مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت: بین نوع تغذیه کارکنان و خستگی و خواب آلودگی آنها در محیط کار ارتباط مستقیمی وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه ۴۰ درصد افرادی که به دلیل بیماریهای غیر واگیر جان خود را از دست میدهند در سنین بهره وری بوده و از جمعیت فعال جامعه هستند، افزود: دو سوم مرگهای ناشی از بیماریهای غیر واگیر به دلایل مختلفی همچون تغذیه نامناسب، بی تحرکی و دخانیات گزارش شده است.
دکتر عبداللهی ادامه داد: الگوی غذایی نامناسب و تحرک ناکافی دو علت اصلی مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای غیرواگیر در کشور هستند؛ بر اساس مستنداتی که در دنیا وجود دارد با تغذیه مناسب میتوان از ابتلا به این بیماریها پیشگیری کرد.
به گفته مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، ۳۰ درصد از ابتلا به سرطانها در صورت داشتن رژیم غذایی سالم قابل پیشگیری هستند.
وی در ادامه به نقش مهم تغذیه در بازدهی و بهره وری کارمندان اشاره وخاطرنشان کرد: سالانه ۲۷۰ میلیون حادثه شغلی اتفاق میافتد که منجر به مرگ ۳۵۵ هزار نفر میشود.
دکتر عبداللهی با تاکید بر اینکه بین نوع تغذیه کارکنان و خستگی و خواب آلودگی آنها در محیط کار ارتباط مستقیمی وجود دارد، گفت: تعداد روزهای غیبت در محیط کار در کارکنان چاق ۲ برابر افرادی است که وزن متناسب دارند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه کمبود ریزمغذیها تا ۳۰ درصد بهره وری کارمندان را کاهش میدهد، خاطرنشان کرد: ابتلا به بیماریهای غیرواگیر در جمعیت بین ۳۰ تا ۷۰ سال شایعتر است و زمانی که الگوی تغذیه در این سن نامناسب باشد احتمال ابتلا افزایش مییابد.
وی با ابراز تاسف از اینکه اضافه وزن در گروه سنی ۳۰ تا ۷۰ سال در ایران شیوع بالایی دارد، ادامه داد: چاقی ریزفاکتور اصلی ابتلا به بیماریهای غیرواگیر است. حداقل ۵۰ درصد جامعه تحرک کافی ندارند که ۴۷ درصد این آمار را آقایان و ۶۴ درصد را بانوان تشکیل میدهند.
دکتر عبداللهی با بیان اینکه به ازای هر ۶ ساعت نشستن در روز در مقایسه با ۳ ساعت نشستن، خطر مرگ در مردان ۱۸ درصد و در زنان ۳۷ درصد افزایش پیدا میکند، یادآور شد: هرچه میزان پشت میز نشینی و کم تحرکی بیشتر باشد ریسک مرگ ناشی از بیماریهای شایع افزایش پیدا میکند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد: زمانی که کارمندان سبک زندگی مناسب نداشته باشند به این معنا است که خطر بروز سکتهها در این افراد ۷۰ درصد و سرطانها ۷۱ درصد، بیماریهای قلبی-عروقی ۸۲ درصد و دیابت ۹۱ درصد افزایش پیدا میکند.
وی اضافه کرد: از دیدگاه بین المللی توجه به سلامت کارمندان بسیار مهم است و ما اگر بخواهیم ابتلا به بیماریهای غیرواگیر را در این افراد جامعه کنترل کنیم باید به سبک زندگی آنها توجه کنیم که این امر به رشد اقتصادی کشور هم کمک خواهد کرد.
دکتر عبداللهی خاطرنشان کرد: با اعلام سازمان جهانی بهداشت بازدهی کارمندان در محیط کار درصورتی که تغذیه مناسبی نداشته باشند به طور متوسط ۲۰ درصد کاهش خواهد یافت. در ایالات متحده آمریکا سالانه حدود ۳۹ میلیارد دلار به دلیل غیبت از کار، محدود شدن فعالیت جسمی و معلولیت ناشی از دیابت هزینه شده است.