توسعه آبزی پروری در خوزستان با بهره مندی از تکنولوژی
وبینار آموزش تخصصی کاربرد سیستم بیوفلاک در پرورش میگو در خوزستان برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیرکل شیلات خوزستان در این وبینار گفت : این
استان مقام اول آبزی پروری کشور را دارد و عمده موضوع و شاخص تاثیر گذار این دستاورد، حوزه پرورش ماهیان گرمابی است و به دلیل طرحهای خوب در دست اجرا، در آینده هیچ استانی توان رقابت با خوزستان را نخواهد داشت.
فتح اله ابوعلی افزود: باتوجه به خشکسالی چندسال اخیر، هم اکنون، کمبود آب شیرین وجود دارد و سیاستهای شیلات برای افزایش بهره وری و استفاده از ظرفیتها و پتانسیلهای موجود دنبال میشود.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از روشهای نوین آبزی پروری در استان گفت: در همین راستا، روش پرورش متراکم در تعدادی از مراکز در استان و بهره مندی از ظرفیت سواحل دریا در پرورش ماهی و میگو، آبزی پروری در قفس در دریاچه سدها و دریا، را به کار برده ایم.
ابوعلی، ادامه داد: خوزستان از ۲۳۰ کیلومتر نوار ساحلی برخوردار است و در کل کشور تنها در دو نقطه، پرورش میگو با آب شیرین انجام میشود، یکی در استان بوشهر و دیگری در خوزستان به ویژه شهرستانهای آبادان و هندیجان وجود دارد.
وی، با اشاره به طرحهای شیلاتی در شهرستانهای مختلف گفت: در هندیجان ۱۰ هزار هکتار، در ماهشهر ۱۲ هزار هکتار، تکمیل مجتمع چوئبده آبادان، استفاده از زه آب نیشکر در طرح ۵ هزار هکتاری خرمشهر در حال طراحی و پیگیری هستند.
ابوعلی افزود : سال گذشته، طرح نرسری برای اولین بار با ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه پست لارو با موفقیت انجام شد و تحت شرایط کنترل شده هیچ گونه بیماری آبزیان از جمله لکه سفید در استان مشاهده نشد و میانگین تولید افزایش یافت.
وی با اشاره به اینکه، پرورش گلخانهای میگو از حالت پایلوت خارج شده و متقاضیان زیادی دارد یادآور شد:روش بیوفلاک، روش نوین و پیشرفتهای است و بکارگیری دانش روز در این مجتمع، ریسک فعالیتها را به حداقل میرساند .