پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر صمت با رد تولید گلخانه ای دربخش صنعت، گفت: شرایط سخت تحریم توجه ما را به تولید داخلی و توسعه صادرات کشور معطوف داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، "مهدی صادقی نیارکی" در گفتگو با تیتر امشب به تاثیر دو چالش تحریمهای ظالمانه اعمال شده بر تولید و شیوع ویروس منحوس کرونا اشاره کرد و گفت: در سال ۹۹ تعداد ۷ هزار و ۴۰۰ پروانه بهره برداری واحد تولیدی به چرخه حیات صنعتی کشور بازگشت و با رشد ۲۳ درصدی تعداد ۱۴۲ هزار نفر بصورت مستقیم مشغول به کار شدند.
صادقی نیارکی در ادامه تشریح گزارش عملکرد وزارت صمت افزود: در بخش تولید سرمایه نیز با رشد ۲۰۰ درصدی مبلغ ۲۰۷ هزار میلیارد تومان در بخشهای تولید و صنعت سرمایه گذاری شده است.
او به معیار جواز تاسیس بنگاههای اقتصادی و مراکز کسب و کار اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۴۱ هزار فقره جواز تاسیس صادر شد که ۴۱ درصد رشد نشان میدهد. این میزان صدور جواز تمایل مردم به تولید را نشان میدهد.
معاون وزیر صمت گفت: حدود ۱۱ هزار مورد از دریافت کنندگان جواز تاسیس، به مرحله دریافت زمین رسیده اند.
مهدی صادقی نیارکی با بیان اینکه یک چهارم جواز تاسیس به پروانه بهره برداری برشد رشد قابل توجهی در تولید کشور را نشان میدهد.
او با استناد به آمار بانک مرکزی و مرکز آمار از رشد سرمایه در کشور گفت و افزاد: وزارت صمت در دو بخش مختلف برای رشد تولید و سرمایه گذاری اقدام کرده است.
صادقی نیارکی افزود: ۴۰ پروژه جدید در سال ۱۴۰۰ ابلاغ شده است که در نهضت ساخت داخل اجرا میشود. جایگزینی ساخت داخل و و کاهش محصولات وارداتی باید در طول ۳ سال آینده اجرا میشود.
او گفت: بسیاری از محصولات ایجاد شده قابلیت صادرات دارد. صنعت ساخت محور مهجور مانده، امروزه رونق گرفته است.
معاون وزیر صمت از کاهش واردات و کسری تجاری ایران در چند سال اخیر گفت و افزود: با نگاه به ظرفیتهای داخلی و سه شیفت کار کردن برخی از مراکز تولیدی روند رو به رشد اقتصاد کشور ادامه خواهد یافت.
او به رشد ۲۰ درصدی تولید تایر خودرو از سال گذشته اشاره کرد و افزود: رشد تولید تایر در کشور علاوه بر اشباع بازار داخلی دیگر نیازی به ارز ترجیهی هم ندارد.
او گفت: دیگر نیاز به واردات تایر خودرو سواری نداریم.
"علی اکبر کریمی" عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به آمار مثبت معاون وزیر گفت: از صدور جواز تاسیس تا رسیدن به بهره برداری فاصله زیادی است و صرفا نباید رشد نسبی اقتصادی را به حساب بهبود وضعیت تولید گذاشت.
کریمی به نامگذاری شعار سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: امیدواریم از حمایتهای مقام معظم رهبری از تولید کشور استفاده لازم را ببریم. گرفتن جواز تاسیس و دریافت زمین به امر تولید باید به بهره برداری و تولید به معنی واقعی برسد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: باید برای رسیدن به تولید موانع کار را هم برطرف کرد.
کریمی به سیاستهای جایگزینی واردات را در شرایط کنونی یک ضرورت اعلام کرد و در عین حال آنرا در جهان منسوخ شده معرفی کرد.
او گفت باید در افق میان مدت و دراز مدت تولید بخش داخل باید جایگزین واردات اجناس خارجی شود. ساختارها باید بهبود یابد و در یک راهبرد منسجم از توسعه صنعتی حمایت کرد. نباید امکانات و تسهیلات ایجاد شده دولت به توزیع رانت منجر شود.
"آرمان خالقی" عضو هیأت مدیره خانه صنعت و معدن ایران هم در ارتباط تصویری با شبکه خبر از نهضت ساخت داخل در شرایط تحریمی گفت و افزود: نگاه اجمالی به وضعیت تولیدات و صنعت کشور جایگاه آن را در بخش تولید مشخص میکند.
او چشم انداز آینده سیاستهای سرمایه گذاری در بخش صنعت را امیدوارکننده ارزیابی کرد.
عضو هیأت مدیره خانه صنعت و معدن ایران گفت: حمایت دولت از بخش صنعت نباید یک شرایط گلخانه ای را بوجود بیاورد. یعنی نباید توان رقابت با کالای بازار خارجی از بین برود. باید شرایط اقتصادی بطوری مهیا شود که توان صادرات و رقابت با رقبای خارجی را هم داشته باشد.