یک کارشناس طب سنتی: دو عامل بسیار مهم برای داشتن اخلاط طبیعی و سالم؛ دریافت خوردنیها و آشامیدنیهای مناسب مزاج و اجرای درست تدابیر خوردن و آشامیدن برای صورت گرفتن بهتر عملیات هضم و جذب است.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سيما، سید جواد علوی درباره انواع اخلاط و اهمیت آنها در طب سنتی، اظهار داشت: اخلاط، مواد سیال و مایعی هستند که بهدنبال عملیات هضم غذا در سیستم گوارش و کبد تولید میشوند.
بهعبارت دیگر بهدنبال وارد کردن خوردنیها و نوشیدنیها به دهان و جویدن غذا، عملیات هضم در معده و رودهها انجام میشود و مواد حاصله پس از جذب، بهسمت کبد میروند و در کبد تغییرات دیگری (که در طب سنتی هضم دوم نامیده میشود) روی این مواد صورت میگیرد و ماحصل آن، اخلاط چهارگانه خواهد بود.
این کارشناس طب سنتی بیان داشت: اخلاط عبارتند از صفرا، دم (خون)، بلغم و سودا، و اینکه گفته میشود صفرا، سودا و... فردی زیاد شده است، از همینجا ریشه میگیرد. این اخلاط بهمنزله غذای اعضا و سلولهای بدن هستند، چون مواد خوراکی و آشامیدنی باید تغییر پیدا کنند تا آماده استفاده برای اعضا و سلولهای بدن شوند.
وی ادامه داد: با شناخت خوردنیها و نوشیدنیها و مزاج افراد و مزاج معده آنها، میتوان هر دو شرط گفته شده را رعایت کرد و به این ترتیب اخلاط خوبی در بدن تولید خواهند شد که در نتیجه تمام اعضای بدن (عضله، کبد، قلب، استخوان و...) غذای مناسبی دریافت خواهند کرد و ماحصل آن درست کار کردن اعضا و کل بدن است که به آن سلامتی میگویند.