تخم شربتی یا گیاه بالنگو، مقوی قلب بوده، برای رفع وحشت و خفقان همراه با گلاب کاربرد دارد و برای دلپیچه و شکم روی مؤثر است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان جنوبی، مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی
حسین راغ آرا با اشاره به اینکه خیسانده دانه این گیاه نفخ معده را از بین می برد و یبوست را رفع میکند افزود: بالنگو، مقوی قلب بوده، برای رفع وحشت و خفقان همراه با گلاب کاربرد دارد و برای درمان کولیت و اسهال خونی همراه با گلاب مفید و برای دلپیچه و شکم روی مؤثر است.
وی گفت: برای بیماری صرع و درمان غش یک سوم لیوان گلاب، دو سوم آب جوش، یک قاشق چای خوری تخم بالنگو را مخلوط کرده و ناشتا مصرف میشود، برای شیرین کردن این مخلوط میتوان از عسل استفاده کرد.
مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه گیاه بالنگو مقوی قلب و مغز است و باعث کاهش تپش قلب میشود افزود: این گیاه سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و به دفع ترشحات برونش و سینوسها کمک میکند، همچنین برای درمان سرفههای خشک تخم بالنگو، قدومه و ریحان از هر کدام ۱۰گرم را باهم مخلوط کرده و ۳دقیقه ملایم جوشانده و در نهایت با عسل شیرین می کنند.