پخش زنده
امروز: -
وزیر نفت:جمع آوری گازهای مشعل یکی از اولویتهای مقام معظم رهبری در حوزه نفت و انرژی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در آیین امضای قرارداد ساخت ۲۴ دستگاه کمپرسور سانتریفیوژ با سازندگان داخلی و قرارداد جمعآوری گازهای همراه نفت منطقه رگ سفید به ارزش ۱۶۵ میلیون یورو افزود: صنعت نفت همسو با آغاز سال ۱۴۰۰ که با تدبیر مقام معظم رهبری سال «تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها» نامگذاری شده، کمیتهای برای تحقق این شعار تشکیل داد و در نخستین روز کاری امسال نیز نشستی با مقامهای ارشد صنعت نفت بهمنظور تعیین مهمترین مسئولیتهای هر بخش برگزار شد.
وی از امضای قراردادهای ساخت تجهیزات جمعآوری گازهای همراه با سازندگان ایرانی ابراز خرسندی کرد و بیان داشت: طرح جمعآوری گازهای همراه نفت و انتقال آن به پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس و پتروشیمی مارون پیشتر آغاز شده، طرحهای امروز بخشی از برکات این طرح (طرح جمعآوری گازهای همراه نفت) بیش از یک میلیارد یورویی و داخلی کردن ساخت الکتروکمپرسورهای این طرح است.
سوختن گازهای مشعل مانند سوختن دلار و طلا است
نامدار زنگنه سوختن گازهای همراه همانند سوختن طلا و دلار تشبیه کرد و ادامه داد: یکی از اولویتهای رهبر معظم انقلاب در حوزه نفت و انرژی که به رئیسجمهوری ابلاغ شده، بر همین موضوع جمعآوری گازهای همراه متمرکز بوده است، نخستین کاری که در این حوزه انجام دادیم طرح آماک بود که گازهای اسیدی را جمع کردیم و با بخشی از آن پتروشیمی مارون ساخته شد که از سودآورترین پتروشیمیهای ایران است.
وزیر نفت با بیان اینکه برنامه ما این بود که تا پایان سال ۱۴۰۰ دیگر هیچ گاز همراهی در مشعلها نسوزد، تصریح کرد: با توجه به اقدامهایی که در دستور کار است انشاءالله این مهم تا سال ۱۴۰۱ به انجام میرسد و در پایان این سال دیگر گاز همراهی وجود ندارد که در مشعلها بسوزد.
تغییر پارادایم وزارت نفت و واگذاری انجیالها
وی از جمعآوری گازهای همراه و انتقال آن به پالایشگاه بیدبلند بهعنوان قلب همه طرحهای جمعآوری گازهای همراه یاد کرد و با بیان اینکه کارشناسان زیادی روی این موضوع که بسیار سخت بود کار کردند، گفت: موضوع بسیار مهمی که در این سالها در وزارت نفت اتفاق افتاد تغییر پارادایم مبنی بر اینکه انجیال بخشی بالادستی نیست و ما میتوانیم آنها را به بخش غیردولتی و خصوصی واگذار کنیم اتفاق افتاد که همسو با آن انجیال ۳ هزار و ۱۰۰، انجیال ۳ هزار و ۲۰۰ و پالایشگاه بیدبلند خلیجفارس واگذار شد.
زنگنه بیان داشت: ما حتی بهدنبال این هستیم که O&M (نگهداری و بهرهبرداری) برای انجیالهای موجود را هم به بخش خصوصی مصرفکننده آن واگذار کنیم، زیرا وزارت نفت خیلی نباید وارد کارهای بهرهبرداری شود.
وی با بیان اینکه یکی از دغدغههای ما این است که در کنار این طرحها با توجه به ضرورت اشتغالزایی و همچنین استفاده از توانمندی داخلی هر چقدر میتوانیم میزان ساخت داخل در این پروژهها را افزایش دهیم، افرود: پیچیدهترین تجهیزات صنعت نفت مربوط به ماشینهای دوار شامل الکتروموتورها، تلمبهها، انواع کمپرسورها و توربینها است.
بیشتر بخوانید: جمع آوری مشعلهای فلر سوز؛ تا دو سال آینده
نامدار زنگنه با اشاره به اینکه در مراسم امروز دو توربینساز و کمپرسورساز بزرگ کشور (اوتیسی و توگا) صحبت کردند، اظهار داشت: امروز از سازندگان نفت میخواهیم برای ما تجهیزات بسازند و دیگر به این شکل نیست که آنها از ما بخواهند، بلکه ما از آنها تقاضا داریم که بیایند ما را توانمند کنند، ما از شرکتهای سازنده تجهیزات نفت خواستیم کمپرسورهای فرآیندی را که نیاز پتروشیمی است بسازند و این تجهیزات در داخل کشور قابل ساخت هستند و فقط باید به آنها سفارش بدهیم.
قراردادهای تضمینی خرید کالا امضا میشود
وزیر نفت یکی از راهحلهای وزارت نفت برای حمایت از ساخت داخل را تأسیس پارک فناوری نفت و صندوق فناوری نفت دانست و بیان کرد: به این صورت سفارشگذاری کالاها و خرید تضمینی از سازندگان انجام و با این کار یکی از اصلیترین موانع تولید در صنعت نفت برطرف میشود. دیگر حالتی پیش نمیآید که شرکتی تجهیزی را بسازد و کسی آن را خریداری نکند، بلکه با ایجاد این ساختارها، وزارت نفت حاضر به خرید تضمینی تجهیزات نفتی خواهد بود.
به گفته زنگنه، در هفتههای آینده نخستین قراردادهای مربوط به خرید تضمینی تجهیزات صنعت نفت امضا میشود.
وی با بیان اینکه در خط لوله گوره - جاسک تلمبههای انتقال نفت ایرانیسازی شدهاند، گفت: ما این کارهای بزرگ را آرام و بیسروصدا انجام دادیم، در گذشته ما یک تن ورق مقاوم به اسید و گاز ترش را نمیتوانستیم تولید کنیم، اما در یک سال و نیم اخیر ۳۴۰ هزار تن ورق با پیگیری وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران ساخته شده که این جزو افتخارهای کشور است.
زنگنه اظهار کرد: هیچ خط لولهای به اندازه خط لوله گوره - جاسک بهصورت کامل ایرانی نیست و انشاءالله بهزودی نفت را وارد خط لوله گوره - جاسک میکنیم تا این طرح فوقالعاده راهبردی به ثمر بنشیند.
وی از شرکت مپنا (توگا) و شرکت توربوکمپرسور نفت بهعنوان شرکتهای دانشبنیان که سرمایه اصلی آنها نیروهایشان هستند یاد کرد و افزود: این شرکتها کارهای بزرگی انجام دادند، ما نمیخواهیم در شرایط تحریم زیاد حرف بزنیم و بهتر است بیشتر عمل کنیم تا مردم بیشتر آثار آن را ببینند. اهل اغراق نیستم شرکتهای ایرانی از نظر حجم تولید از ابرقدرتهای توربینساز در دنیا از لحاظ فناوری جلوتر هستند.
زنگنه تصریح کرد: در اجرای یک پروژه تنها ساخت آن برایم مهم نبوده است، بلکه همه دغدغهام این بود که سهم ساخت داخل در پروژهها زیاد شود و در زندگی مردم هم اثرگذار باشد.
لزوم تولید نفت با ضریب بازیافت بیشتر
وزیر نفت حضور نمایندگان مجلس را در برنامه امروز مایه دلگرمی دانست و با بیان اینکه نمایندگان خوزستان و اهواز خیلی اهل رودربایستی نیستند و اگر مشکلی داشته باشند ضمن رفاقت آن را با صراحت بیان میکنند، گفت: درباره ضرورت برداشت حداکثری از مخازن نفتی مسجدسلیمان که نماینده این شهر عنوان کردند، معتقدم مسجدسلیمان هنوز نفت زیادی برای تولید دارد، اما همیشه گفتهام آنچه مهم است تولید نفت نیست، بلکه مهمتر از آن افزایش ضریب بازیافت است که این موضوع به فناوری نیاز دارد. ما باید تلاش کنیم نفت با ضریب بازیافت بیشتری تولید شود.
وی با بیان اینکه مسائل خوزستان بسیار زیاد است و این مسائل در طول سالهای گذشته تجمیع شده، گفت: برای حل این مشکلات بنده پیشنهادهایی به استاندار خوزستان دادهام و ایشان هم عنوان کردند تا پایان هفته پیشنهادهای جمعبندی خود را ارائه میدهند. امیدوارم بتوانیم در ماه رمضان این پیشنهاد را به مسئولان مربوط ارائه دهیم و اجازه لازم را برای اجرای آن طرح بگیریم. اگر آن طرح تأیید شود مشکلات اصلی خوزستان برطرف خواهد شد.
باید حافظ محیطزیست باشیم
منوچهر نامدار زنگنه با تأکید بر اینکه وزارت نفت هر آنچه بتواند بهعنوان مسئولیت اجتماعی انجام میدهد، گفت: هر قراردادی که بسته شود و درآمدی از آن بهدست آید، بهطور حتم بخشی از آن برای رسیدگی به وضع مردم استان خوزستان استفاده میشود.
وی در ادامه به موضوع محیطزیست اشاره کرد و افزود: سخت معتقدم و تأکید کردم که باید حافظ محیطزیست باشیم و از آن حمایت کنیم، همیشه طرفدار محیطزیست بودهام و هستم.
زنگنه با اشاره به اینکه باید به مردم استان خوزستان رسیدگی کرد، اظهار داشت: خوزستان نفت تولید میکند و ثروت دارد و باید برای محیطزیست آن نیز ارزش قائل شد. بنده این موضوع را دنبال میکنم که با همکاری مقامهای استان و نمایندگان این استان به نتیجه برسد.
وی با بیان اینکه امیدوارم پروژههای جمعآوری گازهای مشعل را که اهمیتی بسزا برای محیطزیست، ایجاد اشتغال و تولید کشور دارند به سرانجام برسانیم، تصریح کرد: با توجه به نامگذاری سال، پشتیبانیها شروع شده، مانعها نیز باید مورد به مورد رفع شود و در هفتههای آینده باز هم طرحهای دیگری برای حمایت از تولید، پشتیبانی از تولید و رفع موانع تولید خواهیم داشت.