دبیرکل حزب ندای ایرانیان با اشاره با احتمال نامزدی اش در انتخابات ریاست جمهوری گفت: حزب، نام مرا اعلام کرده و من نیز در راستای خرد جمعی حزب، برنامه هایم را آماده کرده ام.
صادق خرازی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، افزود: من مستقل آمده ام، اما در آینده ممکن است شرایط متفاوت باشد.
وی گفت: معتقدم کشور نیاز به عنصر تغییر دارد و باید از وضعیت فعلی به وضعیت منطقی در حکمرانی برسیم.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان این که در طول سالهای گذشته برخی شعارهایی برای تغییر دادند، اما در عمل موفق نشدند، افزود: بلاخره این افراد به اقتضای شرایط، ملاحظات و موانع را در نظر گرفتند و به تصمیم مورد نظر رسیدند، اما معتقدم امروز کشور نیاز به حکمرانی دقیق منطقی براساس پیشرفتهای روز جهانی دارد به ویژه اینکه کرونا خود باعث تغییرات در عرصه جهانی شده و مدیریت جهانی به قبل، حین و پس از کرونا تقسیم میشود.
وی با بیان این که ظرفیت استعدادهای انسانی، طبیعی و همچنین موقعیت ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک کشور در مقایسه با بسیاری از کشورها بالاست، گفت: در چنین موقعیتی زندگی امروزی در شان ملت ایران نیست، بنابراین در حکمرانی نیاز به تغییر فکر و روش داریم.
اقای خرازی تاکید کرد: اگر در پی مبارزه با فساد، تبعیض، نابرابری، فقر و همچنین مهار تورم و البته ایجاد اشتغال هستیم چارهای جز این نداریم که در همه مواضع دگردیسی کنیم.
وی افزود: معتقدم میتوان کشور را بدون وابستگی به دیگر کشورها و در عین روابط منطقی با جهان به خوبی اداره کرد.
یکی از نمونههای مهم تغییر شیوه حکمرانی این است که تورم باید منفی شود.
فعال سیاسی اصلاح طلب در پاسخ به این پرسش که منظور دقیقتر شما از تغییر شیوه حکمرانی چیست؟ گفت: یکی از نمونههای مهم این است که تورم باید منفی شود، از سوی دیگر باید راه قوانین و مقررات خلق الساعه که خود مشکل ایجاد کرده بسته شود.
وی تاکید کرد: برای این که شرایط تورمی بهبود یابد نیازمند اصلاح ساختار بانکی و پولی و ارزی هستیم و باید بودجه کشور از ارز جدا شود و به ریال برگردد.
دبیر کل حزب ندای ایرانیان با بیان این که با سرجمع درآمدهای نفتی و غیرنفتی میتوان به اقتصاد مدرن رسید و آن سرمایهها را چند برابر کرد، افزود: بزرگترین مشکل ما این است که پول نقد را درآمد حساب میکنیم درحالی که این ثروتی است که هزینه میشود بنابراین پول نقد باید صرف منابع درآمدزای دیگر یعنی تولید ثروت شود.
وی گفت: در حالی که ۱۸ درصد مردم ایران کد پول الکترونیکی دارند و با آن کار میکنند نظام بانکی ما وضع نامناسبی دارد.
آقای خرازی ادامه داد: اگر ما بر افای تی اف تاکید میکنیم معنی اش این نیست که خودمان را در زنجیره و محاصره قدرتهای خارجی قرار دهیم، اتفاقا بخشی از افای تی اف به نفع ساختار اقتصادی پولی و بانکی ایران است.
این داوطلب احتمالی ریاست جمهوری با بیان این که ۸۰ درصد صنایع پایین دست کشور و همچنین ۵۰ درصد شهرکهای صنعتی تعطیل هستند گفت: متاسفانه صنایع بالادستی ما دقیقا در راستای تامین نیاز قدرتهای اقتصادی جهان فعالیت میکنند، چرا که منابع، انرژی و تولید بسیار ارزان دارند و کار خود را انجام میدهند، اگر برخی تولیدات پتروشیمی سه سال قبل هر تن ۵۷۰ دلار بود اکنون یک صد دلار است چرا که تولید مضاعف آن، درآمد و ثروت را کاهش داده و به نفع آنها (قدرتهای اقتصادی جهانی) تمام شده است.
با تصمیم غلط دولت ۴ میلیون تن گندم خوراک دام شد
دبیرکل حزب ندای ایرانیان با انتقاد از سیاستهای دولت در حوزه کشاورزی گفت: اقتصاد کشاورزی ما دچار بحران است که نمونه اخیر آن را در گندم طی یکی دو ماه اخیر مشاهده کردیم.
اقای خرازی افزود: قبل از عید همه کشاورزان و متخصصان حوزه کشاورزی التماس میکردند که دولت در این شرایط گندم را دو تا سه هزارتومان از آنها گران بخرد تا نرخ خرید داخلی گندم با نرخ خرید خارجی برابری کند، اما آقایان در دولت زیربار نرفتند.
وی ادامه داد: نتیجه چنین رفتاری این شد که طی ۴ هفته گذشته بالای ۴ میلیون تن گندم خوراک دام شد و حالا مجبور میشوند از خارج وارد کنند و در داخل نیز گندم را گران خریداری کنند.
این فعال سیاسی افزود: اتفاقا همین مجلسی که ما به آن معترضیم رئیس آن آقای قالیباف در پی این بود که قیمت گندم را گران کند، اما آقایان مانع شدند.
اقای خرازی افزود: در مدیریت نهادههای دامی نیز شاهد مدیریت فشلی بودیم حتی شخصا به وزیر جهادکشاورزی گفتم اگر این وضع ادامه پیدا کند تا اسفند نمیتوانید بیشتر مرغ تولید کنید، غم انگیز پاسخهایی است که داده میشود و رفتارهایی است که در عمل دیده میشود.
وی گفت: اگرچه وزیر جهاد کشاورزی، اهل تلاش و حسن نیت است، اما عوامل و عناصری که در دولت باید با این مجموعه هماهنگ باشند وجود ندارد.
اقای خرازی افزود: متاسفانه سرانه مصرف گوشت کشور از ۱۶ کیلو به ۴ کیلو رسیده است و این تاثیرات ژنتیکی مهمی بر روی انسان ایرانی فردا میگذارد.
۶۳ درصد این یارانه به سمت اصحاب ثروت و قدرت و خارجیهایی میرود که درایران سرمایه گذاری کرده اند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب وضع اقتصادی مردم را وحشتناک ارزیابی کرد و گفت: ما در این شرایط بیش از ۹۳ میلیارد دلار یارانه به مردم پرداخت میکنیم که اتفاقا ارزیابی نشان میدهد ۶۳ درصد این یارانه به سمت اصحاب ثروت و قدرت و خارجیهایی میرود که درایران سرمایه گذاری کرده اند مثل انرژی ارزان برق و گازوئیل.
وی تصریح کرد: هم اکنون در حاملهای انرژی حدود ۶۷ درصد یارانه مربوط به گازوئیل است و بنزین حداکثر ۸ درصد است، اما با بی تدبیری آقایان در آبان ۹۸ موضوع ۸ درصد بنزین مطرح شد، اما ۶۳ درصد یارانه گازوئیل رها شد و این خود بحران اجتماعی ایجاد کرد.
اقای خرازی با انتقاد از وضع خودروسازی کشور گفت: در حالی که دنیا به سمت خودروی الکترونیک، هوشمند و بدون راننده میرود ما هنوز در تولید کامل یک پراید مانده ایم و این نشان میدهد سیاست گذاریهای ما خطاست و مردم را نیز از خودروهای خوب محروم میکنیم.
وی ادامه داد: نمیتوان به مردم گفت متوجه نباشند و فکر نکنند، اتفاقا انسان ایرانی وقتی به دوبی، مالزی، کویت و ترکیه میروند تحت تاثیر واقعیتهای فناوری قرار میگیرند و تقریبا دچار یاس میشوند.
اقای خرازی گفت: همه مولفههای زندگی بشر در حال تغییر است، مفهوم فرار مغزها این است که انسان ایرانی امروزی قدرت فکر دارد و نمیخواهد از جامعه بشری عقب بماند.
وی در ادامه افزود: نتیجه فرارمغزها و توجه نکردن به استعدادها این میشود که در ناسا ۲۸۰ ایرانی کار کنند و اتفاقا روسا و اعضای هیاتهای علمی دانشکدههای مهم به ویژه در آمریکا ایرانی هستند مفهوم این شرایط این است که ما برای دنیا تولید علم و عالم میکنیم نه برای خودمان.
اقای خرازی گفت: امارات متحده عربی، وزارت هوشمندی را ایجاد کرده و دختر ۳۷ ساله ایرانی را وزیر آن قرارداده است، همین امارات شهر هوشمندی را میسازد و جزیره در کنار آن درست میکند و به رونالدو جزیره میبخشد تا سرمایه گذاران دنیا را به آن جا جلب کند، اما ما از این طرف با آقای دایی به عنوان یک چهره ملی که پول جمع میکند خانه برای زلزله زدگان بسازد رفتار دیگری داریم که این دو تفکری است که در مقابل هم قرار میگیرد.
بیشتر بخوانید: