اَنجبار؛ تسکین دهنده التهاب صفرا
گیاه اَنجبار برای تسکین التهاب صفرا، خون و بیماری سل کابرد دارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان با اشاره
به اینکه انجبار برای قطع خونریزی به ویژه خونریزی از ششها مفید است، گفت: اَنجبار که با نامدیگر اناریف هم شناخته میشود، گیاهی است که طبیعت آن سرد و خشک بوده، برای قطع خونریزی به ویژه خونریزی از ششها مفید است و اسهالهای صفراوی و مزمن را درمان میکند.
شاهی افزود: با اشاره به اینکه این گیاه برای رویاندن گوشت تازه در محل زخمها مفید است، افزود: انجبار ضدعفونی کننده و ضد غلبه دم بوده، برای رفع سوزش مجاری ادراری و بواسیر اثربخش است.
وی گفت: از این گیاه برای ناراحتیهای حلق، لوزتین و سفت شدن لثهها نیز استفاده میشود.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه ضماد ریشه انجبار درمان کننده آبسهها است، افزود: این گیاه برای تسکین التهاب صفرا و خون و بیماری سل مفید است.
شاهی، مقدار خوراک روزانه این گیاه را ۴ تا ۵ گرم (پودر گیاه) عنوان کرد و گفت: برای تهیه دم کرده به نسبت وزن بدن از ۱۵ تا ۴۰ گرم ریشه انجبار در یک لیتر آب جوش استفاده میشود.
وی گفت: برای تهیه عصاره ریشه انجبار یک واحد از آن با ۸ واحد آب مقطر مورد نیاز است، ریشه نیم کوب شده انجبار را به مدت ۱۲ ساعت در ۵ واحد از آب مقطر میخیسانند و با فشار صاف میکنند. تفاله باقیمانده را در ۳ قسمت آب باقیمانده میخیسانند و آن را نیز صاف میکنند. سپس دو صاف شده را مخلوط کرده و میگذارند تا ته نشین شود. قسمت صاف روی آن را برداشته و در حمام ماریه تا حد عصاره تبخیر مینمایند تا قوام آید. مقدار خوراک از این عصاره به نسبت وزن بدن بین ۱ تا ۱۰ گرم است.