مقاومت به انسولین خطر ابتلا به پیش دیابت و دیابت نوع دو را افزایش میدهد و تشخیص آن از نشانههای هشداردهنده اولیه برای سلامتی است.
به طور کلی بهتر است از غذاهای کامل و فرآوری نشده مصرف شود و از خوردن غذاهای کاملا فرآوری شده و آماده خودداری گردد. مواد غذایی فرآوری شده مانند نان سفید، پاستا، برنج و نوشابه خیلی زود هضم میشوند و میتوانند سطح قند خون را افزایش دهند. در این شرایط فشار مضاعفی بر لوزالمعده وارد میشود که عضو تولیدکننده هورمون انسولین است.
در بدنی که به انسولین مقاوم است عملکرد صحیح انسولین در کاهش سطح قند خون انجام نمیشود. همچنین چربیهای اشباع شده با مقاومت به انسولین ارتباط دارند.
مواد غذایی مفید برای پیشگیری از مقاومت به انسولین
چربیهای سالم و اشباع نشده مانند مواردی که در ادامه به آن توصیه میشود انتخابهای بهتری برای رژیم غذایی هستند. همچنین مصرف غذاهای حاوی فیبر بالا و وعدههای غذایی ترکیبی و نه فقط کربوهیدراتها میتواند به کند شدن هضم غذا کمک کرده و فشار به لوزالمعده را کاهش دهد.
سبزیجات: سبزیجات کم کالری و سرشار از فیبر هستند که در نتیجه مواد غذایی مناسب برای کنترل قند خون به حساب میآیند. گوجه فرنگی، لوبیا سبز، هویج، فلفل رنگی، اسفناج و انواع کلم از جمله سبزیجات مناسب به حساب میآیند.
میوه ها: میوهها به دلیل دارا بودن فیبر، ویتامینها و مواد معدنی گزینههای مناسب دیگری در نظر گرفته میشوند. از میوههای تازه یا فریز شده مصرف کنید. همچنین مصرف انواع میوههای کنسرو شده بدون قند اضافه، خوب هستند، اما میزان فیبر موجود در میوههای تازه و فریز شده بیشتر است چرا که پوست آنها گرفته نشده است. سیب، انواع توت، موز، انگور، آلو و هلو از جمله میوههایی هستند که مصرف آنها توصیه میشود.
لبنیات: مصرف لبنیات کلسیم مورد نیاز برای کمک به تقویت دندانها و استخوانها را تامین میکند. از شیر و ماست کم چرب مصرف کنید. از مصرف شیر و ماستهای پرچرب صرف نظر کنید، زیرا مصرف زیاد چربی اشباع شده موجود در چربیهای حیوانی با مقاومت به انسولین ارتباط دارد.
غلات: غلات برای افرادی که مقاومت به انسولین دارند گزینه مناسبی است. وجود ویتامین ها، فیبر و مواد معدنی، این گروه از خوراکیها را به مواد غذایی سالمی تبدیل کرده است. برخی از افراد بر این باورند که اجتناب از تمام کربوهیدراتها برای جلوگیری از دیابت امری مهم است، اما کربوهیدراتهای سالم و فرآوری نشده در واقع منبع انرژی خوبی برای بدن هستند. گندم کامل، جو دوسر و بلغور جو دوسر و برنج قهوهای از این دسته خوراکیها به حساب میآیند.
لوبیا: لوبیا منبع غنی از فیبر است که سطح قند خون را به آرامی افزایش داده و یک امتیاز مثبت برای افرادی با مقاومت به انسولین دارد.
ماهی: گوشت ماهی نیز به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا ۳ خطر ابتلا به بیماری قلبی که در مبتلایان به دیابت شایع است، کاهش میدهد.