دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان را به همراه شرح آن در این بسته قرائت کنید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ ماه مبارک رمضان فرصت طلایی است تا از برکت سفره الهی بهره ببریم، برکتی که بندگان هر روز میتوانند با خواندن دعا از آن استفاده ببرند.
همراه با شما دعای نوزدهمین روز از ماه مبارک رمضان را میخوانیم:
بسم الله الرحمن الرحیم
«اللهُمَّ وَفِّرْ فیهِ حَظّى مِنْ بَرَکاتِهِ، وَسَهِّلْ سَبیلى الى خَیْراتِهِ، وَلاتَحْرِمْنى قَبُولَ حَسَناتِهِ، یا هادِیاً الَى الْحَقِّ الْمُبینِ؛ خدایا در این روز بهره ام را از برکاتش فراوان گردان، و راهم را به نیکى هایش آسان کن، و از پذیرش فضایل آن محرومم مکن، اى هدایت کننده به سوى حقیقت آشکار».
فضائل و برکات ماه مبارک رمضان
در فراز آغازین دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان میخوانیم: خدایا در این روز بهره ام را از برکاتش فراوان گردان»
خوشبخت و سعادتمند کسانى هستند که ارزش والاى این ماه را بشناسند و از برکاتِ بى پایان آن بهره گیرند و مشکلات معنوى و مادّى خود را به برکت روزهها و عبادات در این ماه حل کنند.
در این زمینه امام صادق علیه السلام مى فرمایند: خواب روزه دار عبادت، و سکوتش تسبیح و عملش پذیرفته و دعایش مستجاب است».
در این حدیث امام صادق علیه السلام چهار برکت را براى روزه بیان فرموده است:خواب روزه دار عبادت است، سکوت روزه دار تسبیح است، عمل روزه دار پذیرفته است و دعای روزه دار مستجاب است
افزون شدن برکت و تسهیل کردن راه خیر
در فراز دوم از این دعای نورانی میخوانیم: و راهم را به نیکى هایش آسان کن»
ریشه تمام خیرات و برکات، ذات پاک حق تعالى است، این تعبیر به خاطر آن است که انواع نعمتهاى الهى، که در زمین و آسمان، در خلقت بشر، و در دنیا و آخرت آمده است، همه از وجود پر برکت پروردگار افاضه مى شود.
لیکن برخی غافلان به غیر خدا توجه میکنند و آنها را سر چشمه خیرات و یا برطرف کننده مصائب و مشکلات مى دانند؛ و براى حل مشکلات و دفع زیان و ضرر و جلب منفعت به معبودهاى ساختگى پناه مى برند، حال آنکه به تعبیر قرآن کریم اگر کمترین زیانى به تو برسد برطرف کننده آن، کسى جز خدا نخواهد بود، و اگر خیر و برکت و پیروزى و سعادتى نصیب تو شود از پرتو قدرت اوست، زیرا او بر همه چیز تواناست»
حسنه چیست؟
در فراز سوم از دعا میخوانیم: «وَلاتَحْرِمْنى قَبُولَ حَسَناتِهِ؛ و از پذیرش فضایل آن محرومم مکن»
به راستی منظور از «حسنه» چیست؟ مفسران تعبیرات گوناگونى دارند:بعضى آن را به کلمه توحید و «لا اله الا اللَّه» و ایمان به خدا تفسیر کرده اند.
و بعضى آن را اشاره به ولایت امیر مؤمنان على (ع) و ائمه معصومین مى دانند، و در روایات متعددى که از طرق اهل بیت (ع) رسیده بر این معنا تاکید شده است.
سخن آخر
در فراز پایانی دعا میخوانیم: اى هدایت کننده به سوى حقیقت آشکار»؛ که واژه هادی به عنوان یکى از صفات افعال الهى است و اشاره به مسأله راهبرى او در تمام شئون حیات مادى و معنوى، ظاهرى و باطنى، تکوینى و تشریعى است.