معاون وزیر صمت گفت: بیش از ۲۰۰ نیاز را به عنوان نیازهای فناورانه حوزه صنعت کشور به سازمانهای مختلف از جمله ستاد نانو معرفی کردیم که امیدواریم نتایج آن را تا سه ماه آینده اعلام کنیم.
وی با تاکید بر اهمیت رسوخ فناوری به بخش تولید گفت: دانش باید به سمت صنعتی شدن حرکت کنند و امروز به چشم میبینیم که دانش در صنعت رسوخ کرده است ما هم در این باره ۲۱۱ گلوگاه صنعتی را برای تمرکز مراکز تحقیق و توسعه شناسایی کرده ایم.
معاون وزیر صمت افزود: به کار گیری فناوریهای نوین برای داخلی سازی، تسهیل فرایند صادرات، شناخت فرصتها و نیازهای صنعت، معرفی چالشهای این حوزه، حرکت دادن سرمایه گذاریها به سمت نیازهای فناورانه کشور، کمک به اخذ تاییدیههای داخلی و خارجی و مواردی از این قبیل فعالیتها و مسئولیتهای مشخصی است که در این قرارداد به آنها اشاره شده است.
وی درباره بازگشت کارخانهها راکد به چرخه تولید گفت: ما سال گذشته، ۲ هزار و ۲۰۰ واحد راکد را هدف گذاری کردیم که از این بین ۲ هزار و ۱۱۵ واحد به مدار تولید برگشتند که بخشی از این واحدها برندها و نامهای ملی هستند و در تلاش هستیم آن را به فرایند تولید بازگردانیم.
نیارکی درباره بازگشت ارج به چرخه تولید گفت: این نشان تجاری خریداری شده و خریدار در قالب یک سرمایه گذاری جدید به دنبال خرید زمین و تجهیزات است که با توجه به برنامه ریزیهای انجام شده، پیش بینی میشود این کارخانه درکمتر از دوسال آینده به چرخه تولید بازگردد.
وی با بیان اینکه بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، در دو فصل از سه فصل بررسی شده رشد صنعتی داشته ایم افزود:سال گذشته بیش از ۷ هزار و ۴۰۰ واحد صنعتی به بهره برداری رسیده و با سرمایه گذاری ۲۰۷ هزار میلیارد تومانی، رشد ۲۰۰ درصدی را تجربه کرده اند.
نیارکی افزود: جواز تاسیس به عنوان یکی از شاخصهای علاقهمندی به تولید به ۴۰ هزار مورد رسیده و ۱۱ هزار فقره پروانه به مرحله انعقاد قرارداد دریافت زمین در شهرکهای صنعتی رسیده است.
معاون وزیر صمت با اشاره به رشد ۷۰ درصدی تولید لوازم خانگی گفت: همچنین از ۲۵ رشته فعالیت صنعتی، ۱۶ رشته فعالیت رشد صنعتی داشته و سه و نیم میلیارد دلار داخلی سازی در کشور داشتیم، ضمن اینکه تکمیل ظرفیت خالی واحدهای منتخب باعث رشد ۱۵ درصدی خواهد شد. البته یکی از برنامههای ما طرح تامین مواد اولیه در کالاهای دارای کمبود مثل انواع ورقهای فولادی و برخی مواد پتروشیمی است.