رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) گفت: برنامه ما این است که ۳ خط تولید با ظرفیت تولید ۳۰ میلیون دوز واکسن در ماه راهاندازی کنیم که هم اکنون تنها ۵ میلیون دوز از این ظرفیت راهاندازی شده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صداوسیما؛مخبر در حاشیه مراسم بهرهبرداری از طرحهای آبرسانی به ۵۰۰ روستای کشور درباره قیمت تمام شده واکسن ایرانی کوو برکت در جمع خبرنگاران افزود: تا تمام خطوط تولید راهاندازی نشوند نمیتوان درباره قیمت تمام شده واکسن ایرانی اظهار نظر کرد، اما تاکنون ۳ هزار میلیارد تومان در این زمینه سرمایهگذاری شده است.
مخبر گفت: هم اکنون یک میلیون دز واکسن کوو ایران برکت تولید شده و این میزان تا پایان خرداد به ۳ میلیون خواهد رسید و در تیرماه به ۸ میلیون، در مرداد ۱۲ میلیون و در شهریور این میزان را به ۲۰ تا ۲۵ میلیون میرسانیم که در مجموع ۵۰ میلیون دز تا اوایل مهرماه تولید خواهیم کرد.
مخبر با بیان اینکه در این مدت نباید از واردات واکسن جلوگیری شود گفت: اگر بتوان یک روز زودتر واکسن را برای مردم تامین کرد، باید چنین کاری را کرد و نباید واردات واکسن معطل تولید داخل یا هر مسئله دیگری بماند و هر لحظه که بشود از هرجا واکسن برای مردم تامین کرد باید همان روز تهیه کنیم.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با بیان اینکه ما به عنوان تولیدکننده داخلی نگران واردات واکسن نیستیم گفت: اگر واکسن مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین شود ما تولیداتمان را صادر میکنیم.
وی با بیان اینکه یکی از افتخارات کشور این است که درمیان ۵-۶ کشور تولید کننده واکسن قرار گرفته افزود: هم اکنون از ۷ کشور درخواست کتبی داریم که خواستار پیش خرید واکسن تولیدی ما شدهاند، اما قرارما این است تا تمام نیاز داخلی تامین نشود و همه مردم واکسن نزنند، به این درخواستها جواب ندهیم.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) درباره اظهارات وزیر بهداشت مبنی بر صدور مجوز اضطراری برای واسکن ایرانی هم گفت: هر واکسن در شرایط عادی برای اینکه مجوز تولید انبوه بگیرد ۱۲ تا ۱۴ سال زمان نیاز دارد، اما در شرایط کنونی و با توجه به شیوع کرونا، این زمان کاهش یافته است؛ بنابراین تمامی واکسنهای تولید شده در جهان با مجوز اضطراری وارد بازار شدهاند و موضوعی که وزیر بهداشت مطرح کردهاند هم به همین مسئله اشاره دارد.
مخبر افزود: واکسن کرونای کوو ایران برکت یکی از بهترین واکسنهای موجود است و من تاکنون برای احترام به مردمی که به آسانی به واکسن دسترسی ندارند واکسن نزدهام.
طرحهای آبرسانی به ۵۰۰ روستای کشور در مراسمی به بهرهبرداری رسید و تفاهمنامه آبرسانی به ۵۰۰ نقطه روستایی با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و وزارت نیرو و تفاهمنامه احیای ۳۰۰ قنات کشور با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام و وزارت جهاد کشاورزی امضا شد.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: به دلیل وجود معضل خشکسالی، کشور با مشکلات عمدهای در ارتباط با موضوع آب مواجه است و به همین دلیل از سال گذشته بنیاد برکت را موظف کردیم که در بحث آبرسانی به روستاها ورود کند.
وی افزود: تا اواسط سال گذشته با همکاری و همراهی وزارت نیرو موفق شدیم به ۱۲۰۰ روستا آبرسانی کنیم و آبرسانی به ۵۰۰ روستا نیز در دست اقدام است که در مجموع با اجرای این طرحها به ۱۷۰۰ روستا آبرسانی خواهیم کرد.
مخبر گفت: لایروبی ۳۰۰ رشته قنات کشور با همکاری وزارت جهادکشاورزی کار دیگری است که از امروز آغاز میشود و نقش مهمی در آبرسانی به روستاهای دور افتاده خواهد داشت.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) گفت: ۸۵۰ میلیارد تومان هزینه مجموع طرحهای آبرسانی خواهد بود.
مراسم بهرهبرداری از آبرسانی به ۵۰۰ روستای کشور با حضور رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) , معاون آبفای وزارت نیرو و معاون آب و خاک به صورت ارتباط ویدئوکنفرانسی با ۴ استان کرمان، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان جنوبی برگزار شد.
همچنین تفاهمنامه آبرسانی به ۵۰۰ نقطه روستایی با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و وزارت نیرو و تفاهمنامه احیای ۳۰۰ قنات کشور با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و وزارت جهاد کشاورزی امضا شد.
مدیر عامل آبفای کشور گفت: برای تجهیز ناوگان آبرسانی سیار به روستاها در تابستان، نیاز به کمک ستاد اجرایی فرمان امام (ره) داریم تا مردم از آب با کیفیت بهرهمند شوند.
آقای حمیدرضا جانباز در مراسم بهرهبرداری از آبرسانی به ۵۰۰ روستا که به همت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) انجام شد، افزود: امسال به نسبت ۵۰ سال گذشته خشکترین سال را تجربه میکنیم و از طرفی شاهد رفتارهای غیرمعمول اقلیم هستیم که افزایش دما باعث مصرف بیشتر آب شده است به همین دلیل از این ستاد میخواهیم سرعت اجرای طرحها را در استانهای سیستان و بلوچستان، خوزستان و کرمان افزایش دهد.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته تفاهمنامه آبرسانی به ۵۰۰ روستا را با بنیاد برکت امضا کردیم و در مدت کمتر از یکسال امروز این طرحها در مناطق کمتر توسعه یافته کشور به بهرهبرداری رسید، گفت: سرعت در طرحها و کیفیت اجرای آن برای ما خیلی مهم است که خوشبختانه بنیاد برکت توانسته از ۵۰۰ روستای مدنظر در تفاهم نامه طرح آبرسانی به ۴۰۰ روستا را به پایان برساند که امروز مراسم بهرهبرداری از آن اجرا شد و آبرسانی به ۱۰۰ روستای دیگر درحال اجراست.
جانباز تاکید کرد: علاوه بر این امروز تفاهمنامه آبرسانی به ۵۰۰ روستای دیگر را نیز هدفگذاری کردیم که جمعیت ۵۰۰ هزار نفری از آن بهرهمند خواهند شد.
وی افزود: هفته گذشته تفاهمنامهای برای آبرسانی به ۱۳۰ روستا با ۶۰ هزار نفر جمعیت، با استفاده از گروههای جهادی و با اعتباری بالغ بر ۲۳۰ تا ۲۴۰ میلیارد تومان امضا شد که براساس آن ۸۰ درصد طرح را وزارت نیرو و ۳۰ درصد دیگر را بنیاد احسان تامین میکند.
مدیر عامل شرکت مدیریت تخصصی آبفای کشور اضافه کرد: قرار است این گونه طرحها در سایر استان ا هم اجرا شود.
همچنین معاون آب و خاک وزیر جهادکشاورزی نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت قنات و کاربرد آن در آبرسانی بخش شرب و کشاورزی، گفت: ۱۳ قنات کشور ما در یونسکو به ثبت رسیده و ما حدود ۴۱ هزار رشته قنات در کشور به طول ۴۰ هزار کیلومتر داریم البته شرایط قناتهای کشور ما خوب نیست و هر سال بودجه کمی به قناتها اختصاص یافته است.
آقای علی محمد اکبری افزود: قناتها سازههای مردمی است که توسط خود مردم اداره میشود و سالانه ۵ تا ۸ میلیارد مترمکعب از منابع آبی کشور از طریق قنات تامین میشود که حدود ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی از پایاب قنات است.
وی تاکید کرد: کمک کنیم مردم از این سازهها به نحو احسن استفاده کنند، چون قناتها میراث فرهنگی محسوب میشوند و حفظ آن بر همه ما واجب است.
اکبری گفت: برای قناتها، مشکل اعتبار در ردیفهای ملی داریم و اعتباری به این موضوع اختصاص داده نمیشود.
وی افزود: ضمن احیای قنوات باید موضوع ذخیره آب در قنوات و انتقال به مزارع که اعتبارات آن حذف شده و از مطالبات اصلی مردم است مدنظر باشد همچنین موضوع عملیات آبخیزداری بالادست قنوات با مشارکت مردم و سازمان جنگلها نیز انجام شود.