تدوین سند راهبردی توسعه مهارت، بزودی در خراسان رضوی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: طرح اولیه سند راهبردی توسعه مهارت در این استان ارایه شده که با همکاری دستگاههای متولی حوزه مهارت آموزی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی تدوین میشود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی،
مرتضی اشرفی در نشست شورای مهارت خراسان رضوی افزود: ت
دوین این سند برعهده اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان با همکاری سایر دستگاههای عضو شورای مهارت و تشکلهای مرتبط با بنگاههای اقتصادی است که پس از تکمیل و اجرای آن، مهارت آموزی و جذب نیروی ماهر در بنگاههای اقتصادی و واحدهای تولیدی سازماندهی شده و نظم لازم را پیدا میکند.
وی ادامه داد: این سند شامل معرفی هر شهرستان و ظرفیتهای اقتصادی و اجتماعی آن، ظرفیت آموزشهای مهارتی غیررسمی، رسمی عمومی (آموزش و پرورش) و رسمی عالی (دانشگاهها و موسسات آموزش عالی) و همچنین جمع بندی اطلاعات شهرستانها است و در تکمیل آن باید از موازی کاری جلوگیری شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در تشریح ارایه آموزشهای فنی و حرفهای در زمان شیوع کرونا نیز گفت: از اسفند ماه سال ۱۳۹۸ تاکنون آموزشهای حضوری در دانشگاه ها، مدارس و مراکز آموزش فنی و حرفهای تعطیل بوده و صرفا به صورت مجازی ارایه شده است.
وی افزود: آموزشهای فنی و حرفهای باید متناسب با نیاز روز جامعه احصا و تقویت شود و در صورت برگزاری کلاسهای حضوری باید پروتکلهای بهداشتی به طور کامل طبق ضوابط اعلام شده رعایت گردد.
اشرفی ادامه داد: عدم امکان تامین نیروی ماهر در برخی بنگاههای اقتصادی استان قابل مشاهده است لذا باید اعضای شورای مهارت با همراهی تشکلهای بخش خصوصی نسبت به احصای مهارتهای مورد نیاز بنگاههای اقتصادی و واحدهای تولیدی اقدام کنند.
وی به تشریح مراحل اجرای مصوبات پیشین شورای مهارت خراسان رضوی پرداخت و گفت: پیش نویس تفاهمنامه سه جانبه با اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان، استانداری خراسان رضوی و شهرداری مشهد با موضوع "طراحی و ایجاد دهکده ملی مهارت" تدوین شده، همچنین طرح توجیهی ایجاد دهکده ملی مهارت نیز تهیه و پیگیریهای لازم برای جذب فرد نیکوکار به منظور مشارکت در ساخت مرکز فنی و حرفهای انجام شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی افزود: زمین مورد نظر برای ساخت سه مرکز آموزش فنی و حرفهای در منطقه شهرک شهید رجایی مشهد از سوی شهرداری تامین شده که ساخت آن در اسفندماه سال گذشته با حضور رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور آغاز شده و ادامه دارد.
وی ادامه داد: ایجاد مرکز مهارت آموزی شهید سلیمانی توسط اداره کل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی با همکاری خیران و پیگیری برای تامین زمین در محلههای پرجمعیت حاشیه شهر برای ساخت دو مرکز دیگر از طریق انعقاد تفاهمنامه با شهرداری و استانداری انجام شده است.
اشرفی گفت: ساخت مرکز تخصصی مشاغل خانگی در حاشیه شهر مشهد ۱۵ درصد پیشرفت دارد و طرح نیازسنجی و نحوه بهره برداری و مدیریت مرکز با همکاری آموزشگاههای آزاد تهیه شده است.
وی افزود: به منظور ایجاد مرکز تخصصی گیاهان دارویی صادرات محور با اولویت زعفران در تربتحیدریه تاکنون طرح توجیهی و امکان سنجی آن و استانداردهای آموزشی مورد نیاز تهیه شده و برنامه ریزی برای بازآموزی و ارتقای مهارت مربیان رشته کشاورزی به منظور ارایه آموزش در زمینه زعفران و گیاهان دارویی انجام گرفته و همچنین با سازمان جهاد کشاورزی و دانشگاه تربتحیدریه به منظور مشارکت در ایجاد مرکز تخصصی زعفران رایزنی شده است.
معاون استاندار خراسان رضوی انجام مقدمات راه اندازی مرکز تخصصی و دپارتمان ملی مهارت شرق کشور و ایجاد مرکز تخصصی دیجیتال مارکتینگ در خراسان رضوی را از دیگر اقدامات انجام گرفته برای مصوبات پیشین شورای مهارت استان برشمرد.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت انسجام بخشی، همسوسازی و جلوگیری از موازی کاری در ارایه آموزشهای مهارتی استان بخصوص در حوزه آموزشهای مهارتی غیررسمی، برنامه ریزی لازم توسط دبیرخانه شورای مهارت استان انجام گرفته که در دستورکارهای بعدی این شورا قرار دارد.