معاون امور جنگل سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ۱۴ هزار و ۳۰۰ هکتار وسعت جنگلهای کشور است و هر هکتار آن ۶۷ تن گرد و غبار را در سال جذب میکند.
وی تصریح کرد: کشور ما دارای پنج منطقه رویشی است که زاگرس با ۶ میلیون هکتار وسعت، بزرگترین منطقه محسوب میشود و استان همدان بخشی از منطقه زاگرس و پوشش گیاهی این منطقه را به خود اختصاص داده است.
معاون امور جنگل سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ۶ میلیارد متر مکعب معادل ۴۰ درصد از آب کشور توسط پوشش گیاهی زاگرس ذخیره و به تدریج آزاد میشود، بنابراین با توجه به قرار گرفتن کشور در منطقه نیمه خشک و خشک باید برای حفظ این جنگلها بیش از گذشته تلاش کرد.
نوبخت تصریح کرد: ذخیره آبی جنگلهای زاگرس ۶ میلیارد متر مکعب در سال است در حالیکه ذخیره کارون به عنوان بزرگترین سد کشور آن هم در برخی از سالها به حدود سه میلیارد و ۶ میلیون متر مکعب میرسد.
وی افزود: ۸۰ درصد کارکرد سازمان جنگلها غیر بازاری و ۲۰ درصد تجاری است و این سازمان و ادارات کل زیر مجموعه آن در استانها به عنوان باغبان برای حفظ پوشش گیاهی عمل میکنند.
معاون امور جنگل سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور تاکید کرد: سال ۹۵ آخرین سال بهره برداری از جنگلهای شمال کشور بود که در آن سال حدود ۵۵۰ هزار متر مکعب چوب از جنگلها استحصال شد در حالیکه چوبها قابل مشاهده بوده، اما ارزش آبی که از این مناطق استحصال شد برای افراد قابل روئیت و ملموس نیست.
نشست هم اندیشی پیشگیری از حریق در عرصههای منابع طبیعی با حضور مدیران سازمان جنگل ها، یگان حفاظت منابع طبیعی، مدیریت بحران و هیاتهای کوهنوردی استانهای چهارمحال و بختیاری، همدان و لرستان به مدت ۲ روز در همدان برگزار شد.