گزارش اختصاصی
روایت خانه ملت...
زمستان سال ۹۰ از راه رسیده؛ اولین انتخابات پس از فتنه سال ۸۸ برگزار خواهد شد...
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما زمستان سال ۹۰ از راه رسیده؛ اولین انتخابات پس از فتنه سال ۸۸ برگزار خواهد شد و حالا بار دیگر جنگ روانی رسانههای فارسی زبان بیگانه افکار عمومی را هدف گرفته است.
با آغاز تبلیغات انتخاباتی حال وهوای شهرهای ایران رنگ و بوی انتخاباتی، به خود گرفته است.
در صحنه رقابت؛ اختلاف نظرهای داخلی اصولگرایان، آنان را دچار انشقاق کرده. اختلافات عمدتا درباره دیدگاهها نسبت به عملکرد دولت دهم و مواضع رییس جمهور است. اصولگرایان با چند لیست پا به عرصه انتخابات گذاشته اند؛ جبهه پایداری، جبهه متحد اصولگرایان، جبهه ایستادگی و صدای ملت جریانهای سیاسی هستند که لیستهای آناها بر در و دیوار شهر دیده میشود. در جبهه مقابل هم؛ به دنبال ناکامیهای سیاسی جناح اصلاح طلب و رفتار خلاف قانون بخشی از این جریان در فتنه سال ۸۸، مجوز احزاب ساختارشکن مشارکت و مجاهدین انقلاب اسلامی لغو و در پی آن اردوگاه اصلاحطلبی چند دسته شده و برخی از آنها باز هم بر طبل تحریم انتخابات میکوبند.
در حالی که تحریمهای امریکا علیه ملت ایران به اوج خود رسیده و سوء مدیریت اقتصادی هم منجر به نوسان شدید قیمتها در بازار شده و در گرماگرم رقابت نامزدها برای تکیه بر کرسیهای سبز بهارستان، مردم از دغدغه هایشان میگویند.
۱۲ اسفند سال ۹۰ نهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار میشود.
رقابتی که به دور دوم کشید ودر نهایت با مشارکتی بیش از ۶۴ درصد، مجلس نهم شکل میگیرد. این بار نیز جریان اصولگرا اکثریت مجلس را بدست میگیرد، البته با اختلاف نظرهایی که میان آنان وجود دارد و در طول مجلس نهم بیشتر خود را نشان میدهد.
با آغاز به کار مجلس نهم، با رای نمایندگان بار دیگر علی لاریجانی به ریاست مجلس رسید و محمدحسن ابوترابی فرد و محمدرضا باهنر هم بر کرسی نواب رئیس نشستند.
تنها چند ماه به پایان کار دولت دهم و در بهمن سال ۹۱، طرح استیضاح عبدالرضا شیخالاسلامی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دلیل انتصاب رئیس سازمان تامین اجتماعی روی میز نمایندگان بود.
اظهارات احمدی نژاد، فضای مجلس را ملتهب میکند؛ یکشنبهای عجیب در تاریخ مجلس...
گذشته از تذکرات و استیضاح مکرر دولت یازدهم در این دوره مجلس؛ بررسی برنامه جامع اقدام مشترک یا همان برجام مهمترین روزهای مجلس نهم را شکل داد؛ کمیسیون ویژه بررسی برجام به ریاست آقای زاکانی بیش از یک ماه با حضور مذاکره کنندگان ارشد هستهای در دولتهای نهم و دهم و یازدهم، گزارش خود را به صحن بهارستان فرستاد
در نهایت پس از فراز و نشیبهای فراوان ۲۱ مهر ۹۴، طرح اقدام متناسب دولت در اجرای برجام به تصویب مجلس نهم رسید گرچه شیوه و سرعت تصویب این قانون اعتراض نمایندگان را به همراه داشت..
با نزدیک شدن به اسفند ۹۴، بار دیگر چهره شهرها را پوسترهای رنگارنگ انتخاباتی پر کرده است.
فضای سیاسی کشور نسبت به انتخابات دور قبل مجلس تغییرات زیادی کرده است. موضوع برجام و مواضع نمایندگان نسبت به عملکرد دولت یازدهم، مبنای تغییرات سیاسی است. برخی از چهرههایی که قبلا به عنوان اصولگرا در مجلس حضور یافته بودند الان در لیست مورد حمایت دولت و اصلاح طلبان قرار گرفته اند. اختلافات جریان نزدیک به دولت احمدی نژاد با علی لاریجانی بالا گرفته است و ارایش سیاسی دستخوش تغییرات جدی شده است. ۳ لیست مطرح، در انتخابات مجلس دهم حضور دارند. فهرست «ائتلاف بزرگ اصولگرایان»، لیست «صدای ملت» و «لیست امید».
فضای انتخاباتی تحت تاثیر توافق برجام و وعدههای دولت مبنی برحل مشکلات و گشایشهای فراوان، پس از برجام است. در چنین شرایطی دهمین انتخابات مجلس در ۷ اسفند سال ۹۴ و دور دوم آن در ۱۰ اردیبهشت سال ۹۵ برگزار میشود و حضور بیش از ۳۴ میلیون ایرانی پای صندوقهای رای، مشارکتی ۶۲ درصدی را رقم میزند. لیست امید یا همان لیست طرفقدار دولت تحت تاثیر فضای برجام اکثریت مجلس را بدست میگیرد.
با آغاز به کارمجلس دهم و با رای نمایندگان؛ آقای علی لاریجانی برای سومین دوره پیاپی بر کرسی ریاست مجلس تکیه میزند و آقایان مسعود پزشکیان و محمد دهقان نواب رئیس شدند.
در میانه کار مجلس، حمله تروریستی عوامل داعش به مجلس شورای اسلامی همه نگاهها را به مجلس دوخته... در ساعاتی که در راهروهای دفاتر نمایندگان شلیک کور صدها گلوله چند عضو داعش در مقابل ماموران حفاظت مجلس در جریان است مجلسیها صحن را ترک نمیکنند و حتی رئیس مجلس هم که جلسه را ترک کرده به صحن باز میگردد
دی ماه سال ۹۶ است. مجلس تحت تاثیر ناارامیها و آغاز دور جدید تشدید تحریمها قرار دارد. فضای اقتصادی کشور بشدت دستخوش نوسانات شدید میشود.
خروج آمریکا از برجام در سال ۹۷ یکی دیگر از موضوعاتی بود که در فضای مجلس دهم تاثیر گذار بود.
در تابستان سال ۹۷ سیاستهای اقتصادی و عملکرد دولت آقای روحانی طرح سوال از رئیس جمهور را کلید میزند.
جلسهای که در نهایت رئیس جمهور توانست تنها در یک سوال نمایندگان را قانع کند و با رد پاسخهای او به ۴ سوال دیگر، سوالات نمایندگان را مطابق قانون به قوه قضاییه ارجاع داد.
نمایندگان ملت که پیش از این در محکومیت اقدام امریکا در قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروههای تروریستی لباس سپاه برتن کردند یکی دیگر از روزهای مهم مجلس دهم در دی ماه ۹۸ و در واکنش به اقدام جنایتکارانه آمریکا در ترور سردار سلیمانی رقم زدند.
اولین طرح ۳ فوریتی تاریخ مجلس شورای اسلامی موسوم به انتقام سخت تصویب میشود.
با گذشت ۴۱ سال از پیروزی انقلاب اسلامی مردم حالا خود را برای انتخابی دیگر آماده میکنند؛ انتخابات مجلس یازدهم....