تشخیص کمردردهای التهابی دشوار است، به همین دلیل امکان دارد که بیمار از یک پزشک به پزشکی دیگر مراجعه کند و به نوعی دچار سرگردانی درمانی شود.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما؛ کمردرد انواع مختلفی دارد؛ کمردرد مکانیکی، التهابی، مخلوط و کمردرد شبانه. متاسفانه این روزها خیلی از مردم و بخصوص جوانها از کمردرد شکایت میکنند و بدتر اینکه، برخی از جراحان اکثر مراجعین را به تیغ جراحی میسپارند. در گام اول بهتر است نوع کمردرد شناسایی شود. در برخی موارد کمردرد مزمن ریشهی التهابی دارد نه مکانیکی.
در نتیجه لازم است که تشخیص پزشک صحیح باشد و توصیه میکنیم نظر چند پزشک متخصص را برای یافتن درمانی مناسب جویا شوید.
کمردرد التهابی: شبها از خواب بیدارتان میکند
به عقیده متخصصان روماتولوگ، اگر کمرتان درد میکند و این کمردرد بخصوص آخر شب شما را از خواب بیدار میکند، نشان دهنده این است که به احتمال زیاد از کمردرد التهابی رنج میبرید.
این نوع کمردرد، شبها درد بیشتری برای فرد ایجاد میکند، در حالیکه کمردرد مکانیکی از نوع لومباگو، سیاتیک و غیره، روزها درد بیشتری به فرد تحمیل میکند.
کمردرد التهابی: صبحها زمان میخواهید تا کمرتان گرم شود
احساس خشکی، ضعف و گرفتگی کمر در حین بیدار شدن از خواب نیز میتواند نشان دهنده کمردردهای التهابی باشد.
صبح زمانی که از خواب بیدار میشوید حرکات بدن محدود است. فقط در طول روز و بعد از حداقل نیم ساعت فعالیت است که کمردرد تسکین پیدا کرده و شما میتوانید راحتتر حرکت کنید.
کمردرد التهابی: درد با تحرک بدنی کمتر میشود
برخلاف لومبالژیهای مکانیکی (کمردردهای مکانیکی) که معمولا با حرکت و فعالیت بدنی شدیدتر میشوند، کمردردهای التهابی با انجام ورزش و تحرک بدنی تسکین پیدا میکنند. در عوض استراحت و بی تحرکی تاثیری در تسکین آن ندارد.
فردی که دچار این نوع کمردرد است، در حین نشستن و خوابیدنهای طولانی مدت درد بیشتری احساس میکند.
به همین دلیل نیز توانبخشی حاصل از فیزیوتراپی و ورزش برای تسکین و درمان این نوع دردها بسیار موثر است.
توصیه میکنیم اگر کمردردتان بیش از سه ماه به طول انجامیده باشد، به جای خوددرمانی به پزشک عمومی یا روماتولوگ مراجعه کنید
کمردرد التهابی: مصرف داروهای ضدالتهاب موثر است
اگر با مصرف داروهای ضدالتهاب، بخصوص ایبوپروفن یا کتوپروفن تسکین زیادی در کمردردتان احساس میکنید، به این معنی است که التهابی در بافتهای بدن تان وجود دارد و کمردردتان التهابی است.
البته این مسئله در خصوص دردهای مکانیکی از نوع سیاتیک نیز دیده میشود.
کمردرد التهابی: همیشه علائم آن در رادیوگرافی مشهود نیست
کمردردهایی که منشا التهابی دارند، در اغلب موارد به «اسپوندیل آرتریت» یعنی روماتیسمی که ستون فقرات را درگیر میکند مربوط میشوند.
در موارد بسیار نادر امکان دارد که پای تومور یا عفونتی در میان باشد. اما در ۸۰ درصد موارد، نتایج رادیوگرافی نرمال است و هیچ مشکلی در ناحیه ستون فقرات مشاهده نمیشود.
گاهی روش ام آر آی میتواند نشان دهندهی وجود التهاب باشد، اما همیشه جواب مثبت نیست؛ بنابراین به نظر میرسد که پای یک «بیماری نامرئی» در میان باشد که از بیرون قابل مشاهده نیست.
این مسئله مشکلاتی در شناخت و تشخیص بیماری و دردهای آن به وجود میآورد. در این موارد معمولا تشخیص بیماری با سوال و جوابهایی در مورد علائمی بالینی بیمار امکانپذیر است. البته به شرطی که پزشک معالج اطلاعات کافی در خصوص این بیماری داشته باشد.
کمردرد التهابی: بیشتر جوانترها را درگیر میکند
به عقیدهی متخصصان روماتولوگ، کمردردهای التهابی در اکثر موارد، افراد زیر ۴۰ سال را درگیر میکند که نوجوانان و جوانان فعال را نیز شامل میشود.
این دردها اغلب در طول ماهها و سالها پیشرفت کرده و بیش از پیش دردناک و آزاردهنده میشوند. اما امکان دارد که در دورهای این دردها تسکین یافته و دوباره اوج بگیرند.
تشخیص آن زمان بر است
تشخیص کمردردهای التهابی دشوار است، به همین دلیل امکان دارد که بیمار از یک پزشک به پزشکی دیگر مراجعه کند و به نوعی دچار سرگردانی درمانی شود.
در مواردی حدود هفت سال و گاهی بیشتر طول میکشد که بیمار متوجه شود از کمردرد التهابی رنج میبرد.
به همین دلیل همیشه مهم است که بدانیم دردهایمان ناشی از چه هستند.
کمردرد التهابی در اغلب مواقع با فیبرومیالژی اشتباه گرفته میشود. در طول مدت تشخیص بیماری، دردها و نتایج آن که با مشکلاتی مانند استرس، خستگی، افسردگی و ... همراه است، تشدید میشود.
اما زمانی که مشکل تشخیص داده شد، درمان مناسب با انتخاب داروهای ضدالتهابی با دوز مناسب (هر چه کمتر بهتر) و با کاهش تدریجی دوز داروها در پیش گرفته میشود.
در موارد نادری نیز امکان دارد پزشک متخصص از تزریقهای زیرجلدی ضد TNF استفاده کند؛ بنابراین توصیه میکنیم اگر کمردردتان بیش از سه ماه به طول انجامیده باشد، به جای خوددرمانی به پزشک عمومی یا روماتولوگ مراجعه کنید.