کاهش نزولات جوی ، خبر از کم آبی کم سابقه میدهد که زنجان را جزء ۱۰ استان کم بارش کشور قرار داد ، به طوری که ورودی آب طارم در خردادماه صفر بود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری صدا و سیمای مرکز زنجان ؛ مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان گفت: متوسط ورودی آب شهرستان طارم در سالهای گذشته در ماه خرداد، ۳۴ و نیم مترمکعب درثانیه بود که این میزان ، در خردادماه امسال تقریبا به صفر رسیده است.
این در حالی ست که بنا به اعلام اداره ی کل هواشناسی استان ، در سال زراعی جاری در استان زنجان ۱۸۶/۲ میلیمتر بارندگی ثبت شده است که نسبت به دورهی بلند مدت ۳۹/۲ و نسبت به پارسال ۵۲ درصد کاهش را نشان میدهد.
افشاری، آب تجدیدپذیر را در استان یک و نیم میلیارد اعلام کرد که حدود ۷۶۹ میلیون مترمکعب رواناب و حدود ۷۳۷ میلیون مترمکعب هم منابع آب زیرزمینی است.
وی در خصوص رهاسازی آب از سد آیدوغموش (aydoghmush) استان آذربایجان شرقی هم افزود: از سال ۹۶ این موضوع عملیاتی شده است که پارسال به علت بارشهای خوبی که در استان شاهد بودیم این رهاسازی صورت نگرفت، ولی سه سال متوالی این رهاسازی انجام شد که موجب نجات یافتن محصولات کشاورزی شهرستان طارم از خشکسالی شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان، از کشاورزان و بهره برداران این شهرستان که به هر نحو، از رهاسازی این آب منتفع میشوند خواست، آب بهای معوقهی خود را پرداخت کنند تا در تداوم رهاسازی آب از سد آیدوغموش دچار وقفه نشویم.
دبیر شورای حفاظت استان همچنین با اشاره به رهاسازی زودتر از موعد آب سد آیدوغموش نسبت به سالهای قبل گفت: آب این سد از هفتهی گذشته، و البته ۲ ماه زودتر از موعد در قِزِل اوزَن (qezel ozan) جاری شده است، اما به علت اجرای مانور دریچهها، به طور موقت دو روز این موضوع کنسل شده است که با اتمام این مانور رهاسازی از امروز مجددا کار رهاسازی انجام خواهد گرفت.
از سویی هدر رفت ۱۰ درصدی آب در استان زنجان معضلی ست که با کم بارشی استان برای ایجاد بحران آب همدست شده است.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان زنجان میکوید: سالانه در استان زنجان ۷ میلیون مترمکعب از آب شرب هدر میرود.
به گفتهی اکرمی هدررفت به ۲ صورت واقعی شامل پرت آب ناشی از شکستگی لوله و انشعابات و هدررفت ظاهری شامل انشعابات غیر مجاز است.
رستمی مدیر امور حقوقی شرکت آبی و فاضلاب استان زنجان هم گفت: در یک سال گذشته هزار و ۹۵۹ انشعاب غیرمجاز در استان زنجان شناسایی و جمع آوری شده است.
در ادامه تصاویری از قزل اوزن بی رمق و کم آب را ملاحظه بفرمایید که آقای حسین سلطانی آن را در قاب دوربین جای داده است که خود نشان از عمق بحران کم آبی در استان زنجان دارد و توجه همگانی را برای سازگاری و مدیریت شرایط می طلبد.