افراد مبتلا به بیماری گوارشی «کرون» اغلب به دنبال تغییر نوع مواد غذایی مصرفی به منظور تسکین علائم خود هستند و اکنون تحقیقات نشان میدهد که رژیم غذایی مدیترانه ای، بهترین کمک را به آنان میکند.
محققان آمریکایی دریافتند که هر دو رژیم غذایی علائم بیماری را تقریبا به طور مساوی کاهش میدهد، اما در این مطالعه این نتیجه بدست آمد که سهولت بیشتر در رعایت رژیم مدیترانهای ممکن است باعث شود که بیماران، آن را ترجیح دهند.
به گفته محققان نکته منفی رژیمهای غذایی کاملا کنترل شده این است که ممکن است بیماران به اندازه کافی کالری یا تنوع غذایی دریافت نکنند و در نتیجه رعایت رژیم غذایی آسانتر میتواند به آنان کمک کند.
بیماری کرون سیستم ایمنی بدن را درگیر میکند و با علائم شکمی مانند درد و اسهال و التهاب مزمن مشخص میشود.
در این بررسی ۱۹۱ بیمار حضور داشتند که هر یک از آنان برای مدت ۱۲ هفته یک نوع از این دو رژیم غذایی را رعایت کردند. رژیمهای غذایی بر علائم بیماری آنان تاثیر گذاشته و در هفته دوازدهم، علائم بیماری در حدود ۴۲.۴ درصد از افرادی که رژیم غذایی کربوهیدرات را داشتند، بهبود پیدا کرده بود. این آمار در گروه دیگر ۴۰.۲ درصد بوده است.
رژیم غذایی کربوهیدرات شامل گوشتهای فرآوری نشده، میوههای تازه و سبزیجات غیر نشاستهای است. همچنین مصرف برخی حبوبات، تمامی غلات، برخی شیرین کننده ها، میوهها و سبزیجات کنسرو شده و برخی محصولات لبنی را محدود میکند.
رژیم غذایی مدیترانهای نیز شامل مقدار کمی گوشت قرمز و فرآوری شده است و شامل میوهها و سبزیجات تازه، خشکبار، ماهی، گوشت بدون چربی، غلات سبوس دار و مقدار کمی لبنیات است و از روغن زیتون به عنوان منبع اصلی چربی استفاده میشود.