یک سبد پر از انواع سبزیهای تازه به همراه پیازچه و تربچه نقلی اشتها را زیاد می کند و سمبل شادابی و طراوت سفره است .
تربچه با سلولهای سرطانی میجنگد
این سبزی برگهای پهن و کرک دار داشته و دارای انواع ترب سفید، سیاه و قرمز است. ترب طبیعت گرم دارد و کمی نفاخ است. به دلیل دارا بودن مواد گوگرددار خاصیت ضدعفونی کنندگی فراوانی دارد، همچنین اشتهاآور خوبی است.
ویتامین C فراوان آن در رفع بیماریهای دهان و پیوره موثر است و از پوسیدگی دندانها میکاهد. این ویتامین در برگ تربچه چندین برابر بیشتر است و اگر به همراه غذا خورده شود، به جذب آهن کمک میکند.
ترخون، جانشین مناسب نمک
این سبزی اعصاب را تقویت کرده و به هضم غذاهای پرچرب کمک میکند و یک آرامبخش ملایم است.
ریحان آرام بخش و خواب آور
ریحان، شیر مادران شیرده را زیاد میکند و برای رفع التهاب کلیه مفید است. این سبزی نفاخ نیست و اسپاسمهای معده را برطرف میکند.
شاهی؛ محرک فعالیت کلیهها
این سبزی طبیعت معتدلی دارد. به دلیل دارا بودن ویتامینهای A و C جزء آنتی اکسیدانهای قوی بوده و برای دفع رادیکالهای مضر بدن مفید است. همچنین پایین آورنده قند خون بوده و لکههای قهوهای و کک و مک ناشی از تماس مستقیم با نور خورشید را رفع میکند
پیازچه؛ غنی از ویتامین C
از مواد مغذی دیگری که در پیازچه موجد است میتوان به فیبر، منیزیم، ویتامین B۶، پتاسیم و مس اشاره نمود. آلیل پروپیل دی سولفاید موجود در پیازچه دارای فواید ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی میباشد.
نعنا؛ اشتهابرانگیز
مهمترین خاصیت درمانی نعنا، اثربخشی آن بر دردهای دستگاه گوارش شامل درد معده، روده، نفخ، دلپیچه، تهوع و اسهال است.
نعنا علاوه بر مورد فوق، اشتهابرانگیز و نشاطآور بوده و برای درمان سرماخوردگی، آنفلوآنزا، سرفه، ناراحتیهای روحی و عصبی، بواسیر، تپش قلب و سکسکه نیز مفید است.
تره؛ کاهنده فشار خون و کلسترول
بدانید تمام گیاهان معطر یا اسانس دار مانند ریحان، نعناع، مرزه و... در چهار خاصیت مشترک هستند: ضد نفخ، ضد درد، ضد اسپاسم و ضد میکروب. اما جدا از این خواص مشترک، هر کدام شان ویژگیهای خاص خودشان را دارند