رمضان ۱۴۴۲
عاشقانه روز هفدهم ماه ضیافت الهی
دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان را به همراه شرح آن در این بسته قرائت کنید.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ ماه مبارک رمضان فرصت طلایی است تا از برکت سفره الهی بهره ببریم، برکتی که بندگان هر روز میتوانند با خواندن دعا از آن استفاده ببرند.
همراه با شما دعای هفدهمین روز از ماه مبارک رمضان را میخوانیم:
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهُمَّ اهْدِنى فیهِ لِصالِحِ الْأَعْمالِ، وَاقْضِ لىفیهِ الْحَوآئِجَ وَالْأمالَ، یا مَنْ لا یَحْتاجُ الَى التَّفْسیرِ وَالسُّؤالِ، یا عالِماً بِما فى صُدُورِ الْعالَمینَ، و صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرینِ؛ خدایا در این ماه مرا به سوى کارهاى نیک و شایسته هدایت کن، و خواسته ها و آرزوهایم را برآور، اى که به توضیح و سؤال نیاز ندارى، اى دانا به آنچه در سینه هاى جهانیان است بر محمد و خاندان پاکش درود فرست.
عمل صالح چیست؟
عمل صالح از جمله واژه هاى قرآنى با گستره معنایی فراوان است و شامل هر کار خوبى است که براى خدا انجام می شود و منحصر در نماز و روزه، و حجّ و زکات و خمس و دعا و زیارت نیست.
مثلا در سوره فصلت آیه ۴۹ و سوره جاثیه آیه ۱۵ چنین میفرماید:هر کس کار نیک انجام دهد به سود خود و هر کس کار بد انجام دهد به زیان خود، انجام داده است.
نه تنها در این دو آیه، عمل صالح در برابر «عمل سوء» قرار گرفته، بلکه در سورههای نساء آیههای ۱۲۳-۱۲۴ و انعام آیه ۵۴ و جاثیه آیه ۲۱، چنین تقابلی مطرح شده است و برای انسان جای شک باقی نمیماند که عمل صالح همان عمل نیک و ضد «عمل بد» است.
خدا نهایت طلب حاجات است
انسان در هر کارى که قدم می گذارد خداوند را حاکم بر سرنوشت خود میببیند؛ بنابراین بندگانش قصد درگاه او می کنند و در حوائج خویش به سوى او می روند چرا که خداوند در منتهاى عظمت است و برتر از او چیزى نیست و او دائم و باقى بعد از فناى خلق است.
این سؤال و تقاضا از سوی انسان دائمى است و همگى به زبان حال از آن مبدأ فیاض، دائماً فیض می طلبند، هستى می خواهند و حوائج خود را تمنا می کنند و این اقتضاى ذاتِ موجود ممکن است که وابسته و متکى به واجب الوجودند.
چرا خدا به سؤال و تفسیر احتیاج ندارد؟
علم خداوند به موجودات از طریق «علم حضورى» است. یعنى همه جا حاضر است و همه موجودات، نزد او حضور دارند و او به همه آنها احاطه دارد؛ بنابراین آنچه را که بندگان در شب و روز انجام می دهند بر خداوند متعال پوشیده نیست، به طور دقیق از اعمال آنها آگاه است و با علم بی پایانش به آنها احاطه دارد.
این چنین است که در حدیثى از «احضرت مام صادق (ع)» آمده است: خداوند حاجت و خواسته تو را می داند، ولى دوست دارد که حوایج خویش را نزد او شرح دهى»
صلوات؛ کلید استجابت دعا
فراز پایانی دعا «صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرینِ؛ بر محمد (ص) و خاندان پاکش درود فرست» نشان دهندۀ این موضوع است که اگر در استقبال یا بدرقه دعاها، صلوات و درود بر پیامبر( ص) باشد به اجابت نزدیکتر است.