به منظور افزایش تولید۲۴ بسته قراردادی افزایش و نگهداشت تولیدنفت تعیین تکلیف شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت : با هدف افزایش ۳۴۱ هزار بشکهای تولید نفـت کشور با تکیه بر توان پیمانکاران داخلی و نظارت مستمر کارشناسان شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در قالب طرح توسعه ۲۸ مخزن، ۲۴ بسته قراردادی طرح افزایش و نگهداشت تولید در چهارسال اخیر تعیین تکلیف شد.
احمد محمدی افزود : طرح نگهداشت و افزایش تولید به عنوان بزرگترین طرح توسعهای بعد از انقلاب مناطـق نفتخیز جنـوب اسـت کـه در پهنه پنج استان جنوب غرب کشور در دست اجرا است.
وی گفت: در این مدت ۲۴ قرارداد با شرکتهای E&P داخلی امضا شد که شامل پروژههای کبود، گچساران خامی، لالی آسماری، نرگسی، منصوری آسماری، رامشیر، اهواز ۱۴، مارون ۳، مارون ۶، مارون ۱۴، مارون ۲۵، رامین، بالارود، منصورآباد، زیلایی، سیاهمکان، چلینگر و گرنگان، بیبی حکیمه، سولابدر، بینک، گچساران۳۴، گلخاری، اهواز۲۳۵ و لالی بنگستان است.
محمدی ادامه داد: از این تعداد عملیات اجرایی ۱۷ بسته قراردادی شامل پروژههای کبود، گچساران خامی، لالی آسماری، نرگسی، منصوری آسماری، رامشیر، اهواز ۱۴، مارون ۳، مارون ۶، مارون ۱۴، مارون ۲۵، رامین، بالارود، منصورآباد، زیلایی، سیاهمکان، چلینگر و گرنگان آغاز شده است در سال جاری نیز عملیات اجرایی هفت بسته دیگر شروع میشود.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: قراردادهای سه بستـه باقی مانده شـامل پازنان، گچساران۱۲ و قلعه نار نیـز امسال با پیمانکاران منعقد میشود.
وی اضافهکرد: طی سال ۹۹ دکلهای فعال این طرح به ۱۴ دستگاه رسید و با توجه به انعقاد قراردادهای جدید این تعداد دکل در سالجاری افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تامین خـوراک پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس را از دیگر دستاوردهای این شرکت در طول دولت دوازدهم عنوانکرد و اظهارداشت: با اقداماتی که این شرکت با همکاری شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس انجام داد گاز مورد نیاز برای راهاندازی پالایشگاه درسال ۱۳۹۹ تامین شد.
محمدی گفت: این شرکت تامین روزانه ۲ میلیارد فوت مکعب گاز به عنوان خوراک پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس را متعهد شده که این گازها از تاسیسات آغاجاری و گچساران به سمت بیدبلند ارسال میشود.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: مطالعات مهندسی برخی از این پروژهها به اتمام رسیده و برخی به پیمانکاران داخلی واگذار شده و سایر پروژهها نیز در مراحل مختلف فرآیند مناقصه قرار دارند.
وی افزود: با اجرای این پروژهها که علاوه بر جنبه اقتصادی، دارای مزایای زیست محیطی است از سوزانده شدن بیش از ۵۹۳ میلیون فوت مکعب در روز گاز جلوگیری خواهد کرد.
محمدی همچنین در ادامه به اجرای طرح مدیریت یکپارچه میعانات گازی پارس جنوبی با همکاری مناطق نفتخیز جنوب در سال ۹۹ اشاره داشت و بیانکرد: در سال ۹۹ با تلاش شرکتهای بهرهرداری تابعه و واحدهای ستادی طرح ارسال نفت سنتزی حاصل از میعانات گازی پارس جنوبی به سمت پالایشگاههای آبادان و اصفهان با موفقیت اجرا شد.
بیشتر بخوانید: همکاری جهاددانشگاهی و شرکتهای تابعه وزارت نفت در اهواز
وی گفت: در این طرح نفت سنتزی از بهرگان دریافت و با استفاده از خطوط لوله شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به تلمبه خانه امیدیه و بعد به سمت پالایشگاه اصفهان و پالایشگاه آبادان ارسال میشود.