چهار سازمان بین المللی بزرگ خواستار برابری بیشتر در توزیع واکسن شدند.
بنابر اعلام بسیاری از ناظران نابرابری در توزیع واکسن میان کشورهای ثروتمند و فقیر همه گیری را که تا کنون جان بیش از ۳.۵ میلیون نفر را در جهان گرفته است پیچیدهتر و روند آن را طولانیتر میکند.
روسای سازمان جهانی بهداشت، سازمان تجارت جهانی، صندوق بین المللی پول و بانک جهانی روز سه شنبه با انتشار مقالهای در روزنامه واشنگتن پست آمریکا اعلام کردند این نابرابریها به نفع ظهور سویههای جدید ویروس کروناست که اوج گرفتن دوباره همه گیری در کشورهای در مسیر توسعه را به دنبال خواهد داشت.
آنها در این مطلب تاکید کردند کاملا واضح است که بدون پایان دادن به بحران بهداشت هیچ مقاومت سراسری در برابر همه گیری کووید ۱۹ وجود نخواهد داشت. دسترسی به واکسن کلید هر دو کار است. پایان دادن به همه گیری امکان پذیر است و لازمه این کار یک اقدام جهانی است.
امضای کریستالینا جورجیوا رئیس صندوق بین المللی پول، تدروس آدهانوم گبریسوس دبیر کل سازمان جهانی بهداشت، دیوید مالپالس رئیس بانک جهانی و انگوزی اوکونجو -ایوالا پای این مقاله بود.
این افراد از گروه ۷ دعوت کردند در نشست آتی خود در انگلیس در ماه جاری، بر روی یک راهبرد هماهنگتر مبتنی بر تامین مالی جدید برای واکسیناسیون سراسر جهان توافق کنند و بپذیرند برای یک طرح ضد همه گیری که پیشتر از سوی صندوق بین المللی پول پیشنهاد شده بود ۵۰ میلیارد دلار پرداخت کنند.
سازمان جهانی بهداشت که در ماه مارس نابرابری در زمینه توزیع واکسن را عجیب و غریب و بزرگ دانسته بود ماه گذشته از کشورهایی که واکسن اضافی در اختیار دارند خواست پیش از آنکه کودکان و نوجوانان خود را واکسینه کنند این دوزها را در اختیار کشورهایی قرار دهند که واکسن کمتری در اختیار دارند.
ساز و کار کوواکس تحت حمایت سازمان ملل متحد برای به اشتراک گذاشتن واکسن با کشورهای بسیار فقیر راه اندازی شده است. اما کشورهای ثروتمند، با امضای قراردادهای مستقیم با صنایع دارویی، اکثر واکسنها را به محض تولید در اختیار گرفتند.
کشورهای عضو گروه ۷ شامل آمریکا، کانادا، ژاپن، انگلیس، آلمان، فرانسه و ایتالیا که ماه گذشته در لندن تشکیل جلسه داده بودند متعهد شدند از کوواکس حمایت کنند، اما باوجود درخواستهای مکرر برای کمک به کشورهای فقیر از کمک مالی جدیدی خبر ندادند.