مجله تایم نوشت همه گیری کرونا موجب بیشترین کاهش در امید به زندگی در آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون شده است.
این همه گیری، مشخصا فاصلههای آماری بین وضع سلامت و رفاه سیاه پوستان و اسپانیایی تبارهای آمریکا را با سفیدپوستان این کشور افزایش میدهد. در واقع بررسی جدیدی که نتیجه آن ۲۳ ژوئن منتشر شد، نشان میدهد این شکاف چقدر گستردهتر شده است. امید به زندگی، نزدیک به دو سال از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ کمتر شده است که بیشترین کاهش از سال ۱۹۴۳ به شمار میرود؛ زمانی که سربازان آمریکایی در جنگ جهانی دوم میمردند. اما در حالیکه سفیدپوستان آمریکایی امید به زندگی را در حد یک و سی و شش صدم سال از دست دادند، این رقم در بین سیاه پوستان آمریکا سه و بیست و پنج صدم سال و در بین اسپانیایی تبارهای این کشور سه و هشتاد و هشت صدم سال است.
در مدت این دو سال که در این بررسی مد نظر گرفته شده است، میانگین از دست رفتن امید به زندگی در آمریکا حدودا ۹ برابر بیشتر از میانگین ۱۶ کشور توسعه یافته دیگر بوده است و ساکنان آنها اکنون انتظار دارند ۴ و هفت دهم سال طولانیتر از آمریکاییها زندگی کنند؛ بنابراین آمریکاییها در این مدت نسبت به مردم کشورهای دیگر هم به تعداد بیشتر و هم در سنین پایینتر جان خود را از دست داده اند.
میزان مرگ و میر در ۲۰۲۰ در آمریکا، ۲۳ درصد افزایش یافت، البته همه این موارد مستقیما به کووید-۱۹ ارتباط ندارند. حملات مرگبار قلبی و مغزی هم در سال ۲۰۲۰ افزایش یافت که تا حدی متاثر از تاخیر در دریافت درمان یا نبود امکان دسترسی به خدمات درمانی بود.
وضعیت سلامت آمریکاییها حتی قبل از این همه گیری هم ضعیف بود به نحوی که ۶۰ درصد جمعیت این کشور دستکم از یک بیماری حاد رنج میبرد. چهار مورد بیماری شایع در این کشور چاقی، دیابت، افزایش فشار خون و نارساییهای قلبی است.