خشکی ۴۷ هزار هکتار از جنگل های زاگرس
۴۷ هزار هکتار از جنگل های زاگرس در چهارمحال و بختیاری دچار خشکی شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز چهارمحال و بختیاری، مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان با اشاره به اینکه بیش از ۳۲۸ هزار هکتار از وسعت استان را جنگلهای بلوط تشکیل میدهند، گفت: این جنگلها در شهرستانهای لردگان، خانمیرزا، اردل، کیار و کوهرنگ قرار دارند.
سید اسماعیل صالحی افزود:اغلب جنگلهای استان بلوط و مابقی شامل گونههای از جمله بنه، بادام، داغداغان و زالزالک و افرا و ارس است.
صالحی گفت:منطقه جنگلی زاگرس ۶ میلیون هکتار وسعت دارد که در یک دهه گذشته به دلیل شیوع آفات و بیماری، تغییرات اقلیمی که باعث افزایش درجه حرارت شده، بهرهبرداری ناپایدار که انسان در این جنگل داشته از نظر کیفی و کمی کاهش پیدا کرده و یا دچار تغییرات شده است.
به گفته وی، هماکنون ازاین میزان جنگل زاگرس یک میلیون و ۴۵۰ هکتار به بیماری خشکیدگی بلوط با درجه پنج تا ۱۰۰ درصد مبتلا است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره به اهمیت بحث حفاظت و حراست از جنگلهای زاگرس و جلوگیری از خشکی این گونه در زاگرس گفت: پیشنویس سند راهبردی حفاظت و مدیریت پایدار بومسازگان زاگرس در سطح ملی به منظور کنترل، درمان و پیشگیری از این بیماری تهیه و به ۱۱ استان زاگرسنشین کشور ارسال شده است.
صالحی به تشکیل کمیته ملی راهبری حمایت به جنگلهای زاگرس در سطح ملی به ریاست معاون اول رییس جمهوری در نیمه دوم سالگذشته اشاره کرد و گفت: در این کمیته مقرر شده که سازمان جنگلها برنامهریزی و سیاستگذاری در خصوص زیستبوم زاگرس را در قالب یک سند با کسب نظر محققان، دانشگاهیان، صاحبنظران و مطالعه اسناد و اطلاعات موجود تهیه کند.
به گفته وی، این سند تهیه و به ۱۱ استان زاگرش نشین کشور ارسال شده است تا اعضای کمیته راهبری استان هم پس از بررسی پیشنویس سند، اظهار نظر و کاستیها، مزیتها، راهکارهای اصلاحی و پیشنهادی را تا ۲۵ فروردینماه به کمیته ملی ارسال کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه پیشنویس این سند شامل۱۳ بند، چهار تبصره ۶ راهبرد است، گفت: این سند در خصوص ارزش بومسازگان زاگرس از نظر تنظیمی، زیستگاهی، اقتصادی، اجتماعی، علمی و فرهنگی مورد ارزیابی قرار گرفته و با توجه به مسائل و مشکلات ناحیه زاگرسی راهبردها تعریف شده است.
وی به افزایش مشارکت پایدار جوامع محلی و مردم در حفاظت و حراست از این عرصه تاکید کرد و گفت:دستیابی به انسجام سازمانی و مدیریت جامع در بومسازگان زاگرس، سالمسازی و افزایش تابآوری، بهبود معیشت جوامع محلی و حذف بهرهبرداریهای ناپایدار با مشارکت مردم، سازگاری طرحهای توسعهای و عمرانی با بومسازگان زاگرس، تحقیقات آموزشی و ترویج دانش بومی و آشکارسازی تغییرات و پایش بومسازگان از راهبردهای این سند است.
از مجموع مساحت چهارمحال و بختیاری حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار آن معادل ۸۶.۴ درصد را عرصه منابع ملی شامل جنگلها و مراتع تشکیل میدهد.