به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز چهارمحال و بختیاری، معاون تربیتبدنی و سلامت آموزشوپرورش استان با اشاره به اینکه طرح کوچ با هدف کنترل وزن و چاقی در دانشآموزان در کشور در حال اجرا است، گفت: این طرح در کشور حدود ۱۰ میلیون دانشآموز را تحت پوشش قرار داده است، همچنین در چهارمحال و بختیاری ۱۸۰ هزار دانشآموز درگیر این طرح هستند.
خدایار قاسمپور تاکید کرد: چهارمحال و بختیاری از نظر دانشآموزان خیلی لاغر رتبه ۱۰، دانشآموزان لاغر رده هشت و دانشآموزان دارای اضافه وزن جایگاه ۲۹ کشور را دارد.
وی افزود: هماکنون وزن ۱.۶۹ درصد دانشآموزان استان خیلی لاغر، ۴.۷ درصد لاغر، ۷۱.۲ درصد طببعی، ۱۵.۷ درصد دارای اضافه وزن و ۶.۴ درصد چاق است.
قاسمپور گفت: رواج زندگی ماشینی، آپارتماننشینی، پیروی از عادتهای نامناسب تغذیهای، کمبود فعالیت بدنی و شیوع ویروس کرونا از مهمترین علتهای اضافه وزن بین دانشآموزان بهشمار میرود.
خدایار قاسمپور تاکید کرد: مشکلات پوستی، ارتوپدیک، تداوم چاقی در طول عمر، اختلال خواب، ابتلا به برخی از سرطانها، کبد چرب، اختلالات فیزیولوژیک، کاهش عزت نفس، ناتوانی جسمی، بیماریهای قلبی عروقی ودبابت نوع دوم از عوارض چاقی کودکان و دانشآموزان است.
وی افزود: اجرای طرح کنترل وزن و چاقی دانشآموزان با عنوان (کوچ) با رویکرد ترویج سبک زندگی فعال و سالم و هدایت زندگی غیرمتحرک به زندگی متحرک و تغذیه ناسالم به سالم میتواند در کنترل وزن دانشآموزان و جلوگیری از اضافه وزن و چاقی آنان تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه کرونا، تعطیلی مدارس، قرنطینه خانگی، تعطیلی مدارس و کم تحرکی درصد چاقی و اضافه وزن در دانشآموزان را از ۲۲ درصد به ۳۰ درصد افزایش داد، گفت: درصد دانشآموزان چاق و دارای اضافه وزن در چهارمحال و بختیاری حدود ۲۲ درصد بود و نسبت به میانگین کشوری دانشآموزان این استان وزنشان نرمالتر است.
معاون تربیتبدنی و سلامت ادارهکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه دانشآموزان چاق و دارای اضافه وزن در استان شناسایی شدند، گفت: شش نمره از درس تربیت بدنی برای دانشآموزان دارای اضافه وزنی که موفق به کاهش وزن شوند و تغذیه خود را اصلاح کنند، در نظر گرفته شده است.
قاسمپور با تاکید بر اینکه شرایط کرونا در افزایش وزن دانشآموزان تاثیر داشته است، گفت: ساعت خواب و بیداری دانشآموزان در ایام قرنطینه برهم خورده است.
معاون تربیتبدنی و سلامت ادارهکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری افزود: در ایام کرونا و تا زمانی که دانشآموزان به محیط مدرسه برگردند، به لحاظ یادگیری عاطفی، اجتماعی، تحرک و سلامتی در دانشآموزان با مشکلات زیادی مواجه هستیم، با اطلاعاتی که در ایام کرونا به دست آوردیم پس از بازگشت دانشآموزان به مدرسه برنامه منسجمی برای سلامت آنها داریم.
وی تاکید کرد: کرونا اهمیت سیستم ایمنی بالا در بدن را بر همگان آشکار کرد، افرادی که از سلامت جسمی برخوردار هستند و ورزش میکنند، سیستم ایمنی آنهای نسبت به سایرین قویتر است و بدنشان در برابر انواع ویروسها مقاوم است، بنابراین در پساکرونا این مسئله در اولویت برنامههای تربیتبدنی و سلامت مدارس قرار خواهد گرفت.
قاسمپور گفت: مسائل ارثی در بحث چاقی کودکان تاثیر چندانی ندارد وچاقی بهصورت اکتسابی و بر اثر کمتحرکی، تغذیه نامناسب و ریزهخواری در کودکان ایجاد میشود، طبق تحقیقات صورت گرفته کودکان چاق ۲۲ برابر بیشتر از سایر کودکان احتمال چاقی در بزرگسالی را دارند.