بیماری همه گیر کرونا چالشهایی را برای خود و خانوادهها از نظر جسمی و روحی به همراه دارد و مطالعات متعدد نشان میدهد که تغذیه تاثیر مقرون به صرفه و در عین حال قابل توجهی بر نتایج واکسیناسیون دارد و میتواند اثر واکسن را بهبود بخشد.
تغذیه سالم به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و برعکس فقدان یک رژیم غذایی سالم میتواند منجر به تضعیف ایمنی ذاتی و اکتسابی شود و فرد را مستعد ابتلا به عفونت کند. با این وجود میتوان با اصلاح کمبودهای تغذیه ای، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد. ارتباط سیستم ایمنی با دریافت کافی برخی از ویتامینها و موادمعدنی مانند روی، آهن، سلنیوم و ... شناخته شده است.
سوء تغذیه میتواند کیفیت پاسخ ایمنی به واکسیناسیون را به ویژه در جمعیتهای آسیب پذیر تحت تاثیر قرار دهد. یک رژیم غذایی متعادل و سالم میتواند سیستم ایمنی را قوی و جلوگیری از بروز بیماریهای مزمن و عفونتها را تضمین کند.
مطالعات نشان میدهد در افراد مسن که پنج وعده یا بیشتر میوه و سبزیجات یا مکملهای ویتامینای (E) مصرف کرده اند، پاسخ بهتری نسبت به واکسنها و ذخیرههای آنتی بادی وجود دارد. پلی فنولها ریزمغذیهایی هستند که به طور طبیعی در گیاهان وجود دارند و به عنوان آنتی اکسیدان عمل میکنند.
مطالعات انجام شده حاکی از آن است که مصرف طولانی مدت پلی فنولها به دلیل خواص ضد التهابی، افراد را در برابر بیماریهای قلبی عروقی و دیابت محافظت میکند.
مطالعهای دیگر نقش روی و سلنیوم را در تنظیم سیستم ایمنی در مدیریت کرونا نشان میدهد. همچنین یک مطالعه مروری که تاثیر ویتامین دی (D) در پاسخ به واکسن آنفلوآنزا را بررسی کرده نشان داد پاسخ واکسن به عفونت تنفسی در افراد دچار کمبود ویتامین دی ضعیف است.
متخصصان بهبود سبک زندگی و داشتن رژیم غذایی غنی از مواد مغذی برای بهبود پاسخهای ایمنی را پیشنهاد میکنند.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
در ایران واکسیناسیون سالمندان علیه ویروس کرونا آغاز شده است.