کمتر از ۲۴ ساعت به انتخابات ۱۴۰۰ باقی مانده. نبض تپنده انتخابات تندتر از قبل می تپد و استان سمنان هم یک پارچه مصمم و آماده برای فتح قله های حماسه است.
نامزدها در ایستگاه معرفی و بیان برنامه ها
دغدغههایی مثل اشتغال، مسکن، تولید و تورم مهمترین موضوعاتی بود که مردم استان سمنان در این مناظرهها بررسی و سنجش کردند.
در انتخابات شوراها هم آخرین فهرست تایید صلاحیت شده ها از این حکایت دارد که در انتخابات شوراهای شهر در استان سمنان ۴۹۵ نفر داوطلب برای ۱۱۱ کرسی ۲۱ حوزه شهری با هم رقابت میکنند.
در ۳۰۷ روستای استان سمنان هم دو هزار و ۲۴۹ نفر داوطلب انتخابات شوراهای اسلامی شدند که صلاحیت ۹۸ درصد از آنها در هیاتهای نظارت شهرستان و استان تایید شد. البته براساس آمار، امسال نسبت به قبل، ۹.۲ درصد بیشتر از روستاییان احساس تکلیف کردند و نامزدهای ششمین دوره شوراهای اسلامی روستاها شدند.
شعبه های اخذ رای همراه با ناظر بهداشتی
دفتر نظارت شورای نگهبان در استان سمنان هم بر روند برگزاری انتخابات نظارت دارد ، حجت الاسلام عربی رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان سمنان میگوید: در ۷۷۹ شعبه اخذ رای این استان، ۱۴ هزار و ۲۰۰ نفر در ردههای مختلف اجرایی شامل هیاتهای اجرایی و بازرسی، ستاد انتخابات، نمایندگان فرماندار، نیروی انتظامی، اعضا شعبهها، کاربران، رانندگان و نیروهای خدماتی برای برگزاری انتخابات سالم مشارکت میکنند.
به گفته وی، امسال به دلیل شیوع کرونا، ۷۷۹ رابط پزشکی هم در شعبههای اخذ رای استان سمنان ناظر نحوه رعایت شیوه نامههای بهداشتی هستند.
فناوری اطلاعات سمنان به کمک انتخابات میآید
نادر فخری فرماندار سمنان از پیش بینی ۳۵۰ صندوق تمام الکترونیک شورای شهر و ۱۳۸ صندوق نیمه مکانیزه برای ریاست جمهوری و شورای اسلامی روستایی خبر داد و گفت: ۲۴ فرایند از ۲۵ فرآیند انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار میشود و در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای روستایی فقط نوشتن رای و شمارش آرا به صورت دستی خواهد بود. اما در انتخابات شوراهای شهر ؛ شمارش هم الکترونیک انجام می شود.
صنعت در مسیر سرنوشت
کارگرانی که تصمیم گرفتند در قطار توسعه اقتصادی، بر روی صندلی صنعت بنشینند و برای حرکت به سوی رونق و جهش تولید، مثمر ثمر باشند.
کارگران کارخانه آریاترانسفو در این فهرست قرار دارند ؛ متخصصانی که با تکیه بر دانش بومی در طول ۵ سال با به روز رسانی تجهیزات و تکنولوژی توانسته اند علاوه بر رفع انحصار و وابستگی در تولید انواع ترانسهای توزیع و قدرت نیروی برق راه بازارهای جهانی را نیز برای این برند هموار کند.
فرج الله معماری مدیرعامل این مجموعه صنعتی، از تلاش جوانان بومی در این کارخانه برای رسیدن به هدف مشترک رونق تولید میگوید و میافزاید: این جوانان با آگاهی نسبت به موضع اقتصادی منطقه، پای انتخاب هایشان ایستادند و دستی در افزایش توسعه تولید دارند.
به گفته وی، این جوانان با رصد وضعیت موجود، چه در مقیاسهای کوچک محلی چه در مقیاس بزرگ ملی، تصمیم گرفتند با انتخاب درست با تولید ترانسفورماتورهای غول پیکر و فوق سنگین نیروگاهی از بحران اقتصادی بگذرند و مانع های مثل تشریفات اداری، تحریم و تورم را کنار بزنند.
تلاش هایی که از دل زمینهای کشاورزی به بار می نشیند
کارشناسان جهاد کشاورزی میگویند ۸۹ هزار هکتار زمین زراعتی و ۶۵ هزار هکتار باغ در استان وجود دارد که تنها در ۶ ماه ، ۲۲۰ هزار تن انواع محصولات باغی تولید و علاوه بر تامین نیاز داخلی، به استانهای هم جوار نیز صادر میشود.
کشاورزان استان سمنان با چهرههای آفتاب سوخته خود گرچه با چالشهای بسیاری رو به رو هستند، اما در مسیری قدم برداشتند که حاصل انتخابهای خودشان بوده است.
مثل دیباجیها که سالیان سال است، بر سر زمینهای کشاورزی خود، خوراک مردم استان سمنان را تامین میکنند و راضی از شغل آباو اجدادی خود هستند.
مثلا ۵ برادر احمدی در زمینهای کشاورزی، انواع میوه ، سبزی و صیفی را میکارند و برای افزایش کیفیت محصولات خود، برنامه ریزی میکنند.
این خانواده که انتخاب کردن را از تحصیل، شغل، همسر و مسکن آغاز کردند، حالا برای شوراهای روستا و ریاست جمهوری، آگاهانه در مسیر تعیین سرنوشت قدم برمیدارند.
حسین احمدی برادر بزرگتر از شاخصهای انتخاب کاندید اصلحش میگوید که شخصی را بر میگزیند که برنامههای درست اقتصادی برای برون رفت از مشکلات فعلی کشور داشته باشد.
مهدی برادر کوچکتر هم از دغدغههای مسکن، ازدواج و رونق اشتغال در روستاییش میگوید و میافزاید از رییس جمهور آینده اش و اعضای شورای روستا منتخبش انتظار دارد تا مشکلات جوانان را سریعتر برطرف کند.
اراده مردم در انتخابی سرنوشت ساز
دهملا یکی از روستاهایی است که علاوه بر کشاورزی و دامپروری مرسوم، صنعت درودگری هم دستی در رونق تولید دارد و این روستا را به یکی از قطبهای تولید انواع لوازم چوبی در کشور مبدل کرده اند.
روستاییان دهملا با انتخاب درست در مسیر پیشرفت جامعه قدم برداشتند و علاوه بر تامین و امنیت شغلی برای جوانان بومی هم از مهاجرت روستاییان جلوگیری کرده و هم در زمینه صنعت چوب، این روستا را به یکی از قطبهای تولید انواع لوازم چوبی در کشور مبدل کرده اند.
احسان بینایی یکی از جوانان دهملایی که شغل آبا و اجدادی خود را ادامه داده و در کارگاه منبت کاری مشغول فعالیت است. این جوان میگوید با وارد کردن فناوریهای نوین صنعت چوب نظیر استفاده از دستگاههای CNC، میزان و کیفیت کارهای منبت کاری در تولیدات کارگاه را تا ۵۰ درصد افزایش داده است.
به گفته این جوان دهملایی، انتخابهای رصد شده برای آیندهای بهتر و ساماندهی وضعیت معیشتی و اقتصادی خود و خانواده و هم ولایتی هایش، کمک به سزایی در پیشرفت و آبادی منطقه اش کرده است.
وی میافزاید: انتخاب از وادیهای کوچکتر مثل انتخاب رشته و شغل شروع میشود و وارد وادی بزرگتر شهر و استان و کشور میشود. انتخاب حساب شده، ما را به هدفهای مدنی و اجتماعی نزدیکتر میکند.
برای ایران به صف شویم
حالا، در حالی که کمتر از یک روز به ۲۸ خرداد ماه باقی مانده است، سمنان از غرب کویری تا شرق کوهستانی اش ، خود را برای رویداد مهم سیاسی فردا آماده میکند.
۲۸ خرداد، آخرین جمعه بهار، برای ایرانی ماندگار است و رای ما، تیری است که چشم دشمنی را نشانه میرود که بعد از گذشته ۴۳ سال از انقلاب اسلامی هنوز در حال دست و پا زدن برای از بین بردن هویت ایرانی است که با اسلام احراز شده است.
قلب ها آماده ؛ اراده ها مصمم ؛ پاها بی تاب حضور ؛ همه با هم برای ساختن راه روشن فردا و مرگا به من که پا پر طاووس عالمی یک موی گربه وطنم را عوض کنم.
نویسنده : مریم وفادار