت: در خصوص پروندههای روانپزشکی بصورت عام، چون اظهارنظر نیازمند بررسیهای تخصصی از جمله تستهای روانشناختی و مصاحبه با خود متهمان و بستگان آنها و بررسی دقیق پروندههای کیفری است، وقت زیادی صرف میشود و این موضوعات بسیار چالش برانگیز است.
دکتر فروزش افزود: در معاینات روانپزشکی نیز با توجه به پیچیدگی خاص پروندهها نیازمند بررسی دقیق و تخصصی و با استناد به ابزارهای پاراکلینیک و مصاحبههای دقیق روانپزشکی هستیم.
وی گفت: در خصوص این پرونده نیز نیازمند بررسیهای دقیق و تکمیلی هستیم و بخشی از اظهارنظر پزشکی قانونی به مراجع قضایی ارسال شده است و اگر نیاز بود گزارش تکمیلی هم ارسال میشود.
دکتر فروزش در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برای ساخت تجهیزات موردنیازتان در داخل چه ارتباطی با شرکتهای دانش بنیان برقرار کرده اید؟ افزود: ارتباط ما شرکتهای دانش بنیان در دو سال اخیر منجر به ساخت دستگاه پرکاربرد هموژنایزر در بخش سنگ شناسی شد که ما توانستیم در ارتباط با شرکتهای دانش بنیان و با اتکا به توان و ظرفیت متخصصان داخلی این دستگاه را در داخل بسازیم و یک نمونه از آن را هم تحویل گرفتیم.
وی گفت: این نمونه بدون هیچ نقصی در حال کار است و قیمت آن در مقایسه با نوع آمریکایی آن یک هشتم قیمت است و در آینده نزدیک به تولید انبوه میرسد.