رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور: در مردادماه خبر خوش ما دستیابی به مراکز و دپارتمانهای جدید است و توسعه اختیارات به بخشهای غیر دولتی در دستور کار است و مهارت باید جامعه محوری باشد.
وی با بیان اینکه در موج چهارم فناوری، شأن انسانیت میطلبد که تغییرات جدی در حوزه کاری شکل دهیم، گفت: مربیان سازمان فنی و حرفهای در جستجو منزلتی، چون معلم هستند و نباید این تبعیض و تفاوت وجود داشته باشد.
آقای هاشمی با بیان اینکه لایحهای را تنظیم کردیم که وزیر تعاون آن را به دولت محترم تقدیم کند که هم ترازی مربیان فنی و حرفهای و دیگر معلمان در دستور کار قرار گیرد.
هاشمی افزود: امروز بیش از ۴۵ درصد ورودی سالانه ما به مراکز آموزشی و آموزشگاههای فنی و حرفهای را فارغ التحصیلان دانشگاهی شکل میدهند.
معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه امروز دانشگاه آزاد اسلامی به این نتیجه رسیده است که به مهارت آموزی روی آورد، گفت: آموزش و پرورش باید ۵۰ درصد و وزارت علوم باید ۳۰ درصد ظرفیت خود را در اختیار توسعه مهارت قرار دهد.
اوسط هاشمی افزود: تغییر در سرفصلهای آموزشی و پذیرش دانشجویان در کارگاههای آموزشی فنی و حرفهای از اقداماتی است که قرار است در دانشگاه آزاد اسلامی لحاظ شود.
وی گفت: ما بر آنیم که هر دانش آموزی که فارغ التحصیل میشود، مهارت نیز داشته باشد تا موقعیت موثر شغلی برای او فراهم شود.
رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور گفت: سیاست ما به سمت جامعه محوری مهارت سوق داده میشود و در طول چهل سال گذشته عمدهترین محوریت سازمان، آموزش بوده است.
رئیس سازمان فنی و حرفهای با بیان اینکه سیاست ما به سمت جامعه محوری مهارت سوق داده میشود، گفت: در چهل سال گذشته عمدهترین محوریت سازمان آموزش بوده است.
هاشمی بیان کرد: امروز مراکز جوارکارگاهی به ۲۴۶ مرکز رسیده است و تا پایان مهر ۹۸، این تعداد ۹۰ واحد بوده است و از مهر ۹۸ به بعد این عدد به ۲۴۶ مرکز ارتقا یافته است.
وی با بیان اینکه برخی از اقدامات احیای مراکزی است که تعطیل شده بود، گفت: تاسیس ۱۰۵ مرکز جدید نیز حاصل مدیریت جمعی ۲۰ ماهه ماست.
هاشمی با بیان اینکه حکومتها به سمت دیجیتالی شدن پیش میروند و کارگاههای ما از عهده پاسخ به نیاز امروز بر نمیآیند افزود: تمام کارگاههای کشوری میتوانند جزو کارگاههای کارآموزی باشند و تمامی استادکاران میتوانند جزو مربیان و استادکاران ما باشند.
وی با بیان اینکه اقبال واحدهای صنعتی ما را به آن داشت که ۱۱۰ درصد رشد نسبت به چهل سال گذشته رقم بزنیم، افزود: هزار و ۴۰۰ مرکز جوار کارگاه را برای سال جاری پیش بینی کردیم که برای آن گامهای موثری برداشته شده است
هاشمی گفت: ۵ هزار و۴۰۰ استاندارد در ۴۰ سال صرفا بر روی موضوع شغل تدوین شده بود و بازنگری و روآوری به استانداردی که زیرساخت مهارت را به نحوی شکل دهد که ما را در کنار جوانان جویای کار قرار دهد، در اولویت است.
معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه امروز استاندارد ما بر ارزیابی شغلی، شایستگی و حرفه میاندیشد و با شرکا و ذی نفعان این امر شکل میگیرد، بیان کرد: مراکز سنجش مهارت به معنی تضمین کیفیت آموزش است و به ایرانیان اطمینان میدهد با در دست داشتن گواهی نامه میتواند در جایگاه خود باشند.
رئیس سازمان فنی و حرفهای با بیان اینکه مربی باید با نگاه جدید و تجهیزات جدید در موقعیت خود باشد و تغییرات نیازمند بازنگری است، گفت: ما از عرضه محوی در مهارت عبور کردیم و امروز نگاه ما به نیاز بازار و تقاضاهاست.
اوسط هاشمی با بیان اینکه در گذشته ۳۱ درصد فعالیتها در سازمان فنی و حرفهای در راستای تقاضا بود و امروز نزدیک ۶۰ درصد آموزشها حاصل تقاضاهاست، گفت: بدون دستیابی به مهارت گفتگو و توسعه ارتباط نمیتوانیم جریان شویم و باید برای این جریان به گروههای مرجع وصل شویم و قابلیتهای ملی و منطقهای باید در اولویت قرار گیرد.