مطالبات نخبگان کردستانی در دیدار با نماینده ولی فقیه در کردستان
جمعی از نخبگان استان کردستان شب گذشته با نماینده ولی فقیه در کردستان دیدار کردند و در این نشست به بیان دیدگاه ها، دغدغه ها، مشکلات و مطالبات خود پرداختند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان، در این نشست ۹ نفر از نخبگان به بیان دیدگاههای خود پرداختند از برترینهای جشنوارههای مختلف تا آنهایی که در کنکور رتبههای ۲ رقمی داشتند و در دانشگاه هم توانسته بودند با معدل بالا درس خود را به پایان برسانند.
در این دیدار ابتدا نخبگان کردستانی به بیان نظرات و مطالبات خود پرداختند و مشکلاتی از جمله گلایه از نبود نخبگان در پستهای مدیریتی و حتی مشاوره در استان را مطرح کردند و در پایان نیز حجت الاسلام و المسلمین عبدالرضا پورذهبی نماینده ولی فقیه در کردستان دیدگاه خود را مطرح کردند.
توسعه نامتوازن استان و عدم توسعه فرهنگی از دیگر آسیبهایی بود که نخبگان در این نشست خطاب به نماینده ولی فقیه در استان مطرح کردند و با بیان اینکه مراکز فرهنگی، هنری و کتابخانه کافی در استان وجود ندارد، خواستار رسیدگی به زیرساختهای فرهنگی استان شدند تا بتوان در مسیر توسعه فرهنگی و اقتصادی گام برداشت.
در بخش دیگری یکی از نخبگان استان موضوع مهاجرت نخبگان را مطرح کرد و افزود: کشورهای غربی در حال جذب نخبگان کشور هستند و این درد بزرگی برای جامعه ماست و امیدواریم که بستری در استان ایجاد شود تا ادارات، فکر و ایده نخبگان را در تصمیمات خود دخیل کنند و با به کارگیری نخبگان در نهادهای مهم و تصمیم سازی، زمینه استفاده از تواناییهای نخبگان استان فراهم شود.
نماینده ولی فقیه در کردستان هم که بیش از ۲ ساعت شنونده دغدغههای نخبگان بود، در پایان به بیان شاخصههای فرد نخبه پرداخت و گفت: نخبگان، متخصص، دغدغهمند، علاقهمند به مسائل کشور و مؤثر در سرنوشت کشور خود هستند.
حجت الاسلام و المسلمین عبدالرضا پورذهبی با تأکید بر اینکه نخبگی لزوماً به معنای تحصیلات عالی نیست افزود: ممکن است فردی در فن و یا رشته خاصی تبحر داشته باشد و زحمات و تلاشهای زیادی برای توسعه کشور کشیده باشد که او هم نخبه محسوب میشود.
تعامل و گفتگو از شاخصههای نخبگان است
حجت الاسلام و المسلمین پورذهبی یکی از شاخصههای نخبگان را تشخیص مسائل برشمرد و افزود: فرد نخبه اهل گفتگو و تعامل است، چون صحبت یک طرفه و فرار از بحث زیبنده عنوان نخبگی نیست.
وی گفت: تواضع، فروتنی واهل مشورت بودن از جمله دیگر شاخصهایی است که باید نخبگان مدنظر داشته باشند و تأکید کرد: مشکل مردم ما با نخبگان سیاسی عدم تواضع آنان است و این البته شامل همه آنها نیست.
حجت الاسلام و المسلمین پورذهبی وجود اماکن فرهنگی، گردشگری و کشاورزی را فرصتهای مغتنمی برشمرد که باید همه آنها را به سمت فرهنگی بودن استان سوق داد و افزود: باید مشکلات در بخشهای مختلف دیده شده و پیشنهادها و راهکارهای عملی ارائه شود.
وی مردمی بودن و نشست و برخاست و متصل بودن دائمی به مردم و آگاهی از احساس، افکار و حال روز آنها را از جمله ویژگیهایی دانست که یک نخبه باید به آن آراسته باشد.
نخبگان باید مشکلات و مسائل استان را شناسایی کنند
حجت الاسلام و المسلمین پورذهبی با بیان اینکه نباید با جبر مذهبی، جامعه را با دو جمله "خدا خواست" و "خدا نخواست" اداره کنیم، افزود: تکفیر مختص مذهب نیست و در مسائل سیاسی هم گاهی مطرح میشود و با برچسبهای ناپسند ضدانقلاب و ضد ولایت فقیه برخی از افراد را از بدنه انقلاب جدا میکنند.
حجت الاسلام و المسلمین پورذهبی با تأکید بر اینکه نخبگان، کاری را که باید انجام دهند عملی کنند نه کاری که دلشان میخواهد، از نخبگان خواست تا نگاهشان تمام شمول باشد و همه را ببینند.
نماینده ولی فقیه در استان با تأکید بر اینکه باید غلبههای امنیتی و پیوستهای منتسب به آن از استان زدوده شود افزود: نخبگان باید کمک کنند تا فریاد استان فرهنگی رساتر از قبل شود.
نخبگان آستانه تحمل خود را افزایش دهند
نماینده ولی فقیه در کردستان با بیان اینکه منکر کم توجهی به نخبگان و مشکلات این حوزه نیستیم تأکید کرد: فرار نخبگان تنها ناشی از فضای سیاسی و مشکلات مادی نیست و برخی مواقع به سبک زندگی افراد برمی گردد و هرچقدر آنها در داخل هم تأمین شوند نمیتوانند راهی برای تغییر سبک زندگی خود پیدا کنند و مهاجرت را انتخاب میکنند.
حجتالاسلام والمسلمین پورذهبی گفت: باید آستانه تحمل خود را خیلی بالا ببریم و از قضاوت زود هنگام دست بکشیم.