هفده روز از آغاز محدودیتهای ضد کرونایی میگذرد، اما آمارها از سهم بالای بی توجهی به رعایت شیوه نامههای بهداشتی حکایت دارد.
در نقشه زیر میتوانید میزان رعایت شیوه نامه های بهداشتی را در نقاط مختلف کشور را از تاریخ ۲۵ فروردین تا یکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ مشاهده کنید. همانطور که در تصویر میبینید میزان رعایت شیوه نامه های بهداشتی در مناطق زرد رنگ شامل یزد، سمنان، تهران، قزوین، زنجان و اردبیل بین ۶۵ تا ۷۷ درصد است. میزان رعایت شیوه نامه های بهداشتی در مناطق نارنجی ۶۰ تا ۶۴ درصد، در مناطق قرمز رنگ بین ۴۶ تا ۵۹ درصد و در مناطق قرمز تیره ۳۱ تا ۴۵ درصد است که کمترین میزان رعایت را نشان می دهد.
در عین حال بر اساس اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، میانگین رعایت شیوه نامه های بهداشتی در اماکن عمومی استان های کشور از ۲۵ فروردین تا یکم اردیبهشت ماه ۶۳.۵۷ درصد بوده است این در حالیست که به گفته سخنگوی ستاد ملی کرونا، اگر میزان رعایت پروتکل های بهداشتی زیر ۹۰ درصد باشد خیلی اثربخشی ندارد و باید بهتر رعایت شود.
در عین حال میانگین موارد استفاده از ماسک در اماکن عمومی استانهای کشور ۶۳.۱۵ درصد بوده است.
میانگین موارد رعایت شیوه نامه فاصله گذاری در اماکن عمومی استانهای کشور نیز طی این مدت ۶۱.۴۲ درصد بوده است.
میانگین رعایت شیوه نامه های بهداشتی در پاساژها به تفکیک دانشگاه های علوم پزشکی کشور نیز طی این مدت ۷۰.۱۶ درصد بوده است.
درصد رعایت شیوه نامه های بهداشتی در فروشگاه های زنجیره ای به تفکیک دانشگاه های علوم پزشکی از ۲۵ فروردین تا یکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ نیز ۸۳.۹۸ درصد بوده است.
در عین حال طبق اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت بر اساس اقدامات ناشی از تشدید بازرسیها از تاریخ ۲۵ فروردین تا یکم اردیبهشت ماه ، از تعداد ۳ میلیون و ۵۷۷ هزار و ۸۰۷ مراکز تهیه، توزیع و عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی تحت پوشش، بالغ بر ۳۱۷ هزار و ۹۵۸ مورد بازرسی انجام شده است.
همچنین طی این مدت، تعداد ۴۴۰۶۰ مرکز از مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی اخطار گرفته و به مراجع قضایی معرفی شدهاند و ۷۰۹۹ از این مراکز نیز پلمب شدهاند.
باید توجه کرد که به ترتیب سوپرمارکت و خواروبار فروشی، نانواییها و رستورانها رتبههای اول تا سوم دریافت اخطار و معرفی به مراجع قضایی را در میان اماکن عمومی از تاریخ ۲۵ فروردین تا یکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ به خود اختصاص دادهاند و بعد از آن بانک ها، فروشگاههای زنجیرهای، پاساژها، ادارات و سازمانها، مطب ها، اماکن متبرکه و مساجد و آرامستان ها قرار دارند.
در حوزه صنایع نیز به ترتیب کارگاهها و صنایع کوچک، صنایع تولیدی، نفت، گاز و انرژی و سایر، کشاورزی، دامپروری و معادن، صنایع ساخت و ساز و مراکز شمارهگذاری و معاینه فنی بیشترین اخطار و معرفی به مراجع قضایی را طی مدت ۲۵ فروردین تا یکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ دریافت کردهاند.
متخصصان معتقدند تا رسیدن به واکسیناسیون عمومی علیه کرونا ، تنها راه قطع زنجیره شیوه این بیماری ، رعایت شیوه نامه های بهداشتی است که این مهم با همدلی مردم و مسئولان محقق خواهد شد.