شوراهای روستایی، تجلی اراده اهالی روستاها
روستا نشینان هر چهار سال یک بار پای صندوقهای رای میروند و اعضای شورای روستا خود را انتخاب میکنند. این شوراها نشان دهنده اراده آنهاست.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، قانونگذار اساسی، جایگاه ویژهای برای شوراها در نظر گرفته است و در اصول مختلفی، بر لزوم توجه به تصمیمات شورا و تضمین محافظت از این نهاد تاکید بسیاری کرده است. شوراها اعم از شورای شهر و روستا در ایران میراث انقلاب مشروطه هستند که در طول زمان اهمیتشان افزایش پیدا کرده است.
اهمیت شوراها در قانون اساسیشورای روستا، شورایی متشکل از منتخبین مردم برای پیشبرد اداره امور روستا با مشارکت مردم است که اراده مردم برای اداره روستای خودشان را نشان میدهد.
بر اساس اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، شوراها از ارکان تصمیم گیری و اداره امور کشورند. شوراهای شهر و روستا به منظور پیشبرد سریع برنامههای اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی در شهرها و روستاها تشکیل میشوند.
شوراها بر اساس قانون اساسی، میتوانند در حدود وظایف خود، طرحهایی را مستقیما یا از طریق دولت به مجلس ارائه کنند و قانون اساسی مجلس را ملزم به بررسی این طرحها کرده است. همچنین مقامات دولتی را به رعایت تصمیمات شورا که در حدود وظایف آنها اجبار میکند. اعضاء این شوراها توسط آراء مستقیم عمومی، به صورت مخفی با اکثریت نسبی انتخاب میشوند.