پخش زنده
امروز: -
پاندمی کرونا آسیبهای زیادی به سبک زندگی و آموزش انسان به ویژه آموزش کودکان وارد کرد، اکنون با عمومی شدن واکسیناسیون، برنامه ریزی برای سبک زندگی پساکرونا ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکزکردستان، رئیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت کردستان گفت: سبک زندگی ما باید متناسب با شرایط فعلی کرونا تغییر کند، زیرا علاوه بر دوران کرونا در دوران پساکرونا نیز با چالشهای زیادی مواجه میشویم؛ بنابر این برنامهریزی برای کاهش آسیبهای ناشی از آن ضروری است.
قباد مرادی با اشاره به بررسی سبک زندگی در عصر پسا کرونا و ارزیابی پیامدههای کرونا، گفت: کووید ۱۹ زندگی افراد را در دوران این بیماری به شدت تحت تأثیر قرار داد و اولویتهای فردی، خانوادگی، و اجتماعی به شدت تحت تاثیر این بیماری قرار گرفتند.
مرادی با بیان اینکه وضعیت اقتصادی و اجتماعی، ارتباطات، روابط، سفرها، و تفریحات افراد و جامعه به شدت تحت تأثیر قرار گرفت، افزود: بعضی از افراد و اقشار به خصوص گروههایی مانند سالمندان با تجربه جدایی بیشتر، نوعی از انزوا را تجربه کردند که سلامت روحی و حتی جسمی آنها را تحت تأثیر قرار داد.
وی با اشاره به اینکه با شیوع کرونا آموزش کودکان، نوجوانان، و دانشجویان به شدت تحت تأثیر قرار گرفت، گفت: امکان کسب بعضی از تجربیات مهمی که در آموزش حاصل از ارتباطات با همنوعان بود در فراگیران به کلی از بین رفت و فراگیران به خصوص در سنین پایینتر و در سنین مستعدتر از آموختن آن محروم شدند.
رئیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت کردستان گفت: دوران کرونا باعث شد که بسیاری از مردم روابط را از طریق مجازی جایگزین روابط حقیقی کنند اگر چه این موضوع برای دوران کرونا خوب بود، ولی به طور کامل جایگزین روابط واقعی و حقیقی نمیشود.
مرادی با اشاره به اهمیت ارتقای وضعیت تحصیل و آموزش در دوران پسا کرونا افزود: یکی از مهترین جنبههای زندگی که در دوران کووید-۱۹ آسیب فراوان و احتمالا غیر قابل برگشتی دید، آموزش بود؛ اگر چه آموزش از طریق مجازی دنبال شد، اما آموزش مجازی هیچ گاه جایگزین آموزش عمومی نخواهد شد.
وی با بیان اینکه در دوران پس از کرونا باید این رژیم غذایی متناسب با فعالیتها بازبینی شود، افزود: رژیم غذایی مناسب باعث افزایش سیستم دفاعی بدن در مقابل بیماریها و آسیبهای مختلف میشود.
مرادی با بیان اینکه دوران کووید-۱۹ زندگی کم تحرک را به شدت افزایش داده است، گفت: در دوران پس از کرونا باید تحرک فیزیکی و ورزش به صورت جدی مورد توجه افراد، خانوادهها و اجتماع قرار گیرد؛ چون
ورزش هم به سلامت جسمی و هم به سلامت روحی کمک میکند و باید به برنامههای منظم ورزشی در همه گروههای سنی توجه کرد.
وی یادآورشد: افراد، خانوادهها و اجتماع باید برای دوران بعد از کرونا به افزایش تحرک فیزیکی که یکی از مهمترین عوامل حفاظت کننده سلامتی در همه گروههای سنی هستند توجه کنند و برای آن برنامهریزی کنند.
مردادی به آسیبهای کرونا به زندگی اجتماعی اشاره کرد و گفت: ارتقای سلامت روحی، کاهش ارتباطات، ترس از بیماری، از دست دادن عزیزان و انزوا بعضی از مشکلات روحی و آسیبهای دوران همه گیری کرونا است.
مرادی تنظیم وقت خواب و برنامههای روزانه و زمان سرگرمی را از دیگر موارد مهم و قابل بازنگری در دوران پسا کرونا نام برد و گفت: یکی از آسیبهای کووید-۱۹ لطمه به برنامههای روزانه، زمان خواب و اوقات فراغت بود چراکه خواب منظم نقش مهمی در زندگی سالم دارد و توجه به این موارد در زندگی فردی و اجتماعی پس از کرونا ضروری است.
با توجه به اینکه مشکلات ناشی از کووید-۱۹ آُسیبهای زیادی به زندگی اجتماعی بشر وارد کرد، جوامع باید با آگاهی و شناسایی این مشکلات و آسیب ها، نسبت به آمادگی و ترمیم آنها به سرعت اقدام کنند.