دنیا، دنیای کسب مهارتهاست؛ باور کنیم یا نکنیم، این مهارت آموزی است که آینده شغلی ما را تامین میکند نه آن نگاه سنتی مدرک گرایی و گذراندن دروس نظری و واحدهایی که کاربردی نیستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، همه ما برای کسب موفقیت در آینده، باید برای یک بار هم که شده فهرستی از علایق خود در مهارتهای مختلف بنویسیم و برای طی کردن دوره هایش برنامه ریزی کنیم.
افرادی که از ابتدا و از دوران نوجوانی مهارت مورد علاقه شان را آموخته اند از دیگران جلوترند به ویژه اگر تحصیلات خود را در رشتهای مرتبط با حوزه کسب و کارشان ادامه دهند و به تمامی فوت و فنهای حرفه خود اشراف کامل پیدا کنند.
با توجه به میزان فارغ التحصیلان مقاطع تحصیلات تکمیلی، به راحتی میشود پی برد کجای کار میلنگد! و آن چیزی نیست جز فراموش کردن ارزش مهارت آموزی.
البته اگر به آموزشگاههای آزاد و دولتی سازمان آموزش فنی و حرفهای مراجعه کنید حضور پر رنگ افرادی را خواهید دید که یا دکتری دارند یا در مقطع کارشناسی ارشد فارغ التحصیل شده اند؛ اما، چون شغلی از طریق مدرک تحصیلی عایدشان نشده است به سمت این آموزشگاهها مراجعه میکنند که البته بسیاری از آنها پس از طی کردن مهارتی که به آن علاقه دارند، صاحب سرمایه مهارت و در نتیجه یک کسب و کار شده اند.
باید بدانیم آموختن مهارتهای عملی به دانشآموزان از بالا بودن نمره و معدل مهمتر است؛ زیرا آموزش سطحی به دانشآموزان، نمیتواند آنها را برای رسیدن به آینده شغلی مورد نظر آماده کند. تغییر نگاه نمرهمحور به مهارت آموزی، گام مهمی در مسیر آموزش دانشآموزان است؛ به همین منظور محتوای درسی آنها باید تغییر کند و در آنها مهارتهای اساسی زندگی آموزش داده شود.
دانشآموز نیاز دارد محیط پیرامون خود را بشناسد و در موقعیتهای مختلف، با توجه به آموزشهایی که دیده واکنش درست و منطقی نشان دهد. همچنین آموزش مهارتها، باعث میشود دانشآموز علایق خود را بشناسد، در آینده با توجه به علاقه خود، شغل مورد نظر خود را پیدا کند و در آن حوزه فعالیت کند.
این کار باعث صرفهجویی در زمان و هزینه او میشود؛ همچنین از نیروی انسانی و جوان به درستی استفاده میشود و در نهایت کشور به پیشرفت و رونق اقتصادی میرسد.
شناختهشدهترین مهارتها که اشتغال شما را تضمین میکند عبارتاند از: تعمیر لوازم خانگی، تعمیر موبایل، نرم افزار و سخت افزار، جوشکاری، خیاطی، برنامهنویسی، عروسکسازی، سفالگری، نویسندگی، نقاشی، خوانندگی، نوازندگی، بازیگری، گویندگی، بازاریابی، رانندگی، آشپزی، شیرینیپزی، مدیریت، سفرهآرایی، آرایشگری.
سازمان آموزش فنی و حرفهای به عنوان متولی مهارت آموزی در کشورمان یکی از منابع خوب برای گذراندن این دوره هاست که نشانی الکترونیکی آن www.irantvto.ir است و شما میتوانید با مراجعه به این پایگاه مهارت مورد علاقه تان را بیابید.
یادداشت از زهرا شفیعی
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما